- Saffranskryddad fisksoppa
Denna soppan gjorde vi förra veckan, och den var jättegod! Var första gången jag hade saffran i annat än lussebullar, och det får det nog bli fler gånger :) Receptet kommer från Tasteline, ändrade bara proportionerna och ett par ingredienser litegrann!

4 port.

300 g vit fisk
(jag använde mig av sejfilé)
500 g laxfilé (4 portionsfiléer)
150 g skalade räkor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl Creme Fraiche
1 pkt saffran
Örtsalt, svartpeppar, timjan, basilika
Lite olja

Skär fisken i tärningar.
Hacka lök och vitlök och fräs i oljan.
Tillsätt kryddor, buljong, vatten, grädde och Creme Fraiche. Låt sjuda 10 minuter.
Tillsätt fisken. Koka upp och låt sjuda ca 10 min till, tills fisken är klar. Tillsätt räkorna.
Servera varm med bröd :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress