Gravidfotografering

Meja har en klasskompis som ska bli storasyster om några veckor, så för ett par veckor sedan fick jag äran att leka lite gravidfotograf och ta massa bilder uppe i skidbacken på mamman och magen. Det var kul! Blir alltid bara "snabbilder" på barnen, och var längesedan jag fotade ordentligt och med lite tanke. Dessutom var kvällsljuset amazing!
 

High Chaparral 2018

Vi har varit på High Chaparral ett par gånger innan, tillsammans med M:s familj. Efter ett par års uppehåll var det dags igen i år, och vi fick även sällskap av min pappa och hans fru. Två dagar var vi där, och vi hade en campingstuga att sova i på natten.
 
Vi tyckte ungefär som vi tyckt tidigare gånger. Det är ett trevligt och genomtänkt ställe, men så tråkigt att det ska tas betalt för massa grejer när man kommit in. Tåget kostar 50:- per person (!), vilket blir en del om man är en hel familj. Såklart att barnen vill åka tåget när man är där liksom. Det jag tycker mest om är "Onkel Sams snea hus" och den stora Wild West-showen.
 
Campingstugorna var fina och passade bra in i temat på parken, men servicehusen var däremot inte speciellt bra. Kändes ofräscha och var i princip plåtskjul. Jämför man med Astrid Lindgrens Värld där jag också varit i år, så är servicehusen som natt och dag, där var det kaklat, fräscht och superfint.
 
På kvällen var vi och åt på pizzerian utanför entrén, och jag & M var jättenöjda med våra pizzor. De hade en hel del sorter och det var gott. Gick även att välja barnpizzor av alla har jag för mig, och fanns även lite annat att välja på.
Inne i parken åt vi medhavd matsäck ena dagen och hamburgare andra dagen. De var goda men absolut inget speciellt. Blandning mellan donken & Sibylla typ, och inte så mycket smak.
 

Dop för Chester + kalas för tjejerna

Vi brukar ju alltid slå ihop kalas för tjejerna på sommaren, då de fyller med bara ca 3 veckors mellanrum. Känns så onödigt att ha två kalas så tätt. I år skulle vi ju även ha dop för lilleman, och passade på att ta även det på samma gång.
 
 
Inbjudningarna
 
Vi började tillställningen med dopet, och det var trevligt att ha det hemma. Vi hade dessutom lite tur, vädret var fint men faktiskt några grader svalare än det varit tidigare i veckan, vilket var skönt.
 
Syns det att både tjejerna och jag gillar turkos?! ;-)
 
Som ingångsmusik till dopet hade vi en instrumental version av Amazing Grace som spelades på högtalarna. Under dopet sjöng tjejerna tillsammans en sång som heter "Lillebror", så modiga! Meja sjöng även en sång själv - "Du finns inom mig" från Tarzan, medan min syster spelade. Som psalmer hade vi "Tryggare kan ingen vara" och "I denna ljuva sommartid", och jag hittade musik till de båda på spotify, blev fint med piano- och fiolbakgrund. Det blev lite mer avslappnat hemma, och sedan var det dags för kalas med frallor, tårta och kakor.
 
Faddrar blev storasystrarna och min kusin
Tårtan gjorde jag, och det blev morotskaka i våningar, täckt med marsipan
Tjejerna hade själva bakat syltkakor dagen innan kalaset, och drömmarna bjöd fadder-kusinen på
 
Vi är så tacksamma för alla som kom, för alla presenter till både Chester och tjejerna, och för att vi har så många omkring oss som bryr sig. Tack
 
RSS 2.0