ca 3-5 port (beroende på filéns storlek)
1 fläskfilé
Valfri fyllning (vi hade 1 mozzarella-"kula", 1 stor vitlöksklyfta & basilika)
1 pkt bacon
Sätt ugnen på 225 grader.
Börja med att skära bort fett o.s.v. från fläskfilén efter behov. Skär sedan en skåra i den på längden, nästan ända igenom, men den ska fortfarande sitta ihop i kanten. Vik ut den. Fyll med valfri fyllning. Jag gned först in den lite med vitlöksklyftan och pressade sedan klyftan och bredde ut vitlöken över ena sidan av filén. Därefter skivade jag mozzarellan tunt och la ut över vitlöken. Uppepå den strödde jag lite torkad basilika.
Vik ihop fläskfilén igen och linda baconskivor tight runt den. Försök hålla ihop filén så bra det går i kanten.
Sätt in i ugnen i ca 40 minuter, antingen på galler eller i en ugnsform.
Skiva upp och servera med t.ex. potatisgratäng och grönsaker som vi gjorde :)
Suuupergott! :)
0