Vända framåt?

Meja har hållt på ett tag och klaga när vi åker bil. Att hon blir varm, inte kan andas osv. Häromdagen när vi skulle åka iväg fick vi plötsligt förklaringen... Hon klagade på samma sak, och ville gå ut, sedan kräktes hon plötsligt rakt ut! Stackarn är ju åksjuk!

Funderar därför på om vi ska vända henne framåt snart. Hon sitter hur bra som helst i BeSafe's IziPlus som vi testar, men åksjukan blir ju värre av att sitta bakåt av egen erfarenhet. Undrar därför nu om någon har tips på bra, säkra framåtvända stolar?!

Emelie

Håll ut ett tag till i höst och se om det blir bättre när det blir svalare. Det är fem gånger säkrare att åka bakåt, så vänta ett tag till ibland kan det vara perioder med åksjuka. Hoppas det blir bättre! Annars har det kommit en ny framåtvänd stol britax kidfix xp sict. Den har en helt ny slags dyna runt bältet som minskar kraften på nacken vid en krock med 30% jämfört med andra stolar. Viloläge, inga horn som tar plats, extra sidokrockskydd man kan fälla ut mm. Kontakta mig gärna om du har frågor, jag har ett stort intresse för säkerhet i bil och bilstolar. Förresten kan åksjukan bli bättre av att sitta bakåt i framsätet. Lycka till!

Svar: Ja, visst är det mycket säkrare, därför vi inte vänt henne tidigare. Sen är hon ändå över 4 nu och "får" vändas, men känns ju såklart bättre att ha henne bakåt så länge det går... Svårt, för samtidigt är det ju sjukt jobbigt att må illa, så tycker synd om henne! Tack för tipset!
Sussey

Emelie

Javisst är det superjobbigt med åksjuka, och ni märker ju om det blir ohållbart, hon är ju iaf fyra så det är ju skönt att hon ändå är såpass stor. Ni som föräldrar vet ju vad som funkar bäst för ert barn. När ni ska vända så kika gärna på stolen jag tipsade om, det är den senaste tekniken. Och låt meja själv provsitta såklart ☺ Det viktiga är rejäla sidoskydd. Lycka till!

johanan

Hej
Vi fick vända tristan när han va 3,5år tror jag det va! han hade vuxit ut en bakåtvända stolen vi hade med säkerheten fick man inte åka så!
Samma med devin satt som en kråka!
gör det du känner känns bäst för er.
Meja ska inte må dåligt av att åka bil i så fall får ni ju vända henne!
Vi har britax kid plus super nöjd med den stolen!
När man höjer nackstödet har dom ändå skydd från sidan för det är högre upp!
kram

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress