Thailand - Coco Lanta Resort (Klong Khong beach)

Hotellet vi bodde på första veckan var Coco Lanta Resort. Ett hotell jag fastnade ordentligt för när jag satt hemma i början av april och skulle boka boende. Och nej, vi blev inte besvikna. Det ser ut som på bilderna och är ett ordentligt mysigt hotell med riktig Thailandskänsla. Det är litet, finns väl omkring 15 bungalows, och den veckan i december då vi var där var det väldigt lugnt vad gäller folk. Hotellet hade både solstolar, hängmattor och parasoller på området närmst stranden, och även solstolar vid poolen som även var bra pool att simma i. Det finns ett massageställe på hotellet och även många längs med stranden. Vi provade bara det på hotellet och var nöjda med det. Thaimassage 1 timme kostade ca 80:-, och för Meja 30 minuter gav vi 50:-. Vi var otroligt nöjda med detta hotellet och skulle gärna åka tillbaka någon gång.
 
Bungalowerna var relativt små, men för oss som familj var det inga problem. Vi hade en våningssäng med dubbelsäng i botten och en lite smalare säng över. Det enda vi tyckte saknades (på alla hotell för övrigt) var någonstans att hänga upp blöta kläder. Utanför bungalowen var en liten uteplats, med bord och stolar, hängstol och så. Restaurangen på hotellet var väldigt bra, och det slutade med att vi åt de flesta måltiderna under veckan där då vi var så nöjda. Helt okej priser, thaimat för 25-40:- ungefär, och västerländsk mat om man vill ha det för ca 40-60:-. För vår familj på två vuxna och två barn brukade vi hamna på ungefär 150-175:- med mat och dricka, ibland någon förrätt. Toaletterna var jättefräscha i bungalowerna, restaurangens toaletter var väl lite mer spartanska och det var påhälsning i taket av geckoödlor varenda gång vi var där.
 
Hotellet ligger på Klong Khong beach, som är en relativt lugn strand. Det är stor skillnad på hög- och lågvatten (upplevde vi på alla stränder vi var på på ön) och vid lågvatten är det som ni ser på bilderna ganska stenigt. Dock inte något vi tyckte störde, det var bara att gå mellan då de syntes tydligt. Väldigt lugnt och skönt som sagt, på hela stranden såg vi kanske totalt 30 människor i vattnet samtidigt, och den var ganska lång. Precis sådär som man tänker att Thailand "ska vara".
 
Första förmiddagen regnade det, annars hade vi fint väder hela veckan på Coco. Lite dis ibland och lite moln, men absolut inget som störde.
 
Det var ordentligt lågvatten när vi kom fram första kvällen.
Ett av hotellets middagsalternativ var att peka ut vad man ville ha grillat. Jätteräkorna ovan var fantastiskt goda!
Första morgonens regn, men sen blev det uppehåll och poolbad.
Den rätt jag åt flest gånger under resan, på flera olika ställen - Fried rice chicken
Mejas standardrätt var vårrullar
Det goda iskaffet kostade 4:- i affären
Standardfrukosten på Coco - French toast, omelett, rostad macka, bananpannkaka & frukt
 
Det var allt från Coco, vi hade kunnat ta en vecka till där! Återkommer med fler inlägg såklart :-)Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Susanne

Mamma till Meja, Juno & Chester

RSS 2.0