Kustmaran / Kristianopel Runt 2016
I lördags var det dags att genomföra årets första mil-lopp. Jag gillar att springa milen på lopp - tycker det är "lagom". Jag är mer uthållig än snabb, så 5 kilometer tycker jag inte jag får till så bra tider på, men orkar däremot hålla samma tempo även på milen. Nästan i alla fall.
 
Jag hade som mål att springa på under en timme. Jag och lillasyster sprang ihop (har tränat mycket ihop sista tiden och är rätt jämna) och kom iväg bra. Jag hade lite koll på klockan varje kilometer och märkte att vi låg bra i fas med 6 minuter per kilometer. Banan i Kristianopel är rätt lättsprungen, utan några egentliga backar, men däremot är den rätt tråkig. Landsväg rakt fram åt ena hållet, efter 5 kilometer vänder man och springer tillbaka igen. Kilometrarna kändes väldigt långa i värmen som var i lördags, men det kändes ändå som att det rullade på. Efter knappt 8 kilometer sa lil-sis att jag kunde fortsätta springa, hon började gå och mådde inte helt bra. Jag försökte springa på trots att jag började bli väldigt trött och torr i munnen vid det laget. In i mål kom jag med lite spurt sista lilla biten, och märkte att tiden blev nästan precis på timmen. När jag väl gick in och kollade vad resultatet blev, så... 1.00.05. Fatta vad retfullt! Om jag hade spurtat liiiite till hade jag kommit in under timmen. Så surt! (Update! Kollade resultatlistan nu och tiden från start- till mållinjen var minsann 59.54, wiho!) Jag kände dock i alla fall att det gick rätt så bra och snabbare än några sekunder mindre hade jag inte kunnat springa. Så överlag nöjd ändå! Det är ju ändå min andra bästa tid på milen någonsin! Var galet trött och varm när jag stupade in efter mål. (Dessutom stolt över lillasyster som genomförde sitt första millopp och kom in mindre än 1½ minut efter mig trots att hon blev dålig och inte orkade springa ordentligt sista 2 kilometrarna.)
 
 
Efter loppet åt vi lite, duschade och åkte mot vår planerade spa-dag. Men nej, något spa blev det inte, och jag hade i stället en väldigt spännande dag! Mer om det kommer i nästa inlägg!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress