Hello Kitty-tårta med godissmak - steg för steg
Eftersom jag och lillasyster ändå skulle ha bakdag igår tog jag på oss att fixa en tårta till en kompis i kris ;-) Hennes dotter ville ha en tårta med Hello Kitty när 3-årsdagen skulle firas, så det var såklart bara att lyda.
 
Jag gjorde en tårtbotten "tre lika" som är väldigt enkel att göra. Smeten till tårtbottnen gjorde jag på 6 normalstora ägg (stl M) och det räckte lagom till min springform på 25 cm + 3 miniformar. Jag bakade tårtbottnen redan i fredags kväll för att förbereda så det inte skulle bli så stressigt på lördagen, gjorde då även "fluffen" som vi hade som fyllning.
 
 
På lördagsmorgonen var det dags att lägga ihop tårtan. Jag delade tårtbottnen i tre delar, och på första lagret blev det Ahlgrens-bilar-fluff, och lite NonStop i mitten.
 
 
På nästa lager skar jag ut en liten cirkel i mitten, som fylldes med mer NonStop, och på själva lagret blev det tjockt med Dumle-fluff. Jag satte även dit "öronen" jag skurit ut från småformarna, som fylldes med Dumle-fluff och lite NonStop, och "klistrades fast" med mer Dumle-fluff. Jag plastade sedan in tårtan och lät den vara i kylen ett par timmar för att bli lite mer saftig och god.
 
 
Uppepå sista lagret, och runt om tårtan, spacklade jag med en smörkräm med limesmak, för att tårtan inte skulle bli alldeles för söt. Medan lillasyster kavlade och kavlade marsipanen ;-)
 
 
Därefter lyfte vi på marsipanen som var kavlad lite större än tårtan, och tryckte till den längs med kanterna innan vi skar bort det överflödiga. Tog sedan lite äggvita som lim och satte dit NonStop som ögon och nos, och en rosett jag gjort i rosa figurmarsipan med jordgubbssmak. Morrhåren är av lakritssnöre, vi gjorde hål med en tandpetare och satte sedan i dem.
 
 
Klar!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress