Min träning

följ mig på vägen!

Förbannade j**la skit-timing!

Kategori: Motivation, prat & målsättning.

Gissa vem som igårkväll skulle springa sista långpasset inför Tjejmilen? Och gissa vem som igår eftermiddag började känna sig förkyld vilket eskalerade under kvällen? Det blev inget långpass, ingen träning alls... Varför måste jag bli sjuk en vecka innan Tjejmilen?! Jag hade träningen & vilan nu innan minutiöst planerad, men nu skiter sig det. Jag lovar att jag kommer springa på typ 62 min nu bara för det, då skyller jag på detta förbannade virus! Jag är igenkorkad i näsan hela tiden, har ont i huvudet & halsen, känner mig febrig och har typ lock i öronen. Får hoppas jag blir frisk hyfsat fort i alla fall, så jag åtminstone hinner med ett pass med lite fart innan det är dags för vila ett par dagar och sedan åka mot Stockholm.
 
För en gångs skull äter jag i alla fall bra trots sjukdom och försöker hälla i mig ordentligt med vätska, även om det är lite svårt.
 

Grupplöpning 130828

Kategori: Gruppträning. Konditionsträning.

Idag var jag på gruppträning i löpning med Anna från Wellivate. Mycket bra och effektivt! Vi körde lite slumpträning i början, slog tärningar om hur många stolpar vi skulle springa innan vi stannade för övning såsom utfallsgång, plankor med en i taget som hoppade över varandras ben, indianhopp o.s.v. Därefter blev det backintervaller, både i höga knän-form och stafett-form med full fart. Kul och man pressar sig verkligen då man är flera!
 
 

Styrkepass 130827

Kategori: Styrketräning.

Igår blev det ett pass på gymmet med en kompis. Helkropp igen, kör på det nu tills jag sprungit Tjejmilen så får det bli lite nytt träningsupplägg sen!
 
Uppvärmning
Löpband gång 6.5 km/h 2 min, jogg 8.5 km/h 3 min
 
Styrkepass
Triceps i cablecross 32 kg 15 reps, 36 kg 2x12 reps
Benpress 120 kg 3x15 reps
Bröstflyes 7 kg 3x15 reps
Alternerande bicepscurls med vridning 7 kg 3x15 reps
Latsdrag 40 kg 3x12 reps
Alternerande axelpress 7 kg 3x12 reps
 
Bål-/stabilitetsträning
Benindrag på boll 2x15 reps
Plankan 1 min x 2

Kort stationsträning 130826

Kategori: Styrketräning.

Igår morse innan vi åkte hem från semestern ville jag ha lite styrka gjort, så så fick det bli! Jag körde lite stationsvariant, 5 varv, för att hinna så mycket som möjligt på kort tid. Stationerna var:

Jägarvila
Plankan
Utfall
Armhävningar

Jag körde varje övning 45 sek, och hade 10 sek vila mellan (bara så jag hann byta). Jägarvilan såg ordentligt i benen!
Jag klarade inte att göra alla armhävningar på tårna, körde 15, 12, 10, 12 & 15!

Löppass på stranden 130824

Kategori: Konditionsträning.

På lördagmorgonen på semestern blev det ett intervallpass i sanden på stranden. Tungt som tusan och varje steg kändes som 3 när man sjönk ner i sanden.
 
Körde:
10 st 1-minutsintervaller med 20 sek vila, lite längre efter hälften
5 st 30-sekundersintervaller med 15 sek vila
1 omgång tabataintervaller (20 sek * 8)
 
Varvade ner genom att springa lite i vattenbrynet sedan!
 

Löppass (känt på milen) 130822

Kategori: Konditionsträning.

Förra torsdagen, då vi var på semester på Gotland, bestämde jag mig för att springa en morgon. Hade tänkt mig ett långpass, men var så trött så kände att jag nog inte skulle orka det. "Som tur var" råkade jag svänga lite fel och sprang någon kilometer åt fel håll innan jag märkte det (ni ser vid 5km-märket på kartan). Så, blev långpass ändå. Startade och avslutade Endomondon en bit från stugan, så sammanlagt blev det drygt 11 km.
 
Jag var otroligt seg i benen i början, i typ 4 km, men blev bättre efter det. Jag måste alltså tänka på att värma upp ordentligt innan Tjejmilen. Knappt två veckor kvar! Jag får springa på ordentligt om jag ska klara den där 1-timmesgränsen, för i torsdags låg jag på 1.10 på milen... Dock utan att vara helt slut. Det gick i alla fall bättre och bättre fartmässigt för varje kilometer, utom den då jag märkte att jag sprungit fel.
 

Styrkepass 130819

Kategori: Styrketräning.

På måndagen, innan vi begav oss mot Gotland på tisdagen, blev det ett pass på gymmet med en kompis.
 
Uppvärmning
Powerwalk till gymmet + 5 min gång på bandet 6.5 km/h
 
Styrkepass (helkropp)
Bänkpress endast stången 15 reps, +2.5kg 2x15 reps
Utsida lår 75 kg 3x12 reps
Hantelrodd 12.5 kg 3x12 reps
Triceps cablecross 27 kg 3x15 reps
Axellyft åt sidan 7 kg 3x10 reps
Alternerande bicepscurls med vrid 7 kg 3x12 reps
Vader i benpressmaskinen 100 kg 2x25 reps
 
Bål-/stabilitetsträning
Benen rakt ut 2x16
Plankan 1min x 2

Träningskläder = motivation

Kategori: Motivation, prat & målsättning.

Igår shoppade jag lite nya träningskläder. Det är väl aldrig så kul att träna som du man har nya kläder! ;) jag hade bestämt mig för att jag ville ha ett par shorts och ett par mönstrade tights. Började på InterSport där jag hittade ett par tights från Nike. Dock kostade de 500:- och det var lite mer än jag ville lägga just nu. Hittade i alla fall ett par shorts från samma märke, som jag köpte.
En stund senare gick vi in på Cubus för att kolla på något helt annat. Vad förvånad jag blev när jag såg att de hade träningskläder! Precis såna jag ville ha med :) så, tights och linne blev det där, för sammanlagt strax över 400! Perfekt!

Nu ska det bli kul och träna!

Brännboll 130816

Kategori: Konditionsträning. Vardagsmotion & promenader.

Igårkväll var jag och lite folk till och spelade brännboll på en fotbollsplan i närheten. Jag värmde upp lite först med korta slingan som bara är ca 500 m, mest för att se hur det kändes i benen efter den misslyckade löprundan häromdagen. Det kändes sådär... Men, jisses vilka intensiva intervaller det blir av brännbollen ;) Korta, men sjukt snabba! Haha. Vi körde 4 omgångar tror jag, och det blev 2 varv varje omgång (någon omgång 3 varv), så lite träning blev det i alla fall av det.

Löppass + utegym 130814

Kategori: Konditionsträning.

I onsdags eftermiddag / kväll var jag och mamma och sprang en runda på Rosenholm. Jag hade egentligen långpass planerat och hade tänkt att fortsätta med en kortare slinga efter att vi sprungit 6:an som vi hade tänkt. Dock kände jag direkt när jag började springa att jag hade ont nere nedanför vaden på båda sidorna, och det gav bara inte med sig! Så himla tråkigt när man var laddad innan och hade orkat mer konditionsmässigt. Nu blev det ett 6km-pass som jag fick gå en hel del under och gick på alldeles, alldeles för slö tid. Menmen! Bara att ta nya tag. Efter löpningen körde vi i alla fall 2 varv på utegymmet de har där, lagom att köra så efter.
 

Tjejmilen-träning 130812

Kategori: Konditionsträning. Tjejmilen 2013.

Har idag firat min 25-årsdag med att träna sista gruppträningen med Tjejplanetgänget inför Tjejmilen. Inleddes med lite uppvärmning och teknikövningar, och joggingfrågesport, innan vi började "det riktiga passet". Det fanns tre banor som vi fick springa hur vi ville, 600 m, 1 km och 2 km.
Jag började med den långa på 2 km som jag sprang på i hyfsas takt, därefter blev det två varv på 1:an i lite bättre takt till och sedan avslutade jag och två till med ett snabbt varv på 600-metaren. Med ORDENTIG spurt i slutet. Jag vann, tjoho! ;)

Löppass 130808

Kategori: Konditionsträning.

Ikväll innan andra nattens jobb tog jag mig till gymmet för ett pass på löpbandet. Är ju sådär kul att springa där, men samtidigt skönt att ha det lite jämnlutat och det passade bäst in i planeringen idag att bara duscha där innan det var dags att åka mot jobbet.

Jag sprang på 10 km/h hela tiden (måste känna lite på Tjejmilen-tempot jag ska hålla om jag ska under timmen, bara 4 veckor kvar drygt!) utom i sista 5 min då jag höjde lite i taget tills jag avslutade på 13 km/h. Hann inte riktigt mina 5 km på en halvtimme, men nääästan ;) bandet måste ju gasa upp med! Körde på lutning 1%.

Avslutade med att gå ett par minuter på slutet för att få ner pulsen lite. Körde sedan plankan 1.30.

Gymmet 130806

Kategori: Styrketräning.

Igår (tisdag) blev det ett helkroppspass på gymmet då jag kände att jag ändå inte kommer hinna få till 2 pass med styrka denna veckan. Det gick helt okej i alla fall, varmt som attan var det, men det gick! OBS till mig själv - i stan!
 
Uppvärmning
Löpband 5 min (1 min gång 7.5 km/h, 4 min löpning 10 km/h)
 
Styrkepass
Benpress 120 kg 4x12 reps
+ vadpress mellan seten 4x20 reps
Bakåtspark maskin 65 kg 3x12 reps/sida
Låg rodd 45 kg 4x8 reps
Tricepspress multistation 15 kg 4x15 reps
+ bicepscurls multistation 10 kg 4x15 reps
Benindrag på boll 3x12 reps
Enbens höftlyft 2x30 sek/sida
Plankan 1 min
 
 

Cobra-träning 130802

Kategori: Styrketräning.

Idag (igår?) provade jag för första gången på att träna med Cobra Wellness Club här i Karlskrona. Det är styrketräning med sandsäckar som man kör med ganska högintensivt (många reps och ganska "lätt" vikt, så uthållighet framför allt). Dagens pass hette "ultimate" och var för hela kroppen. Jag tyckte träningen kändes jättebra och effektiv! Svettig som bara den blev jag, så något gav det nog ;)

Intervaller 130731

Kategori: Konditionsträning.

I onsdags åkte jag och sambon och hans mamma för att springa intervaller vid en fotbollsplan. Blött och lite tungt var det i gräset men det var roligt och effektivt!
 
Vi körde lite uppvärmning på spåret i skogen (ca 500 m) och sprang sedan omväxlande snabbt och sakta på korta hållet på planen kanske ca 10 gånger. Därefter körde vi "kvadraten" (hade en kvadrat ca 15 m på varje håll, sprang 4 varv, första varvet en sträcka snabbt och tre sakta, andra två snabbt och två sakta o.s.v.) i två omgångar, och vi avslutade sedan med en omgång tabataintervaller då vi sprang fort med gåvila mellan. Som nedvarvning blev det två varv till på spåret.