Thailand - Ditresan

Vi åkte hemifrån den 1/12, efter att Meja hade slutat skolan. Först åkte vi in och hämtade upp M:s syster i stan, som också skulle med. Han visste ju att vi skulle iväg sedan slutet av september, men visste inte att även resten av hans familj skulle med. Så när han hoppade in i bilen och fick syn på henne blev det lite överraskning, men inte så mycket ändå eftersom han hade haft sina misstankar om att hon skulle med.
 
Vi tänkte att det skulle bli desto mer överraskning med hans bror med familj och hans föräldrar. Det gick ju jättebra verkligen! De skulle åka hemifrån cirka 2 timmar innan oss, och sedan parkera i Malmö och äta på Emporia innan vi kom fram och åkte över till Kastrup, så skulle vi undvika varandra tills vi var igenom säkerhetskontrollen på flygplatsen tänkte vi. Jodå, när vi kört kanske 2/3 mot Malmö så säger M: "Är det inte mamma och pappa bil framför?!"... Ehm, mycket riktigt. Han körde om dem, såg allihop och resväskorna där bak och förstod direkt att även de skulle med. Så misslyckat! Menmen, vi kom ju förstås iväg ändå.
 
Vi parkerade i Malmö och tog tåget över till Kastrup, checkade in och kom igenom säkerhetskontrollen i god tid (efter resan till London i våras var det välbehövligt med en lugn check-in!).
 
 
Vi flog med Qatar och dessa "långflyg" var lite skillnad mot de charterflyg vi åkt tidigare... Både i service, mat och inte minst med de små skärmar vi alla hade i stolarna framför oss. Nu flög vi sent på kvällen, och när vi kom på planet hade vi alla ett kit med filt, kudde, ögonmask m.m. i sätena. Vi fick en middag och barnen somnade sedan och sov i princip hela vägen till Doha där vi skulle mellanlanda, även jag slocknade en del, även om det inte direkt är skönt att sova på flyget.
 
Qatars barnmeny, väldigt mycket och goda saker!
Vi hade tre timmars mellanlandning i Doha i Qatar, vilket var ganska lagom för att barnen skulle hinna leka av sig lite och sådär innan det var dags att boarda nästa plan.
 
Coola lekplatsen på Doha's flygplats. Barnen gillade på bäde dit- och hemresan!
 
Även nästa plan gick smidigt, barnen sov lite efter maten och satt sedan och kollade på film i sina skärmar. Väldigt bra att det ingick hörlurar på flyget och att mat var inkluderat, trots att vi faktiskt fick tag i billiga flygbiljetter då vi bokade i april.
 
Vi kom fram till Bangkok i utsatt tid och letade upp hotellets representant för en natt i närheten av flygplatsen. Mer om det i nästa inlägg!Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Sussi

Mamma till Meja & Juno, gravid med beräknat 2/6-18

RSS 2.0