- Mejas utveckling

Nu var det ett tag sedan jag skrev ordentligt om hur Meja är nu för tiden. För det första, så märks det att hon blir 3 i år... Trots! Helt utan anledning, när man ber henne om något eller frågar något el. dyl. kan hon typigt svara "nej". Eller så stänger hon helt enkelt av öronen när man pratar med henne. Hon kan dessutom stå och göra något hon vet att hon inte får och kolla på oss och skratta med en riktigt "elak" min. Haha, detta lät som att hon är något slags monster, men inte alls så jag menar! Allt ska bara vara precis så som hon vill ha det, och hon testar, testar, testar våra gränser!

Utöver trotsandet är hon (förstås) den mest fantastiska unge jag vet! Jag läste någonstans att de vid 2½ års åldr ska ha ett ordförråd på sisådär 20-50 ord. Jag och M pratade om detta igårkväll och kom fram till att hon har långt mer! Meningar sätter hon ihop i stort sett korrekt hur lätt som helst och hon har inga som helst problem att göra sig förstådd hos både oss och andra när hon bara vill (trotsen kan ju ibland göra att hon bara skriker utan att tala om vad hon vill ändå). Typ skidbackeutflykten förra veckan... Vi försökte med allt!



Ang. att vara utan blöja går det fortfarande jättebra! (Hon slutade på eget bevåg i...ungefär månadsskiftet nov-dec tror jag). Hon kissar och bajsar på toaletten och är blöjfri även på förskolan. Hemma händer det aldrig några olyckor förutom första veckan då det kom någon enstaka, på nya förskolan har det hänt någon gång sen hon började. Ibland får hon för sig att blöjan ska vara på efter natten, men hon säger ändå alltid till när hon behöver kissa och blöjan är alltid torr, även nattblöjan. Får se när vi vågar oss på att chansa med att sluta även med den ;)

Hon vet om att hon ska bli storasyster, och är så lycklig över detta (än så länge). Hon har varit alldeles bebistokig hela hösten, och nu sjunger hon för magen, klappar på den och pussar den, och säger att hon vill att bebisen ska komma nu. Vi har dock förklarat att den ska vänta tills efter hon har fyllt 3 år och det är varmt ute (hoppas vi på!).

Det är helt galet att försöka förstå hur mycket som har hänt på 2½ år!

Alfva

Det låter så bekant. Eller ja, allt utom det där med blöjan, för den vägrar hon släppa. Hon vet ju hur man går på toa och allt sånt, men hon gillar blöjan....

Sara - mamma till Hugo

Känner igen det där alltför väl. Detta trots... Jag skulle kunna beskriva Hugo också och han skulle lätt framstå som ett monster, men i själva verket är han ju världens goaste kille :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress