Juno 18 månader
I lördags blev lilla minstingen här hemma hela 1½ år. Helt galet stor ju!
 
 
Idag var det därför dags för 18-månaderskontroll på BVC. Hon var alldeles godkänd! Ingen spruta blev det dock eftersom hon är så förkyld och dessutom varit/är sjuk i magen. Den får bli nästa vecka. Eller något, ska inte säga för mycket än.
 
I alla fall, så värst stor är hon fortfarande inte
 
Vikt: 9 545 g
Längd: 74 cm
 
Den ljust gråa kurvan är Junos, den mörka Mejas.
 
Mammas lilla minitjej! Hon hade nog varit lite tyngre om det inte var för den senaste veckans frekventa blöjbyten... Tycker hon har smalnat av lite.
 
Annars så är hon - som hon alltid varit - ganska gnällig av sig. Det har dock blivit mycket mycket bättre på sista tiden och vi spenderar inte längre hela kvällarna med skrik. Nu är det mer det där att hon är på precis allt som är det stora irritationsmomentet. Är det inte spisknapparna är det glas hon slår sönder eller kläder hon drar ut eller något annat "kul". Leka med leksaker? Superskoj. I ungefär 1 minut.
 
Har du verkligen varit såhär liten min skruttunge?
 
Pratet har börjat lossna mycket mer den sista kanske månaden. Mamma, pappa, Meja o.s.v. har hon ju sagt ett bra tag, men nu säger hon efter det mesta man säger, om än inte hela ordet. Sista stavelsen brukar komma i alla fall! Hon säger många av barnen på förskolans namn, och även pedagogernas. Bapp (napp), äta, änging (välling), me' (mer), äj (ägg) och böja (blöja) är nog annars de mest återkommande orden.
 
Tänder har hon fått 4 nya nu i januari och har alltså bara 4 av mjölktänderna kvar att få! Skönt det, för hon brukar bli lite extra-gnällig och sådär när de kommer.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress