Sensommar på Gotland, recension
Det är väl lika bra att börja från början...
 
Bokning & betalning - Bokningen skedde via Destination Gotland, där vi på ett enkelt & lättöverskådligt sätt kunde boka både överresan och boendet. Det gick sedan smidigt att betala via en länk i bokningsbekräftelsen vi fick via mail. En av de stora fördelarna med att åka så sent på säsongen (20-26/8) som vi gjorde var såklart priset. Det skiljer mycket mot att åka mitt i sommaren.
 
Färjan - Att komma på och av färjan med bil gick förvånansvärt smidigt med tanke på att det ändå var relativt mycket bilar som skulle på samtidigt. De hade ett bra system för att släppa på så det rullade på bra. Färjan var fräsch och de hade bra mat till relativt bra priser (vuxna 87:- tror jag och barn halva priset). Jag och M åt thaimat, och det fanns även vanlig husmanskost, en pastarätt och något mer varje dag. Lagom mycket att välja på! Vi hade vilstolar bokade och det var bra att ha en plats reserverad för en själv tyckte vi, även om vi inte var där hela tiden. Färjan var väl anpassad för barnen, med lekrum, barnbio och skötrum.
 
 
Boendet (Åminne Fritid) - Här hade vi både fördel och nackdel av att åka så sent. Det var jätteskönt att det var så lugnt på campingen, vid stranden och vid poolen, men synd att restaurang och pool inte var öppet så mycket nu på eftersäsongen (endast fredagkväll, lördag heldag och söndag eftermiddag). Något vi blev lite besvikna på var restaurangens bemötande sista dagen då vi tänkt äta och de kort sa att de stängt köket lite tidigare den dagen. Annars var poolen fräsch och det fanns glass och så att köpa när det var öppet. Det fanns även minigolf i helt okej skick, under restaurangens öppettider.
Stranden var helt fantastisk! Vit kilometerlång sandstrand med fin botten. Vattnet hade dock hunnit bli lite kallt tills vi var där, och kvällstid var där en hel del maneter. Skönt på dagen när solen stod på i alla fall! Långgrunt och bra för barnen med, och lite lagom med vågor.
Stugan var precis vad man förväntar sig av en stuga på en camping. Det var fräscht, men inte supermodernt. Vi hade valt en variant med toalett och kök i stugan, vilket vi inte ångrade en sekund. Skönt att kunna laga mat och gå på toa utan att gå iväg. Köket var bra utrustat och vi saknade ingenting. Lekplats fanns som man kunde ha uppsikt över från de flesta stugor, och den var i fint skick.
Det var från campingen ca 3.5 mil in till Visby & knappt en mil till närmsta samhälle - Slite.
 
 
Kneippbyn - Fördel med att åka så sent = billigare inträde & väldigt lugnt. Nackdel = inga Pippi eller så i parken, samt att de flesta mat-/fikaställen hade stängt. Vi försökte hitta någonstans att äta och gick först till grillen som hade korv, hamburgare m.m., men de sa att de hade stängt nyss (klockan var då ca 13) och hänvisade oss vidare till en annan restaurang. De skulle också strax stänga så det enda stället vi egentligen hade att välja på var Piratgrillen vid vattenlandet. Det blev bra ändå, tacobuffé till ok pris, men det kunde varit bättre skyltat om vad som var öppet och inte för att slippa irritationsmomentet.
Personalen var...inte så vidare serviceinriktade, barnvänliga eller trevliga. Personen i receptionen pratade privat med en person framför oss i säkert 5 minuter medan vi väntade på vår tur, personen i restaurang-kassan skällde ut oss för att hon hörde fel / missuppfattade vår glassbeställning, och de som skötte attraktionerna stod mest och pratade med varandra. I övrigt var det ett väldigt trevligt & mysigt besöksmål och Meja, 4 år, älskade det! Där fanns en blandning av allt, karuseller, lekplatser, vattenpark & såklart Villa Villekulla & Hoppetossa.
 
 
För övrigt hade vi en väldigt bra semester, det var varmt och skönt och soligt varje dag utom den dagen vi anlände. Något vi tyckte var lite synd var att det inte annonserades mer om Slite marknad som var på helgen då vi var där. Vi märkte detta av en slump då vi var i Slite och handlade. Vi hade gärna gått på marknad, men hann tyvärr inte det då. Hade inte stått några skyltar längs vägen i veckan eller någonting!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress