Nyttig äppelpaj / smulpaj
Igårkväll var vi uppbjudna till M:s familj på äppelpaj, men eftersom varken M eller jag äter sånt till vardags tog vi med en egen liten paj till oss som jag slängde ihop hemma. Den blev god tycker jag! Lite sådär krispig och lite matig så den kändes okej som ett mellanmål. Det hade säkert varit gott med lite grädde eller vaniljkvarg till!
 
2 små portioner
 
1 äpple
kanel
50 gram lättkvarg
0,75 dl havregryn
20 g smör
1 tsk honung
½ tsk vaniljpulver
 
Dela äpplet i småbitar och lägg i botten på en liten ugnsform. Strö över kanel efter smak. Blanda ingredienserna till degen och fördela den över äppelbitarna. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter eller tills den fått fin färg.
 
 
Före ugnen! Efter glömde jag ta ett kort ;-)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress