100501 - Första maj!
...så var det ny månad igen...

Kan ju börja med att uppdatera om BVC-krånglet. De ringde till M:s mobil (otroligt!) i måndags eftermiddag och...frågade efter mig :P Haha jisses! Han kan inte svara på frågor själv eller? ;) I alla fall så frågade de om de kunde komma på tisdagsmorgonen vid 8-halv9 (!) och det gick ju bra. Kontrollen gick (såklart :P) jättebra, och vi fick även tid för 10-månadersbesöket, och kan ni gissa när? På måndag! Hon fick alltså 8-månaderskontrollen över en månad för sent, och 10-månaders 3 veckor innan, med mindre än en veckas mellanrum. Kunde de inte bara slagit ihop det?!

Just det ja, bilderna på Mejas nya cykelhjälm & överdragsbyxor!

Didrikson överdragsbyxor 249:- och Giro småbarnshjälm 299:-

På praktiken har jag nu även fått sätta blodtransfusion & ta bort detsamma. Går ju egentligen inte med sjuksköterskan förrän nästa vecka, men har hoppat över dit lite när vi inte haft något att göra (går med undersköterska nu). Hmm, har jag gjort något annat kul?! Fick sätta PVK ("nål i armen") på en av sjuksköterskorna häromdagen för att träna, vilket resulterade i lite blodbad i behandlingsrummet ;) Tur det inte var på en patient i alla fall! Måste få in snitsen på det där. Annars är jag en jäkel på att få blod när jag går omkring och sticks på morgnarna ;) Patienterna brukar inte klaga heller. Utom en igår som, när jag satt med nålen i armen på honom och höll på att fylla röret, utbrast: "Men vafan, är du student?! Du hade aldrig fått sticka mig om jag vetat det!" Sen, lite förvånat: "Men, det här gick ju riktigt bra!" Tur det var en skämtsam gubbe! 

Igår var det ju valborg, så pappa + sambo och M:s föräldrar kom upp hit på lite grillning. Halvtaskigt väder, men grillade gjorde vi ändå ;) Satt dock inne och åt. Det serverades grillspett (kött, kyckling, korv, paprika, broccoli, lök, champinjoner), tzatziki/chilisås och lite fetasallad. M:s mamma hade fixat lite ugnsrostad potatis m.m. och en god maräng till efterrätt. mätta var vi allihop sen!


Frukost igår

Idag är M & jobbar! De frågade honom för ett par veckor sen om han kunde hoppa in idag för de hade kris, och med tanke på helg-OB:t kunde han inte tacka nej. Jag och Meja har tvättat lite, varit ute & gått, hon har sovit i vagnen och just nu har hon ett gnällryck. Skulle varit hemma hos mamma o. co. redan egentligen, men hon bara gråter just nu, så tänkte försöka få henne att somna först. Aja, vi får väl bege oss i alla fall!


Dagens Meja (haha, vet inte vad för min hon fick till på första :P) 

Hoppas alla haft en trevlig valborgshelg!
Alfva

Nödvändigt att springa på BVC varje vecka vet du väl? ;)

Får man fråga hur mycket hon väger nu?

Alfva

Vi var på BVC för 2 veckor sen, då vägde hon 7670.. :)

(Men en testvägning förra veckan skvallrar om att hon är runt 8 kg nu)



Jag trodde aldrig att Meja skulle bli större faktiskt, hon vägde ju typ 4,5 när A passerade 6 kg.. Sen tog det stopp här.. Haha

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress