101205 - Riktig advent
Idag har vi haft riktigt adventsfirande här hemma :) På förmiddagen kom min mamma, mina syskon, min moster och 2 kusiner hit på lite julpyssel. Trevligt att bara sitta och pyssla och inte ha något annat att tänka på samtidigt! Vi gjorde lite fönsterfärg-grejer, lite geleljus och krukor. Lite fika på glögg och lussebullar blev det med :) Eller ja, julmust i stället för glögg för oss mesar som inte gillar det ;P



Efter detta hade mamma + fam. bjudit med oss på julbord på Kristianopels gästgiveri. Åh vad gott det var! :) Först lite kalla rätter, med underbara hemgjorda sillsorter (iaf vitlöken, senapen och den stekta inlagda), julskinka, korvar, ägghalvor m.m. Därefter kom det varma med lutfisk + tillbehör, Janssons, köttbullar, prinskorvar, kroppkakor, revben m.m. Jag höll på att spricka när de sa att det fanns både ris á la malta och risgrynsgröt till efterrätt med, men lite gröt gick allt ner, den såg ju så god ut! Och det var den med ;) Mätta blev vi alla fall och stort tack till mamma och co. :)





Nu är det ju faktiskt december, och såklart har jag och Meja kollat på julkalendern varje dag :) Den verkar ju faktiskt hyfsad i år, bättre än de senaste åren i alla fall!
Meja har även fått börja öppna sin kalender. Jag hade egentligen sagt att hon inte skulle ha någon chokladkalender i år, hon frågar ju ändå inte efter det, men sen hade hennes snälla farfar köpt en fin med Tingeling till henne i Tyskland så då hade jag inte hjärta att inte låta henne äta. Hon blir jätteglad när vi pekar på kalendern och tar fram den. Inget liv om mer choklad heller tack och lov :)


Melinda - Mamma till Maja ♥

Maja får börja med chokladkalender nästa år!

Och va gott me julbord :)

Malin

Måste bara fråga.. Ska ni i Lucian sjunga nere på Trolle kök på försvarsmakten på fredag? Det skulle komma ett Luciatåg och det brukar vara Karlskrona Lucian som kommer så skulle bara fråga om det är ni? :D Hade vart roligt att se då, för jag jobbar just vid den tiden på morgonen, 6.30 :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress