100624 - Lövmarknaden
Jag tror att sommaren äntligen har kommit hit!! Weeeey så glad jag är!! :)

Tänkte börja med att visa 2 korta videoklipp på Mejas nya favoritlek; stå upp, vi ber henne komma, hon fjantar och sätter sig ner. Tydligen jättekul! :P (OBS! Ignorera mig på filmerna!)




Jaha ett tag utan internet nu alltså. Men nu är det igång igen, äntligen :) Veckan har faktiskt mest bestått av städning här hemma, kul va?! ;) Det är hemskt vad mycket längre tid allting tar nu när man har Meja. Sånt som tidigare tagit en dag att göra tar nu en vecka :P Hon tar lite tid den lilla snuttan! :)
Men i alla fall, förutom städning så har vi ju hunnit med liite annat med såklart. I söndags åkte jag & Meja med pappa+sambo med ut till Torhamn för att ev. sjösätta båten, blev dock inget med det då det blåste för mycket. Men mysigt var det, blev en glass på cafét vid hamnen och lite sol fick vi på oss. Körde även förbi "Glaskällaren", ett himla mysigt litet ställe där de sälde massa glas och porslin m.m. till helt vettiga priser :) Jag fyndade ett ljusfat i glas för 35:- och två krukor för 15:-/st. Perfekt!



Förresten, hon är ju som ni kanske vet en liten klätterapa den här damen, och häromdagen blev jag och M väldigt förvånade då hon till och med lyckades klättra upp för vår höga trappstege här hemma. Är ändå rätt högt mellan stegen på den :P Ursäkta mig på bilden, men tog med mig som referens ;)


Jag stod såklart bakom hela tiden. Hon började klättra självmant och då gick jag dit och ställde mig för att se om hon kunde :P

Blev även en tur till lekparken häromdagen när lillasyster var här och hälsade på oss. Här kommer lite bilder därifrån, de får tala för sig själva: ;)



Igår blev ju Meja 11 månader också förresten. Det betyder att om en månad från idag har vi kalas här hemma :) Herreguuud, jag fattar inte vart detta året har tagit vägen. Jag vet att jag tjatat om det varenda månad, men det känns bara mer och mer overkligt! För ett år sedan gick jag omkring och var sprickfärdig (i dubbel bemärkelse) och ville inget hellre än att bebisen skulle titta ut. Förbannat trött på alla förvärkar var jag också...
Men i alla fall, Mejas sömn var det jag tänkte skriva om ja... ÅH! Det blir ju bara värre och värre, igår och idag har det dock varit okej (peppar, peppar) så hoppas att det håller sig så. Har börjat få henne att sova middag lite senare, efter lunch i stället, och att hon sen inte får sova mer förrän kvällen. Det verkar funka bättre. Annars har hon varit i princip omöjlig att få att somna. Lägga själv i sängen är inte ens att tala om då hon blir hysterisk direkt, och till och med somna i famnen har varit problem som alltid funkat förut. När hon väl somnat har problemet varit att lägga ner henne. Det har inte gått. Igår lyckades jag lägga henne på gräsmattan i alla fall :P Och idag gick det faktiskt i sängen. Kvällarna brukar funka lite bättre tack och lov, men ibland får man ta upp och somna om henne =/
Tack och lov så är ju detta verkligen det enda Meja är jobbig med, så vi står ju såklart ut. Annars är hon ju världens goaste unge, på riktigt! =)



Idag var det dags för den årliga lövmarknaden här i staden, och den skulle såklart besökas. Den infaller alltid dagen innan midsommarafton och det är alltid samma sommarkänsla att åka in, även att det bara finns skräp. :P Vi var i alla fall på DinSko och köpte nya gympadojor till Meja. Hon hade ju bara ett par rosa skor att ha nu på sommaren och jag tyckte de kändes lite tråkiga att ha till rött o.s.v. och så blir man lite trött på dem med :P Så skulle leta upp några i annan färg. JOHO, på flickavdelningen fanns bara rosa skor. Typ 10 sorter!! Herregud... Så gick till hyllan mittemot ("pojkarnas") där vi hittade ett par jättefina svartvita =) Meja fick även lövmarknadspeng av mormor som hon inhandlade ett par snygga (ursöta!) foppatofflor för. Jag har ätit både Sillamacka och Langos, MUMS!



Förresten kan jag ju meddela att idag är jag glad att vi valde Chicco-vagnen! Jag och Meja skulle ta bussen in på förmiddagen, och när den väl kom, 20 minuter för sent, var det redan två vagnar där på så han sa att vi inte fick åka med =( Det var ju bara fyra timmar tills nästa gick (så är det att bo på landet när bilen är sönder). Så jag fällde ihop den till sitt miniläge och blinkade lite, och vi fick åka med! :D Han hade tydligen redan nekat ett par st innan, stackare =(

Jaa, imorgon är det alltså dags för midsommar, så nu måste jag verkligen gå och lägga mig. Vi ska fira här hemma med några kompisar, så jag har en del som måste fixas klart på förmiddagen. Duka och fixa ute i partytältet vi har fått upp, och så måste jag dammsuga av och så inne, plus maten som ska göras klart med ju! Har förberett med lite potatissallad och tzatiki nu ikväll. Det ska verkligen bli jätteroligt imorgon! Vi hoppas bara på samma väder som idag så blir det perfa!


Isen är fryst, Spotify-playlist är gjord, mat är inköpt och partytältet är uppe! Nu kan det bli fredag!

Förresten, innan jag lägger mig vill jag bara tipsa om min favorit-app till iPhonen. Den heter ColorSplash och gör att man kan fixa bilder i lite svartvitt och lite färg, ni vet som man kan göra i Photoshop? Och det är hur enkelt som helt. Tror den kostade ynka 14 kr eller ngt sånt.

Klicka upp bilderna får ni se!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress