Min träning

följ mig på vägen!

Ingen träning - Ändring av maten

Kategori: Mattips m.m..

Eftersom jag inte kunnat träna nu pga min förkylning har jag dragit ner litegrann på kolhydraterna nu sista dagarna. Behövs inte lika mycket av det nu. Äter det dock fortfarande, har ätit gröt / knäcke till frukost och någon frukt och sådär. 


Timingen...

Kategori: Motivation, prat & målsättning. Tjejmilen 2014.

Om ni tycker jag har tränat dåligt sista dagarna så tycker ni alldeles rätt... Det är nämligen så att häromdagen, med två veckor kvar till årets stora mål Tjejmilen, åkte jag på en ordentlig förkylning. Det har gått en del Alvedon och astmamediciner här sista dagarna. Timing när den är som bäst! Samma visa förra året, dock ännu närmre inpå då. Jag hade planerat träningen in i minsta detalj fram tills dess, men det skiter sig nu. Får planera om lite och helt enkelt hoppas på att jag hinner bli frisk och köra något pass till så jag får lite fart i benen. Tur jag tränat bra annars i år i alla fall... 

Jag vill svettas! Och bli andfådd av annat än att bara stå upp... 

Gymmet 140821

Kategori: Styrketräning.

Igår var det axlar, triceps och bröst som gällde på gymmet. Var verkligen osugen på att träna, så blev inget superpass, men jag genomförde det. Blev bättre efter en stund i alla fall kändes det som. Ca 50 minuter var jag där.

Militärpress med liten stång, +15 kg 4x12 reps
Dips mot bänk, 4x15 reps
Bänkpress, 30 kg 4x12 reps
Axellyft åt sidan med hantlar, 7 kg 4x10 reps
Tricepspress enhands med hantel, 8 kg 4x15 reps/sida
Alternerande axelpress med hantlar, 7 kg 4x10 reps/sida
Armhävningar på tå, 4x15 reps
 

Löppass & simning 140820

Kategori: Konditionsträning. Simning.

I onsdags hade jag bestämt mig för ett kombinerat pass löpning och simning. Hade ordentlig träningsvärk i ben och rumpa efter måndagens styrkepass, men det var bara att bita ihop. Jag inledde med löpintervaller, 1-minuts med 1 minuts vila mellan. 12 stycken blev det, och "vilan" bestod av jogg och ett par gånger lite gång - när det var uppförsbacke under vilan.
 
 
Inte alls lika tydliga intervaller på pulsen som när jag körde backe sist, men de är där och går att räkna =)
 
Löpningen tog inklusive 1 km jogg som uppvärmning cirka 35 minuter, och sedan hoppade jag direkt i bassängen där jag simmade 1200 meter, vilket tog cirka 25 minuter. Passet tog alltså en timme allt som allt. Crawlade hela tiden utom två längder. Hade egentligen tänkt mig ett lite längre pass och skulle simmat åtminstone 1500 meter, men jag fick kramp i foten de sista längderna och kunde verkligen inte fortsätta längre. Låter lite fjantigt med kramp i foten, men det gick verkligen inte att simma med det, haha.

Gymmet 140819

Kategori: Styrketräning.

I morse direkt när jag vaknat gick jag iväg till gymmet för lite styrketräning för rygg och biceps. Skönt att ha det gjort! Och himla gott med frukost när man kommer hem... :-)
 
Marklyft, 40 kg 5x12 reps
Bicepscurls med hantlar med vridning, 9 kg 4x10 reps/sida
Liggande rodd i cablecross med brett grepp, 68 kg 4x10 reps
Bicepscurls på ställning med Z-stång, +10 kg 4x12 reps
Rodd i cablecross, 59 kg 4x12 reps
Bicepscurls med rep i cablecross, dropset från 27 kg

Gymmet 140818

Kategori: Styrketräning.

Idag, trots att jag kände mig exremt trött i benen efter gårdagens långlöpning, fick det bli lite ben på gymmet. Inte mitt allra starkaste pass, men jag gjorde det!
 
Liggande benpress i smithmaskin, +80 kg 4x12 reps
Utfall i smithmaskin, +60 kg 2x10 reps/sida
*Utsida lår/rumpa maskin, 75 kg 4x15 reps
*Insida lår maskin, 75 kg 4x12 reps
Baksida lår maskin, 45 kg 4x10 reps
Benindrag på pilatesboll, 4x12 reps
Gång på löpbandet, 10% lutning 6km/h 5 min
 
* = i superset

Löppass 140817

Kategori: Konditionsträning.

Igår, innan sista jobbnatten av 3, var det dags för långpass till jobbet. Jag hade bestämt mig för att springa en liten extrasväng också för att komma upp i en lite längre runda än de "vanliga" 11,5 eller vad det är.
 
Efter cirka en mil öppnade sig himlen ordentligt och jag blev verkligen dyngsur. Duggade lite när jag sprang hemifrån, men var himla friskt och skönt, och det slutade efter en stund. Men sedan började det alltså ordentligt. Skorna var helt genomblöta efter några nedtrampningar i djupa vattenpölar. Men fram kom jag, och höll ett jämnt tempo hela vägen. Blev cirka 7 minuter per kilometer, och med tanke på de två jobbnätterna innan och att jag hade tänkt springa ett lugnt långpass så var det helt okej!
 
 
Dränkt!

Gymmet 140815

Kategori: Styrketräning.

I fredags eftermiddag passade jag på att gå bort till gymmet medan dagens födelsedagsbarn där hemma sov middag. Det blev axlar, bröst, triceps och lite mage. 
 
Militärpress med liten stång, +10 kg 20 reps, +15 kg 3x12 reps
Dips, 4x5 reps 
Bänkpress, 30 kg 4x10 reps
Axellyft framåt med hantlar, 5 kg 4x10 reps
Tricepspress enhands i cablecross, 14 kg 4x10 reps/sida 
Bröstflyes med hantlar, 8 kg 4x10 reps
Triceps kickbacks med hantel, 8 kg 3x12 reps/sida 
Sidoplanka, 2x45 sek/sida
 

Löppass 140814

Kategori: Konditionsträning.

Igår var jag ute för ett pass backintervaller. Jag värmde upp genom att jogga sakta bort till en lång backe i närheten - drygt 1 km - och hade där tänkt köra 6 stycken intervaller upp för backen som var cirka 210-220 meter enligt pulsklockan. Varje intervall tog strax över en minut, var ganska nöjd med det tempot med tanke på att det var i backe. Jag gick en bit neråt när jag väl var uppe, och joggade sedan resten av biten ner och vilade där stilla en stund tills jag märkte att pulsen lugnat sig. Bestämde mig efter den 5:e att jag skulle köra 8 stycken i stället, trots att jag var väldigt trött, för att passet skulle bli lite längre, så så fick det bli.
 
Det syns ordentligt att jag kört intervallträning i alla fall ;)
Efter backträningen körde jag jogg lite igen, och gjorde det en liten extrarunda (blev sammanlagt knappt 2 km) för att komma i mål i en utmaning jag är med i på Facebook. Så blev en timmes pass nästan till sist, kändes bra! Var helt slut efter!
 
 
För övrigt måste jag säga att det är väldigt bra att springa med pulsklocka! Har känt innan att det är något jag inte alls behöver, men för det första tror jag den GPS:en är lite mer tillförlitlig än i telefonen, samt att jag märkte att det framför allt under intervaller är lite kul att kolla pulsen, se hur den går upp och ner o.s.v. Sen har man allt lättillgängligt på armen om man vill titta under passet, och behöver inte dra upp telefonen för att se hur långt man sprungit.

Gymmet 140813

Kategori: Styrketräning.

I onsdags kväll var jag på jobbgymmet och körde ett pass.
 
Chins med hjälpvikt, 30 kg 4x7 reps
Alternerande bicepscurls med vridning med hantlar, 9 kg 4x10 reps/sida
Rodd i cablecross, 45 kg (?) 15 reps, 50 kg (?) 3x12 reps
Latsdrag maskin, 30 kg 4x12 reps
Hammercurls med hantlar, 8 kg 4x12 reps
Plankan 3x1 min

Löppass 140811

Kategori: Konditionsträning.

Igårkväll innan jobbet blev det ett milpass. Jag tänkte mest köra igenom det lite lugnt och sakta från början. Jag fick dock en pulsklocka häromdagen i födelsedagspresent, och det var ju lite sporrande att titta lite vilket tempo mn låg i då och då. Jag låg dock över 7 minuter per kilometer en del, så trodde inte passet skulle ha gått så hemskt snabbt. När jag varit ute en timme märkte jag dock att jag hunnit 9,3 km och att jag därmed skulle slå träningsrekord på milen =) Tidigare sprungit som bäst på 1.07.45 (förra veckan) och landade nu på 1.04.35. Nöjd!! Nu vore det väl fasen om jag inte kommer under timmen på Tjejmilen, jag SKA!
 

Gymmet 140810

Kategori: Semester 2014. Styrketräning.

I söndags körde jag efter mycket om och men ett pass för triceps, bröst, axlar och mage på gymmet i stan. Lite superset och ca 45 minuter.
 
Tricepspress med hantel, 12 kg 3x12 reps/sida
Bröstpress med hantlar, 12 kg 3x15 reps
 
Alternerande axelpress med hantlar, 8 kg 3x12 reps/sida
Dips mot bänk, 3x15 reps
 
Benlyft på dipsställning med raka ben, 3x10 reps
Tricepspress maskin, 30 kg 3x15 reps
 
Axellyft maskin, 20 kg 10 reps, 15 kg 2x12 reps
Dips med hjälpvikt, 20 kg 3x10 reps
 
Armhävningar på tå, 3x15 reps
Statisk situp, 3x30 sek

Gymmet 140809

Kategori: Semester 2014. Styrketräning.

I lördags var jag på gymmet direkt när jag vaknat. Hade tid att passa på hemma, så det blev bara ett kort pass på ca 40 minuter, men jag körde i superset, så hann jag i alla fall lite mer. Ben och mage blev det!
 
Liggande benpress i smithmaskin, +80 kg 4x12 reps
Benlyft på dipsställning, 4x15 reps
 
Vader i benpressmaskinen, 190 kg 4x20 reps
Planka, 4x1 min
 
Utfallsgång med hantlar, 20+20 kg 6 reps/sida, 10+10 kg 3x10 reps/sida
Sidolut med viktplatta, 25 kg 3x15 reps/sida
 
Enbens benböj med hantel, 10 kg 2x12 reps/sida

Nya formbilder

Kategori: Vägningar & mätningar + kroppsbilder.

Häromdagen tog jag och lillebror lite nya bilder för att jämföra. Är värdelös på att spänna mig, men haha, syns väl lite muskler någonstans i alla fall.
 
Visst har det väl bildats lite muskler vid axlarna, övre ryggen och armarna i alla fall tror jag!
 
Jag känner ofta att det inte händer någonting med kroppen utseendemässigt (däremot att jag orkar mer), men när jag kollar på dessa jämförelser från förra året, så eh... Ja, jag är mer nöjd nu ;) Men en bit kvar dit jag vill!
 

Löppass 140808

Kategori: Konditionsträning. Semester 2014.

Igår skulle vi på grillkväll hos sambons föräldrar, så jag passade på att springa dit och genomföra mitt hatpass långa intervaller. Värmde upp med att gå en liten bit och sedan jogga sakta 1 km. Därefter körde jag 5 stycken 3-minutersintervaller i så hög fart jag klarade om jag skulle orka hela, och vilade 1 minut med att gå ca 20 sekunder och sedan jogga sakta resten. Sjukt jobbigt pass, men kändes effektivt. Efter de långa intervallerna körde jag 2 stycken 1 minuts-intervaller i lite högre fart och varvade sedan ner ca 500 meter med sakta jogg.
 
 
Köpte nya snabba intervall-/tävlingsskor häromdagen, så provade att köra i dem. Väldigt lätta och kändes snabba, men ovant för mig med så lite dämpning!
 

Gymmet 140807

Kategori: Semester 2014. Styrketräning.

Rygg och biceps på gymmet blev det i torsdags morse.
 
Marklyft, 40 kg 4x15 reps
Rodd i cablecross, 59 kg 4x12 reps
Bicepscurls med rep i cablecross, 23 kg 4x12 reps
Liggande rodd i cablecross med brett grepp, 68 kg 4x10 reps
Raka bicepscurls i cablecross, 27 kg 4x10 reps
Latsdrag, 40 kg 4x10 reps
Benlyft på dipsställning, 4x15 reps

Löppass & simning 140806

Kategori: Konditionsträning. Semester 2014. Simning.

I onsdags efter några dagars slarv med mat och träning var det bara att ta tag i det igen, och inledde dagen med en runda intervaller runt byn. Var inte sugen på att ställa in tider och sådär, så jag körde lite på känn. Tror intervallerna blev ca 45 sekunder, några lite kortare och någon lite längre. Första kilometern joggade jag lite sakta, och även sista ca 400 metrarna. Vilan mellan intervallerna blev både gång och sakta jogg.
 
 
På kvällen hade jag planerat för att gå och simma litegrann i utebadet, och när vi kom dit var det Karlskronaklassikern-simning, så vi körde den. Det blev 1500 meter crawl i streck - i ganska lugnt tempo, med kanske 100 meter bröstsim som lite "vila" under tiden. När jag simmat klart den biten körde jag 4x25 meter snabbt crawl och 4x25 meter snabbt ryggsim. Därefter 300 meter lugnt bröstsim/crawl och till sist provade jag att simma 100 meter med paddlar. Skönt med ett simpass!
 

Gymmet 140803

Kategori: Semester 2014. Styrketräning.

I söndags kväll var jag och sambon på gymmet efter att ha renoverat i stora dotterns rum hela dagen. Inte direkt sugna, men det var skönt efteråt! Passet blev axlar, bröst och triceps.
 
Alternerande axelpress, 9 kg 4x12 reps/sida
Dips mot bänk, 4x15 reps
Bänkpress, 35 kg 4x10 reps
Axellyft åt sidan, 6 kg 4x10 reps
Tricepspress med hantel, 8 kg 4x15 reps
Bröstflyes med hantlar, 7 kg 4x15 reps
Axellyft framåt, 5 kg 4x10 reps

Gymmet 140801

Kategori: Semester 2014. Styrketräning.

I fredags körde jag ben för hela slanten! Det är väldigt jobbigt nu när jag kört tungt med få repetitioner så länge att ställa om till så "många", känns typ tyngre ;-) och träningsvärk blev det! 
 
Benböj i smithmaskin, +40 kg 4x12 reps
Vader i smithmaskin, +80 kg 4x25 reps
Bakåtspark i cablecross, 36 kg 4x10 reps/sida 
Vader i benpressmaskinen, 150 kg 25 reps, 180 kg 3x20 reps
Utsida lår/rumpa maskin, 70 kg 4x15 reps
Insida lår maskin, 60 kg 20 reps, 65 kg 3x15 reps 

Simning och löplopp 140731

Kategori: Konditionsträning. Semester 2014. Simning. Tävlingar, lopp m.m..

Igår eftermiddag tog jag och en jobbarkompis (som planerar att köra kustjagaren tillsammans nästa år) ett kort simpass ute i havet. Jag är en hyfsad simmare, men min stora utmaning vad gäller det är att jag tycker det är superläskigt att simma ute på djupt vatten i hav och sjöar. Fy! Man vet inte vad som finns under en liksom. Blev ett antal skrik igår när jag stötte emot maneter och något sjögräs. 


På kvällen var det dags för det allra första Karlskrona Stadslopp, och jag var anmäld i 5-kilometersklassen. Var taggad innan och planerade att slå pers på den distansen (29:53 från förra året). Det var otroligt varmt trots att klockan var efter 19 när starten gick, och solen stod på på stora delar av banan. Det var även väldigt backigt. Men, jag kämpade på, och lyckades hålla mig framför 30-minuters farthållaren. Efter 4 km var jag extremt trött (fick tack och lov lite dricka där precis innan) och då väntade en lååååång lutning uppför. I slutet av den fick jag gå några meter och såg 30-minuterstjejen passera mig. Med mycket vilja sprang jag de sista ca 4-500 metrarna till mål och spurtade så mycket jag bara kunde på upploppet. Kom i mål på 28:49, jättenöjd! 

Gymmet 140730

Kategori: Semester 2014. Styrketräning.

I onsdags körde jag också gym, tillsammans med mamma delvis, och tränade rygg & biceps. Det är ovant att göra så många repetitioner nu när jag vant mig vid tyngre och få. Jobbigt ;-) 
 
 
Marklyft, 40 kg 4x12 reps
Rygglyft på ställning med viktplatta, 10 kg 15 reps 
Nerdrag i cablecross, 36 kg 10 reps, 32 kg 3x12 reps
Bicepscurls i cablecross, 27 kg 2x12 reps + dropset från 27 kg 
Enarms hantelrodd, 10 kg 4x15 reps
Alternerande bicepscurls med hantlar med vridning, 7 kg 3x12 reps 
Sidolut med viktplatta, 15 kg 3x20 reps/sida 
Hammercurls med hantlar, 7 kg 2x12 reps