111216 - Luciafirande m.m.

I lördags hade Meja avslutning på gympan för säsongen!


Blev en runda till affären efteråt för att shoppa lite till julgodisfixet som skulle gå av stapeln samma dag!

Efter lite vila begav vi oss till M:s föräldrar för att göra årets julgodis. Det blev bl.a. wienernougat och mjölkchokladkola (alldeles alldeles underbar, som vanligt).



I söndags efter simskolan (där vi gick luciatåg med lucialinnen och hela kittet i vattnet som avslutning) åkte jag och träffade ett par av förra årets luciatjejer samt Jossan som var "inhyrd". På eftermiddagen var det nämligen dags för luciatåg i bostadsrättsföreningen där pappa och hans fru bor då de hade luciafika. Blev faktiskt jättebra, och de var otroligt nöjda och alldeles till sig över vår stämsång ;)


Haha, vad mycket bredare jag ser ut än alla bara för jag står rakt framifrån! :P (skyll på det va...)

Annars i veckan har det bland annat blivit lite pepparkaksbak med Mejan. Hon har ju varit sjuk så bara igår hon var på förskolan, idag är vi lediga igen.





I tisdags var det luciafirande på förskolan, Meja hade själv valt karaktär och blev en liten lucia. Hon var dock för en gångs skull inte så sugen på att vara med och sjunga, utan satt mest och tittade. Inte konstigt, då vi lyckats pricka in den regningaste dagen i december... I alla fall släppte det lite vid tipp-tapp mot slutet.

Och så blir jag så irriterad!! De sa klart och tydligt innan luciatåget började att all fotografering sker sista gången de sjunger Luciasången (och så då att alla bilder endast var för privat bruk). Tror ni någon lyssnade?! Nej, massa folk stod och fotade under hela lussetåget. Tycker jag är lite respektlöst när de uttryckligen ber om något sånt...



Efter luciatåget blev det minijulbord här hemma. Yummie!



Idag är det fredag, och jag och Mejan ska strax göra lite mer pepparkakor. Kanske en fikatur till mamma sen innan det är kväll och fredagsmys!


Stackarn är alldeles torr runt näsan efter allt snytande denna veckan!

Malin

Irriterande när dem ändå bett dem om att inte fota under tiden. På vårt lucia så hann det gå två sek när ungarna hade kommit ut och alla bara FLÖG fram med sina digitalkameror, iphone o allt vad dem hade. Ungarna satt helt chockade. Det var inte många bra bilder man hann ta eftersom de andra var helt ganla och bara for runt och skulle ta kort/filma så man fick ju alltid nån framför sig. :/

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress