Astrid Lindgrens Värld, dag 1
I början av sommaren frågade min lillasyster om vi inte kunde åka till Astrid Lindgrens Värld ihop. Jo, tänkte jag, det hade ju faktiskt varit trevligt. Gillar det stället mycket, och kände att i slutet av sommaren borde jag kommit så pass i fas med Chester att jag klarade ut det. Och jodå, det gick bra med honom!
 
Vi åkte hemifrån lite lagom tidigt på måndagsmorgonen, samma vecka som skolan skulle börja för tjejerna. Perfekt tyckte vi när vi bokade, då vi tänkte att det nog var lite mindre folk den veckan, och så skulle ändå M börja jobba igen efter hela sommaren hemma. Vi stannade för lite matsäck, som lillasyster hade fixat så gott, på vägen upp vid en sjö. Mysigt, men kallt var det dock eftersom vi prickade in att åka när värmeböljan lämnat landet.
 
 
Väl framme var det bara att börja beta av vårt späckade schema! Tro inte att barnen fick bestämma vilka teatrar vi skulle se, det gjorde vi, haha. Nejmen, vi försökte välja utifrån de största och sen fylla på så att vi fick se de flesta i alla fall någon gång. De hade fått en app sedan vi var där sist, otroligt bra med verkligen allt man kunde behöva i parken. Allt från matställen och karta till teaterschema. Man kunde även lägga till det man ville se i "min dag", den enda nackdelen var att de inte hamnade i tidsordning där, annars otroligt bra!
 
Inte-stöta-marken-banan
Nils Karlsson Pysslings hus
Älskar att all mat och allt i hela parken är så genomtänkt!
Törnrosdalen
Avslutade dagen med lite Emil och köttbullemiddag på Stadsmästargården
 
På natten bodde vi i en campingstuga. De är enkla men fräscha, och servicebyggnaden är verkligen fina! Jämfört med High Chaparral där vi var några veckor innan så är servicehusen... Eller nej, det går inte ens att jämföra. Plåtskjul vs herrgård typ! 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress