En dag i Polen

Redan i början av sommaren bokade vi en liten Polen-tripp tillsammans med M:s jobbarkompis och hans sambo. Helgen innan bröllopet var det då dags att ge sig av. Barnen lämnades hos sin farfar på fredagskvällen och vi körde mot färjan. Väl där ska vi checka in genom att scanna passen och jag märker då att...jag har tagit med Mejas pass i stället för M:s! Panik!! Tack och lov var vi där i god tid, så han fick köra hem och hämta och hann tillbaka innan vi var tvungna att gå på.

Vi inledde kvällen med "lite" middagsbuffé och satte oss sedan i vår hytt lite efter att ha rekat taxfreen. Det blev underhållning i baren, lite roulette och till sist även lite dans innan vi stupade i säng.

 

 

På morgonen var vi inte direkt pigga när "I am sailing" började spela i högtalarna, dels pga sen kväll och lite alkohol, och dels pga att jag drog på mig en monsterförkylning under natten och var helt igengrodd i huvudet ungefär. Men det var bara att pallra sig upp för frukostbuffé på färjan innan vi var framme i Polen.

Vi började med att ta en taxi till Gdansk och gick omkring där lite. Väldigt dött vid den tiden på morgonen, men mysig stad. Synd att man inte riktigt orkade uppskatta det bara pga ovan nämnda tillstånd. Det blev en kopp te på ett café och lite mer promenad innan vi hoppade in i en ny taxi och åkte mot ett köpcentrum i Gdansk.

 

 

Det blev en del shopping under dagen. Efter köpcentret i Gdansk åkte vi vidare till gigantiska Riviera i Gdynia där jag, M och barnen var förra året. Besökte vår favoritaffär Cropp och sådär. Till sist var det plötsligt kväll och dags att åka mot färjan igen. Det var synd att förkylningen, och antagligen en del feber vad det kändes som, tog udden av denna dagen, annars hade det varit supertrevligt! Vi stupade ganska fort på färjan efter lite snabbhandling i taxfreen och lite mat.

 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress