- Matmuffins

För ett tag sen bakade jag matmuffins, vilket precis som pizzabullar är perfekt att ha med sig då man ska t.ex. till stranden eller på picknick :) Jag tycker de blev goda, framför allt de första, de andra var lite torrare.

Inspiration till recepten fick jag från DagensMuffin

Ost- & skinkmuffins (12 st)

2 dl fullkornsdinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
1 dl rågsikt
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
½ tsk chilipulver 
1 tsk paprikapulver
100 g riven ost
100 g strimlad skinka
2 ägg
2 1/4 dl lättmjölk
3/4 dl rapsolja

Blanda mjölsorterna, bakpulver och kryddor i en bunke. Tillsätt ost och skinka.
Blanda ägg, mjölk och rapsolja i en annan bunke, tillsätt detta i mjölblandningen och blanda noga.
Fördela i muffinsformar och grädda i 200° i ca en kvart.



Spenatmuffins

250 g fryst hackad spenat
3 dl grahams
mjöl
3 dl fullkornsdinkelmjöl
2 1/2 tsk bakpulver
2 dl riven ost
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Örtkryddor efter smak
Några soltorkade tomater
90 g strimlad
skinka
3 dl mjölk
2 msk rapsolja

Tina spenaten helt och försök krama ur all vätska.
Blanda mjölsorterna, bakpulver, ost och kryddor i en bunke.
Hacka tomaterna och blanda ner dem, spenaten och skinkan i mjölblandningen.
Rör ner mjölk och olja och arbeta ihop.
Klicka ut i muffinsformar och grädda i 225° i nedre delen av ugnen tills de fått färg (ca 18 min).

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress