100828 - Inskolning #8 & massa gnäll!

Varning! Långt inlägg! ;)

Igår var det alltså dags för sista inskolningsdagen som påbörjades kl 7.30. "Egentligen" skulle jag provat att lämna henne direkt igår, men eftersom hon varit borta ett par dagar i veckan + att hon var lite klängig stannade jag över frukosten och några minuter efter. Sedan när jag skulle säga hejdå började hon först gråta, men så fort jag hade kommit utanför och vinkade i fönstret så var hon glad igen och vinkade så glatt och försökte öppna fönstret ;)
Åkte hem och satt och segade vid datorn med min förskylning tills det var dags att åka till skolan på basgrupp. Vi gick igenom schizofreni och lite om psykoser, och det gick bra! Vår lärare tyckte vi var jätteduktiga =) Fick lite nya uppgifter till måndag (älskar att ha grejer att göra fre-mån :().
Efter skolan åkte jag och åt lunch med mamma hemma hos dem, och sen var det dags att hämta Mejan igen. Haha, jag fick sitta och vänta på dagis, för hon sov fortfarande när jag kom klockan 14 ;) När hon väl vaknade var hon glad och vi åkte hem. Hon hade somnat jätteduktigt igår, bara lagt sig själv med gose-kisen på madrassen och somnat nästan direkt =)



Väl hemma fick hon en gråtattack utan dess like! Jag har aldrig hört henne sån, och efter 45 minuter eller något började jag fundera på om jag skulle ringa akuten eller något, för det verkade som att hon hade jätteont någonstans. Jag kände mig så fruktansvärt maktlös som inte visste vad som var fel eller vad jag skulle göra =( Gav henne i alla fall en Alvedon, och efter ett tag lugnade hon sig lite. Var dock lite smågnällig hela kvällen sen. Vet inte om det är fler tänder på g (den där kindtanden har i alla fall kommit upp nu, det var på tiden med fler tänder, hon har inte fått några sen hon var ca 9 månader :P), eller om hon hade ont i magen eller så. Usch, jobbigt var det i alla fall!

På kvällen fixade vi till bakpotatis med både skagenröra och skinkröra tills M kom hem från jobb & träning. Så jäkla gott var det! Har inte ätit bakpotatis på evigheter, men det ska minsann göras oftare, mums! Meja fick en egen liten burk med majs, skinka och räkor, och det slank ner, hon skulle dock inte äta något ur den vanliga tallriken, utan bara när jag la i mat i den lilla burken :P Det blev sen bara lite slapp vid TV och dator tills det var läggdags.


Supergoda röror blev det, skagen och en skink/lök/sweetchili/majs.

Morgonen idag började inte bra, M började jobba 7 och när jag och Meja gick upp en stund efter han hade åkt och vi skulle äta frukost ramlade hon ner från sin matstol =( Gode gud vad rädd jag blev! Jag stod ändå precis bredvid, men hann inte få tag i henne... Jag som alltid har undrat hur fanken barnen kan ramla ner från stolarna, har man inte koll då eller?! :P Usch, jag kände mig ungefär som världens sämsta mamma just då, och Meja blev såklart förtvivlad. En stund tyckte jag det såg ut som att hon var på väg att somna / förlora medvetanden mitt under gråten, så jag var ännu en gång nära att ringa in till akuten. När jag satte ner henne på golvet "vaknade hon till", så hon var nog bara trött efter att ha vaknat tidigt och slagit sig och skrikit. Hon lugnade sig i alla fall efter ett tag och hon har inte några märken eller så, så det tog nog bra tack och lov! Hon åt även frukost bra sen när hon hade lugnat sig.

Vi gick bort och lekte lite i lekrummet efter frukost, och eftersom hon somsagt vaknat tidigt idag började hon bli trött tidigt med (somnade ganska sent igår med) så hon tog helt enkelt sin kanin, la på golvet, och la huvudet på och somnade! HAHA! Fisungen hade väl lärt sig på dagis nu det där med att sova på golvet ;) Sov sedan där en timme innan hon vaknade och höll på gick omkring och gnällde och hade sig ett tag tills jag fick henne att somna om i famnen, när hon väl vaknade igen efter ytterligare någon timme  var hon pigg och glad en liten stund innan allt gnäll & skrik drog igång igen ungefär lagom till M kom hem vid 2-tiden.


Snygg stil ;D

Har mest tagit det väldigt lugnt sen han kom hem, gjorde pasta & köttfärssås med parmesanost innan, och så låg vi och vilade en stund innan och Meja somnade igen! Sov en timme då med, så sovit har hon i alla fall gjort idag.

 
Förresten, Meja vägrade först äta idag, bara skrek, men provade att ta fram en sån liten burk hon hade igår, och då skulle hon äta ;) Haha! La först över maten där sen åt den därifrån ;)

Nu ikväll är vi och passar syskonen medan mamma o Co. är på kusinträff. Har ätit lite kroppkakor (köpta iofs, men iaf :P) och kollat på Upp.

Hoppas i alla fall att detta humöret går över snart, och att det inte beror på att hon har ont någonstans eller något =/ Har aldrig sett henne såhär tidigare, hon är inte bara gnällig, utan riktigt skrikig! :(

Malin

Saga brukar med får skrikattacker :S Och man känner sig ganska maktlös då. Och dem är så snabba när det gäller matstolen. Jag brukade sätta i henne när jag skulle plocka med nått och visste INTE att hon kunde ta sig ur den och när jag vänder mig om så har hon krypit över till köksbordet för att sno en pannkaka. :) Tar bara en sekund så händer allt :S

Isabelle Jäderblom

Oh tack så mycket suss :) Det funkade! Haha, trodde det var nått allvarligt fel på min bloggsida! Förresten, är det du som har gjort din bloggdesign själv eller har du hittat den nånstans? :)



Ha det bra / Isabelle

Linda

Hoppsan, det var ett tag sen jag kikade in märker jag... Meja på förskolan - sötisen ;)

Hennes gråtattacker kan ju vara en reaktion på alla intryck från en dag på förskolan! Mycket som ska bearbetas i lilla huvudet ju!

E har heller inte fått några tänder sen han var 9 månader, och har således bara 6 st... Är gnälli, dreglig och lite svullen i tandköttet - men inga tänder har tittat fram - ännu!

Stor kram till er!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress