Barnens piratkalas

På självaste Mejans födelsedag var det dags för barnens efterlängtade gemensamma kalas för släkten, som vi/de planerat och längtat efter så länge. De kom på redan i julas att de ville ha kalas med pirattema denna gången, så det har pratats om länge, länge här hemma.
 
Klockan 13 droppade gästerna in, och för en gångs skull var vi faktiskt ganska färdiga med allt. Partytälten och bord m.m. hade varit uppe ända sedan torsdag/fredagen, så det var mest matfix och så lördag och söndag förmiddag. Vi var till och med själva i ordninggjorda när folk kom, det enda vvi behövde ta lite hjälp med vid 12.50 var balllongupphängning... Såhär snyggt blev det!
 
 
 
Lite nyinköpt till dukningen (svarta "diamanter", piratpengar), lite fixat på Bornholm (stenar, snäckor) och lite som vi hade sedan innan (dödskalleprydnader). Det blev fint! Gästbok att ta polaroidbild till och skriva i, och partyhattar till de (få...) som inte kom utklädda. Och så fick barnen måla piratflagga med vit färg på svarta papper. Och gå på plankan utanför.
 
Folk var så himla fina! Så kul att många ansträngde sig så mycket! Det var många som verkligen hade ansträngt sig och gått all-in.
 
Meja inledde kalaset med att hålla ett litet välkomsttal =)
 
Det blev kall mat - dubbelmarinerad fläskytterfilé, kycklingfilé, potatis- & pastasallad, sallad och melon. Och så lite bläckfiskkorvar, småhamburgare och pannkakor. Det gick åt så himla mycket mat, så i princip allt utom lite av fläskytterfilén var slut. Gillar inte när det blir så, men folk verkade bli mätta i alla fall. Och sen var det ju dags för tårta. Juno fick en piratskeppstårta med chokladbottnar och kolakräm i, med chokladsmörkräm utanpå. Meja fick en tårta med dödskallar med smak av hallon & lakrits. Det var vanliga tårtbottnar med hallonlakritsskallefluff, turkisk peppar-fluff och hallonmousse i. Och vanlig grädde med svart karamellfärg utanpå. Den blev så god!
 
 
Skattjakt blev det också för barnen, det dök upp en skattkarta som de fick följa runt i trädgården, och hittade sedan en skattkista full med godispåsar.
 
 
Det blev verkligen lyckat, men det är ju alltid intensivt med kalas, så vi var ganska trötta när alla gått hem! Barnen och vi tackar så väldigt mycket alla som kom och för allt fint de fick, så mycket värt att de har så många fina och engagerade människor kring sig.
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Sussi

Mamma till Meja & Juno, gravid med beräknat 2/6-18

RSS 2.0