Min träning

följ mig på vägen!

30 dagar med World of Shape

Kategori: World of Shape 2014.

Motivationsdippen efter Tjejmilen har varit ordentlig, som vanligt efter att jag kommit fram till en deadline och ska fortsätta utan specifikt mål (jag har två stora mål i vår/sommar, men det är liksom för långt fram för att min hjärna ska förstå att jag behöver träna!). Några pass har jag tränat de senaste veckorna, ett pass på crosstrainern, två cirkelfyspass och några promenader inkl. lite löpning på en. I slutet av förra veckan kände jag dock att nu får det vara nog! Jag kände att jag behövde en liten extrakick mitt i annalkande höstdepp, och impulsbokade 30 dagar med World of Shape och programmet My Best Shape med start idag. Jag har ju tidigare kört Fitnessfighten med dem, och var nöjd då. Dock tror jag egentligen inte riktigt på det där med att leva på så lite som 1500 kcal när man tränar, men som en kickstart/deff tror jag att det kommer funka bra. Känner jag att jag får i mig alldeles för lite får jag helt enkelt bara höja intaget lite =)
 
Jag har tagit förebilder och mått idag, så nu kör vi! Första träningspasset klarade jag av i morse, och maten har fungerat bra idag. Jag har ätit gröt & äggviteomelett, kvarg med rivet äpple och kanel, pasta, skinka och broccoli från salladsbaren + ½ avokado, smoothie på kvarg, hallon, lakritspulver och vatten, och så lax med fullkornsris och kokt broccoli ikväll. Strax är det dags för kvällsmat som jag planerat kommer bestå av 1 ägg, 2 finncrisp och ½ avokado. Haha, jag har ätit en del gånger idag ;-)
 
 
 

Rapport: Tjejmilen 2014

Kategori: Konditionsträning. Tjejmilen 2014. Tävlingar, lopp m.m..

Idag var det dags för Tjejmilen. Uppladdningen har i princip blivit sämsta möjliga med förkylningen som härjat i kroppen i två veckor. Jag fick dock fixat lite kortisontabletter igår för andningen och tro det eller ej, men när jag vaknade i morse var det den bästa morgonen på länge förkylningsmässigt! Bestämde mig för att trots allt ge det en chans och försöka komma under timmen på milen trots förutsättningarna.

Uppladdningen blev även den sådär, med en alldeles för lång toa-kö och därmed min questbar i lite för nära anslutning till loppets start. 

Loppet inleddes ungefär som jag hade tänkt, med lagom tempo som det kändes som att jag skulle kunna hålla länge. Tempot låg i snitt på 6.17 första kilometrarna och jag tyckte det kändes lagom, men insåg att det är ganska mycket tid att ta igen för att komma under timmen. Ville dock inte öka mer än vad som kändes bra heller, för att undvika att riskera att ta ut mig och behöva gå. Jag drack litegrann på alla 4 vätskekontroller, vid de första sprang jag, och de andra två gick jag några steg för att kunna dricka ordentligt. För övrigt sprang jag hela loppet. 

Efter 5-6 kilometer kände jag att jag måste öka litegrann, och sprang därefter på ca 6 min per kilometer, det var vad jag orkade. Någon (8:e tror jag) gick på 5.47. Vid 8 km var tiden på 50 minuter och jag insåg att det skulle bli väldigt svårt att hinna till timmen, men att jag fortfarande hade chans på personligt rekord (sprang på drygt 1.03 förra året). Jag sprang på och lyckades ta mig upp för hela långa backen vid 9 km, den var verkligen hemsk i år! Började sedan spurta sista biten, vet dock inte om det gick så snabbt egentligen ;-) kom i mål på 1.02.39 enligt hemsidan, vilket stämde bra med det jag fick på pulsklockan också. Lite besviken såklart, men med tanke på förutsättningarna var det egentligen bra ju! Sjukt skönt att komma i mål var det i alla fall!