En helg i Norrland - dag 2

På lördagen satte vi igång dagen med lite långfrukost och klädde sedan på oss för att vandra iväg till en av affärerna i byn, som passande nog hade fiskdamm, tipsrunda m.m. just denna dag. Barnen fiskade fiskdamm och vi andra gick och tittade lite. Lite inköp av norrländskt tunnbröd fick det bli också! En fika på kondiset fick vi till också. Juno valde som vanligt en kaka som såg rolig ut, men sedan kanske inte var så jättegod. Själv valde jag en toscapaj som var väldigt god! 
 
Väl tillbaka lekte barnen ute en stund - och fick en snögrotta / tunnel av mannen i huset. Så lättunderhållna bara det finns lite snö! Eller lite och lite, över en meter kanske räknas som ganska mycket... 
 
 
På eftermiddagen passade jag och mamma på att titta lite i affären (Marikes hantverksbod) som mammas väninna har hemma i ett litet hus på gården, och shoppa lite där. När vi kom ut igen var en brasa tänd och det "grillades" Bullens pilsnerkorv - mycket gott ute i snön! 
 
Marshmallowgrillning efteråt var obligatorisk enligt barnen! 
 
Väl inne och efter lite lugn och ro blev det middag - tjälknöl på egenjagad älg, potatisgratäng och sallad. Mycket, mycket gott! 
RSS 2.0