- Matliste-grund
Många har kommenterat ang. mina matlistor, att jg är duktig på att göra det o.s.v. Kul! :) I alla fall så behöver det inte vara så krångligt och svårt att göra. Jag är ganska lat, så jag gör inget i onödan så att säga ;) Jag har en "grundlista" som jag följer, sen plockar jag bara fram kokböcker eller någon internetsida och sätter mig på helgen och fixar matlista för den kommande veckan. Det tar max en halvtimme att göra både mat- och inköpslista. Och man sparar mycket tid i veckorna! Det blir dessutom både roligare och lättare att laga mat då man kan ta upp ur frysen o.s.v. dagen innan.

Grunden jag följer ser ut såhär:

Måndag – Köttfärs

Tisdag – Fisk

Onsdag – Sallad / wok

Torsdag – Soppa / pannkakor

Fredag – Tacos / pizza / bröd / paj / piroger

Lördag – Kött / kyckling

Söndag – Falukorv / korv / hamburgare

Josefine

Vi har med nästan likadant... Eller nu ska jag inte överdriva. Vi har pratat om det läääänge och denna veckan har vi nästan följt den. Men soppa/pannkakor är from denna veckan ett MÅSTE!

Sara

Jag är också ett stort fan av matschema. Började med det för ca 10 år sedan när jag och en kompis bodde ihop när vi pluggade och sedan dess har det hängt med i stort sett hela tiden. Det är ju precis som du säger, det sparar så otroligt mycket tid och det är superskönt att inte behöva fundera över sånt när man kommer hem från jobbet.

Beatrice, mamma till Devin & liten i magen ♥

Bra idé faktiskt. Man kanske borde börja med ett matschema där hemma..

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress