- Pavlova

Tänkte jag skulle lägga upp receptet på vår smarriga efterrätt vi hade på påskafton :) Passar lika bra till midsommar & födelsedagar som nyår & kompisfikan!

Det är viktigt att du följer receptet noga för att marängen inte ska bli misslyckad!

ca 6 port.

4 äggvitor
½ krm salt
2½ dl strösocker
1 msk maizena-stärkelse
1-2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger
Frukt/bär
Vispgrädde

1)
Sätt ugnen på 225°C.
2) Vispa äggvitor och salt till hårt skum (det ska gå att vända upp-och-ner på bunken utan att det rör sig). Tillsätt sockret i små portioner under fortsatt vispning. Vispa tills smeten är hård och glansig, med elvisp tar det ca. 10 minuter. Sänk sedan hastigheten och vispa i maizena, vaniljsocker & vinäger.
3) Rita en cirkel, ca 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Häll smeten på pappret och bre ut den i cirkeln utan att arbeta den så mycket. Försök få till en fördjupning i mitten för fyllningen.
4) Sätt in kakan i nedre delen av ugnen och sänk direkt värmen till 125°C. Grädda i ca. 1½ timme. Vrid sedan av värmen och låt stå tills ugnen svalnat. OBS! Öppna inte ugnen medan marängen står inne förrän den är klar!
5) Fyll marängen strax innan den serveras med massa frukt och bär samt lättvispad grädde. Vi använde oss av 2 bananer, 3 kiwifrukter och 0,75 liter jordgubbar. Det blev jättesmarrigt!



Marängen är krispig utanpå och så lite mjuk och go' inne i mitten. Mmm!

Beatrice, mamma till Devin och liten i magen ♥

Jag har länge undrat vad pavlova är för något, nu vet jag ju! Tack, detta måste jag testa någon dag, absolut! :)

Lotta, mamma till Lucas

Det är ju så underbart gott! Fast vi brukar lägga bären överst, för syns skull! =) Tack för påminnelsen, blir kanske en till nationaldagen!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress