2 november 2015
Per portion:
150 g nötfärs
Kryddor
Ca 1 msk vatten
1 skiva ICAs rågbröd fyra korn
Ca 1 tsk rapsolja
Grönsaker
Dressing
40 g lättkvarg
5 g majonnäs
1 tsk tomatpuré
1/2 tsk dijonsenap
Blanda köttfärsen med vatten och kryddor. Jag kryddade med lökpulver, vitlökspulver, svartpeppar, örtsalt och paprikapulver. Gör hamburgare i hamburgerpress eller för hand.
Värm en stekpanna med hälften av rapsoljan, stek hamburgaren/hamburgarna där i. Häll sedan i resten av rapsoljan och stek brödet någon minut på varje sida. Det går självklart att använda annat bröd än det jag gjort här, men jag tyckte att det blev så himla gott stekt, så därför rekommenderar jag det ändå ;-)
Blanda ihop ingredienserna till dressingen medan du steker, och sen servera allt med valfria grönsaker, typ gurka, tomat och lök som jag gjorde.
Mums!
0