En Polenkryssning - På Centrum Riviera
På morgonen (klockan 06, gäsp!) väcktes vi av låten I am sailing i högtalarna, och det var bara att en stund senare pallra sig upp för att göra sig i ordning. Barnen var ordentligt trötta när vi väckte dem, men det var inte så mycket att välja på.
 
Väl av färjan hoppade vi in i en taxi och åkte mot köpcentret Riviera. Klädaffärer och så öppnade inte förrän 10, men lagom tills vi kom fram klockan 8 öppnade den största butiken Auchan. Det var ungefär som en MAXI-butik, och det fanns allt från kläder till biltillbehör till husgeråd. Och så förstås mat. Vi köpte vår frukost där inne och satte oss utanför i en soffa och åt den.
 
 
Vi gick sedan någon timme till inne på Auchan innan de övriga affärerna öppnade klockan 10. Det är ju jättekul att gå och titta i matbutiker när man är utomlands, sortimentet är så annorlunda!
 
Vi hittade en del kläder, både jeans och chinos till mig, klänningar till barnen och finskor till Juno, tröjor till M m.m. Jag fick även en jeansskjorta, ryggsäck och munktröja av M i årsdagspresent. Priserna på kläder ligger lite under här hemma, och framför allt jeans var väldigt billigt! De kostade ca 250-300:-.
 
Det fanns rätt så gott om små "oaser" för barnen med jämna mellanrum längs med gångarna. Små lekplatser i miniformat som låg bra utspridda.
 
 
Lunchen intog vi i deras foodcourt. Jag älskar det upplägget som nog har blivit mer och mer populärt sista åren, att alla kan välja det de vill ha och så kan man ändå äta ihop. På Riviera fanns bland annat McDonalds, BurgerKing, PizzaHut, thai och salladsbar. Barnen och M åt BurgerKing medan jag valde en supergod gryta från thai-wok-stället. Det fanns även en del caféer utplacerade runt om köpcentret. Vi åt glass på ett av ställena, som var ljuvligt krämig och god med väldigt mycket smak av vad den innehöll!
 
 
Vi hade en väldigt bra dag på Riviera, med undantag för förmiddagen med Juno. Hon hade nog sin trotsigaste dag hittills i sitt liv, och skrek och gormade mest hela tiden över precis allting. Vi höll på att bli galna! Till sist, efter lunch, fick jag ett bryt. Vi satte oss och höll fast henne i famnen och hon somnade faktiskt till slut. Var däckad i nästan två timmar och vaknade som ett helt annat barn! Ljuvlig resten av dagen sen. Det var ett bra dag att få henne att ova, annars hade vi nog nästan inte njutit av dagen alls.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress