- Ang. inskolningen
Malin undrade hur många dagar vi skolar in Meja, så tänkte lägga in tiderna och det med =) Det håller i alla fall på under 2 veckor här!

Vecka 1
Måndag 9-11 (med hela tiden)
Tisdag 9-11 (med hela tiden)
Onsdag 9-12 (med hela tiden)
Torsdag 9-12 (med hela tiden)
Fredag 7.30-12 (med hela tiden)

Vecka 2
Måndag 7.30-12 (lämna ca sista timmen)
Tisdag 7.30-12 (lämna lite mer)
Onsdag 9-14 (lämna ca 10)
Torsdag Efter schema
Fredag Efter schema

Nu blev det ju så dumt att jag fick hämta Meja tidigare (ca 11) i måndags eftersom hon hade fått feber, och hon var ju sedan hemma tis-ons med. Därför tog vi 9-14-tiden igår (torsdag) i stället, och idag (fredag) blir det 7.30-14.

Självklart anpassas inskolningen också lite efter barnet själv, är barnet väldigt mammigt/pappigt kanske man börjar lämna lite senare och så.

Här lämnar man alltid på slutet av dagen, d.v.s. mamma eller pappa kommer aldrig tillbaka och är med igen efter att barnet varit själv på förskolan, då det kan bli konstigt sen när man lämnar "på riktigt" om man gör så.

Jag är som jag tidigare har sagt himla nöjd med Mejas förskola. Pedagogerna är underbara, de har en hur stor gård som helst att leka på, de använder en del teckenspråk när de pratar med barnen, de får egenlagad mat m.m. 

Dagen på Mejas förskola ser ut ungefär såhär:
7.30 Frukost
9.45 Samling & fruktstund
10.00 Gå ut
11.15 Lunch 
12.00 Sova
14.30 Mellanmål
Sen tror jag att de brukar gå ut igen efter mellanmålet.

När de sover får man välja om de ska sova ute i vagn eller inne på madrass och då Meja oftast sover inne hemma har vi sagt att hon likagärna kan göra det där med. Det hade gått bra igår i alla fall, första gången hon sov där. Hon är ju så himla trött när hon varit där, så hon har slocknat direkt varje gång vi har gått därifrån tidigare.
Lina

Åh skönt att ha inköpen avklarade, tycker du inte? :) Annars brukar man alltid stressa med det dära. Vintern kommer ju också oftast över en natt (typ) så står man där - men inte i år! :D



Händer hos er i helgen då? kramar

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress