101110 - Föräldramöte
Det gick bra i kyrkan i söndags med. Jag blev bara så sur, för jag skulle starta kameran på filmning när vi gick upp och sjöng "min" sång, men den startades inte, och jag kunde ju inte stå där och hålla på i kyrkan =/ Därmed fick jag inte höra efteråt hur det lät, och det vill jag alltid göra! :P



I måndags var det praktikdags igen, och jag gick med "ute-sköterskan" på vårdcentralen, d.v.s. den distriktssköterskan som har mottagning. Jag fick bland annat plocka bort stygn på en patients huvud m.m.

Igår gick jag också med ute-sköterskan först, men eftersom det var så lugnt fick jag gå in på labb en stund och stickas lite ;) Så glad jag blev när alla 3 sticken resulterade i blod på första försöket! Trodde jag var lite ringrostig då jag inte tagit några prover sedan i maj ;) Blev lite nervös när den första brukade vara lite svår tydligen, men det gick ;D

Idag var det dags att åka till Hasslö med min handledare som vanligt för att ha distriktssköterskemottagning där ute. En massa blodtryck, lite BVC och lite intramuskulära injektioner, omläggningar m.m. är det vi sysselsätter oss med där ute =) Kul med lite blandat! Idag fick jag även plocka bort agraffer (i stället för stygn efter en operation, är som häftklamrar) på en patient, himla smidigt verkade det med såna i stället för stygn! :)

Meja har börjat prata något otroligt mycket sista kanske 2 veckorna. Det kommer nya ord varje dag! Det är inte säkert att hon upprepar det så många fler gånger sen, men hon kan i alla fall :) Hon har även för första gången satt ihop 2 ord nu i veckan. Hon fick häromdagen syn på sin mugg vid vasken och pekade på den och sa "batten" (vatten för den som inte förstod :P) för första gången. En stund senare kollade hon på mig och sa "tätta batten" (tvätta vatten). Min duktiga lilla tjej! Dessutom har hon börjat "prata" otroligt mycket annat babbel, sånt som ingen annan förstår. Ungefär hela tiden!

Nu ikväll var det dags för föräldramöte på Mejas förskola, och som jag skrivit tidigare är jag så sjukt nöjd med den! Jag blev nästan lite rörd när jag satt där ett tag, eftersom jag vet hur nervös jag var innan hon skulle börja o.s.v., men det kan verkligen inte kännas bättre än det gör!

Jag är förresten sjukt sugen på att åka på mammabloggalan i maj. Det hade varit otroligt kul! Men...har jag råd? (eller rättare sagt, vill jag ta mig råd?) Tål att tänkas på!
JL

Vad duktig hon är Meja som kan snacka så mycket!

Elin

Vad kul med primärvården! Det hade vi förra VFU;n nästa gång blir det psyk/geriatrik/medicin :-)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress