101230 - Jobb / jullov
I måndags var det jobb som gällde för min del, 9-14.30, så Meja var på förskolan igen. Det var ingen av pedagogerna från hennes avdelning där och bara ett barn från hennes avdelning, så jag var lite orolig för hur det skulle gå, men det hade gått superbra =)

Hon har varit jättetjurig på kvällarna sista tiden (i typ 2 veckor) och inte somnat förrän 22-23 någonting. Därför bestämde vi oss för att prova att hon bara får sova en timme på dagen (hon brukar sova ca 2), alltså att vi väcker henne. De började på dagis i måndags, och oj vilken succé! Det hade gått lätt att väcka henne, och hon somnade strax efter 7 på kvällen =) Detta har sedan funkat sen dess, så hoppas det håller i sig!

I tisdags hade vi jullov igen jag och Meja, men blev inte så mycket gjort. Skruvade lite på hennes bord hon fick i julklapp men eftersom det inte funkade att skruva en grej med vår skruvmejsel fick det vänta (den var för tjock för att "komma i hålet", ändå är det IKEA:s skruvmejsel och IKEA:s möbel, smart va?!).

På eftermiddagen åkte jag in på dejt med mina luciatjejer medan Meja stannade hos lillebror. Vi var på bio och såg Svinalängorna, åh vilken film! Den var jättebra, och absolut en gråtfilm, vi kom ut därifrån ganska rödögda ;) Det sjuka är ju att det pågår i verkligheten. Storyn var ungefär full pappa, slår mamma, barn mår dåligt. Uscha! Ingen tvungen just biofilm, men bör ses!


Sorry suddig mobilbild, glömde såklart kameran hemma.

Efter bion satt vi på treG länge och åt bakpotatis och fikade =) Mycket trevligt hade vi!

Igår hade vi också jullov! Städade en del här hemma, byggde klart Mejas bord och stolar, och åkte pulka med syskonen en runda på eftermiddagen. När vi kom in igen fick vi varm choklad och årets (eller ja, säsongens) första semlor! :) Mums! Dock lär det inte bli så många fler, för efter nyår är det skärpning!


Idag är det jobb som gäller igen, 9-14. Måste handla med, så får se om mamma kanske kunde hämta Meja sen så jag kan handla efter jobbet och slipper fara fram och tillbaka.

Förresten handlade jag lite för Mejas julklappspengar med i måndags. Hon fick sig en egen eltandborste eftersom hon vägrar borsta tänderna nu för tiden och älskar våra såna. Hon fick även en overall till nästa eller nästnästa vinter i 92 ;) (Älskar den, och nu för 175:-, kunde inte låta bli!) och en tröja till nyår. Nu är hon alltså helt färdigekiperad till dess!


Lite roligare, men inte när mamma ska hjälpa till...

De sista kvällarna har jag och M haft kvällsmys i sängen med kex och creme bonjour + Lost på TV:n. Bra med egentid nu när Meja börjat sova om kvällarna igen =) Gott att inte äta julmat längre också, allt smakar så bra (även om jag älskar julmat med).


Gårdagens middag - Pressad potatis, kyckling, currysås och sparris


Kvällsmys
Sara

Vi har haft lite problem med Hugos sömn också, han somnade bra på kvällen, men vaknade efter ett par timmar och skulle bara leka, så vi gjorde samma sak med sovtiden på dagen. Har ju blivit mycket bättre efter det :)



Hugo fick en eltandborste i julklapp. Innan var det en kamp varje gång tänderna skulle borstas, men nu sitter han som ett ljus och tycker det är jättekul. Bästa julklappsköpet, helt klart!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress