121215 - 4 månader & öroninflammation
Igår när vi kom från babysimmet (som för övrigt gick jättebra!) sov Juno bara en kort stund och sen tyckte jag att hon var mycket gnälligare än vanligt under eftermiddagen. Framåt kvällen brakade det loss ordentligt och hon skrek och skrek, tog sig även ibland för örat.
 
När vi skulle lägga oss själva och la henne hos oss i sängen började hon skrika ännu mer, så jag gav henne en Alvedon-supp. En kvart senare eller så lugnade hon sig lite och somnade till slut. Klockan 1 började cirkusen om igen fram och tillbaka ett par timmar och framåt 4-5 fick hon en ny supp och somnade äntligen lite bättre. Jag fick halvsitta med henne på magen hela natten. Eftersom jag märkte att hon hade mer jobbigt när hon låg ner och tog sig för örat/öronen emellanåt misstänkte jag att det kunde röra sig om en öroninflammation, så ringde 1177 på morgonen och vi fick en tid till jourcentralen nästan direkt.
 
Kära mamma kom och körde oss dit eftersom jag tyckte det var onödigt att M gick från jobbet. Jättelugnt var det så vi fick komma in direkt och läkaren kände på magen, lyssnade lungor m.m. och kollade i öronen. Han tyckte hon såg röd ut men det var svårt att se eftersom hon är så liten. Ett stick i fingret fick det bli och kolla CRP med, och det var lite förhöjt. Det blev därför en penicillinkur för öroninflammation!
 
Stackars liten! Kul sätt att spendera sin 4-månadersdag... Hon fick i alla fall i sig första dosen utan problem, skönt! Jag hade laddat upp med mango- och persikopuré ifall att...

Nu har hon sovit sedan vi kom hem, så snart är det väl matningsdags så jag kan få sova en stund sen jag med. Är helt mosig i huvudet! 
 
(Meja var förresten rolig. Hon hörde ju i morse att Juno var sjuk, och klagade plötsligt på ont i magen. Trodde inte riktigt på henne, men när vi ändå var hos doktorn kände han lite, och efter det var hon mirakulöst bra igen. Haha, söta unge. Hon ville också vara sjuk :P)
 
Alfva

Pluttan! E hade ju också det vid 3,5-4 månader - hopplöst.. :( Och vi fick komma tillbaka till öronspecialist några månader senare öfr att se att det var läkt som det skulle! Krya på fina Juno!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress