Här är mitt recept:
1 liter mjölk
8 dl havregryn (jag tog hälften fiber och hälften vanliga)
175 gram smör/margarin
75 gram jäst
1-2 msk vit sirap (eller socker)
2 liter mjöl (jag tog mest fullkornsdinkel-, sedan grahams-, och så lite dinkelmjöl)
1 tsk salt
2 dl riven ost
Häll mjölken över havregrynen och låt svälla i ca 2 timmar. Smält smöret/margarinet och häll i. Rör i jästen och sirapen/sockret i smeten. Mjölet, saltet och den rivna osten blandas i och arbetas till en smidig deg. Låt degen jäsa i 20 minuter. Degen bakas ut med kavel och stansas med ett runt mått ca 10 cm i diameter. Låt jäsa 30 minuter på plåten. Grädda i 225° i 10-12 minuter. Låt kallna. Brödet går bra att frysa in.
De var jättegoda!
Melinda - Mamma till Maja ♥
Guuud va gott de ser ut och gud va flitig du är med bakande och matlagning :D
1