110427 - Påsk & sjukling

Påskhelgen har varit väldigt trevlig :) Alldeles för mycket mat (för mig), alldeles för lite mat (för Meja), alldeles för mycket godis (för oss båda!) och massa trevligt sällskap!

Natten till lördagen började Meja hosta, kruppigt... Men mer om det senare!

Påskfirandet börjades i lördags morse med att Meja fick leta upp sitt påskägg innan jag och hon gick upp och målade ägg, och sen serverade M lite smarrig frukost =) Städade sedan det sista innan det var dags att fixa i ordning påskmaten =) Det serverades påskbord här hemma med M:s familj som gäster. Det som serverades var Janssons frestelse, ugnsomelett med svampstuvning, sill, färskpotatis, bröd & ost, köttbullar, prinskorv, ägg och sallad. Mums! Till efterrätt blev det pavlova (marängbotten) med jordgubbar, kiwi, banan & vispgrädde. Vädret var ju underbart, så vi satt ute och åt och stannade sedan ute hela eftermiddagen.






På kvällen bar det av en runda till mamma o Co. - där även resten av släkten på den sidan befann sig - för lite grillmat, efterrätt och godis =)

Söndagen spenderades med en lugn förmiddag och sedan begav vi oss till pappa + sambo som bjöd på smarrig kräftcocktail, ägg & sill och senare grillmat. Spelades även lite kubb och så!




Måndagen blev trevlig även den. Tog oss en långpromenad, var i stan och träffade kära Lisen som var på visit från Oslo, och umgicks lite mer med pappa och de. Vi tog även årets första besök på glassiären! Yummie! För er som undrar är det en underbar glassbar här i Karlskrona, med hemgjorda ljuvliga strutar, och massa goda glassmaker. Min blev en med dumleglass och mjukglass uppepå. Hur gott som helst!



Tisdag-onsdag nu har M haft lediga dagar, så vi har hunnit umgås en del. Eller ja, han och Meja har umgåtts i alla fall, jag har suttit ute i solen och skrivit hemtenta, som äntligen blev klar idag. Hoppas i alla fall den blev tillräckligt... Ännu en kurs att stryka i så fall! Imorgon är det intro på sista för termin 5 - akutmedicin! Efter den är det bara ex-arbete och praktik kvar av min utbildning :S

Stackars Mejan är sjuk med, framför allt på nätterna. Hon vaknar kokhet, och så hostar hon. Det var dock bara första natten det var kruppigt, sen har det mer varit rosslig hosta. Stackars liten!



Lyckades med bedriften att fläta mitt eget här idag. Här ska tränas! ;)

Isa

Mysigt påsfirande! Måste vara extra kul med småbarn?;-)

Lina

Åh vad roligt för er!! :) När flyttar ni? nyfiken



Vi har hittat ett superfint hus i Mölletorp, på landet men ändå inte. Tar bara 7 min in till Lyckeby centrum. Åh, längtar SÅ tills vi får flytta in - men det tar ju ett tag till (1.Juli) Tur det iofs så man hinner rensa och packa allt man samlat på sig.... o här hemma är det minsann inte lite!



Ha en underbar kväll!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress