101130 - Tentaplugg

I lördags jobbade jag på förmiddagen (8-12 :P) och sen kom M och Meja och hämtade upp mig för en tur till stan och shoppa julklappar. Skönt att ha det lite gjort, blev klar med kanske 2/3 av mina, om inte mer =)

På kvällen plockade jag upp lite adventsprylar och så. Skrev ytterst lite på hemtentan med, men var så omotiverad. Blir dock inte så mycket julpynt i år, jag varken orkar eller hinner. Får bli desto mer nästa år i stället =) Men nu har vi iaf i fönstren och så en adventsljusstake på soffbordet och en på matbordet.

På söndagen lyckades jag bli klar med hemtentan och skickade in den. Skönt att äntligen ha det ur världen, även om det lär bli lite komplettering sen med största sannolikhet.

På eftermiddagen var det ju sen dags för kungörelsen av Lucian, och det kan ni läsa om i den kategorin :)På kvällen blev det en otroligt adventig middag (eller inte) med tacos. Blev så grymt sugen på det och det går ju fort att göra! Gott var det =)Igår hade vi intro på vårt nya tema i skolan, där vi kommer skriva våra projektplaner inför examensarbetet i T6. Det är alltså ett forskningstema, weey, min favorit...eller nåt. Blir nog i alla fall relativt slappt tror jag. Ingen salstenta eller så, och bara studieuppgifter som har med planen att göra, så det är egentligen mest den som ska skrivas de närmsta veckorna, innan vi går in i T5 :)

Hämtade Meja vid 4 sen på eftermiddagen, och kom på att det mörknar ju vid den tiden så därför tog jag med hennes reflexväst, men smart som jag var glömde jag min egen :P Det är ju minst lika mycket jag som ska synas som hon, det är ju jag som går upprätt :PIdag var det dags att isolera sig och tentaplugga lite ordentligt inför torsdagens och fredagens tentor vi har (barn m.m. på torsdag och läkemedelsräkning på fredag). Det kommer alltså inte bli minsta lilla fokus på nya temat förrän nästa vecka, då ska vi försöka få till en timme handledning med vår handledare vi ska ha med, så vi kan få till en bra frågeställning.

M har varit ledig idag så han och Meja har också varit hemma. Vi var på utvecklingssamtal på förskolan i morse, och det var som vi trodde - inte ett negativt ord hade de att säga om vår lilla skrutta =) Allt var super! Hon var väldigt självständig och kunde underhålla sig själv tydligen och aldrig arg där! Skönt att höra.
Tog pulkan dit och hem...Nehe, plugg imorgon med, sen på fredag dag kan man kanske bli människa igen ;)

- Kungörelse, fotografering & övning nr. 5

Igår var det alltså dags för kungörelse av Karlskronas Lucia 2010, och årets Lucia blev...

Hilda! (nr. 3) :)


Jättekul för henne, och det var faktiskt hon jag ville skulle bli (förutom mig själv, haha), så det var bra =) Hon är jättegullig, glad och trevlig och sjunger otroligt fint av det lilla jag hört på övningar. Självklart blev man lite besviken, men som vi sa, alla gör ju exakt samma sak, hon går bara först och har krona på sig ;)
Det hade tydligen varit sjukt jämnt också, så bara ett par timmar innan röstningen avsltuades hade hon fortfarande inte vetat vem som skulle bli :O


Bilderna är av min kära mamma :)


Start
- Mary's boy child
02:25 - Presentation av oss
05:20 - Avslöjandet
07:30 - Natten går tunga fjät (Lucia-sången)
09:30 - Det susar en vind i olivernas blad
10:50 - Jag såg mamma kyssa tomten

Idag mitt på dagen var det dags för fotografering hos Sydbild igen, denna gången i lussekläder. Vi tog gruppbild + ett spexfoto som vi tjatadeoss till där vi alla var arga på Hilda ;) Sen även individuella bilder. Så får se om det blir någon beställning framöver!

På kvällen var det dags för sångövning igen och det gick sjukt bra idag! :) Jätteskönt. Övade igenom alla sånger och övade även på hur vi skulle gå och så. En var borta, så fick sjunga stämman själv på en sång, men det gick ändå, skönt ;D

Godnatt på er!

- Adventspynt 2010

Idag har jag äntligen blivit klar till att börja adventspynta här hemma (på bekostnad av hemtentan som jag nu kommer få sitta med typ...hela dagen imorgon... :S)

Kassa bilder de flesta, men så svårt att få med på bild! Ni får stå ut ;)

Mejas rum:


Köksfönstret:


Vårt sovrum:


Vardagsrummet:...ooops, vi råkade tjyyyvtända första ljuset ikväll ;)

Bilden här ovanför med änglaspelet får även bli veckans bidrag till Shannaras Saturday Mix, där temat var "Waiting for christmas".
RSS 2.0