Min träning

följ mig på vägen!

Löppass 140522

Kategori: Konditionsträning.

I torsdags hade jag och sambon planerat att träna samtidigt, medan barnen var på barnpassningen. Jag tänkte köra löpbandsintervaller med 70 sek fart, 20 sek ståvila. Värmde upp med en kilometer jogging och började sedan intervallerna. När jag precis börjat kom kusin gående, med minstingen i famnen. Då hade hon börjat skrika som en tok på barnpassningen och skulle inte vara där mer. Hann i alla fall köra intervallerna under 10 minuter innan jag var tvungen att ta henne. Bra pass =/ Det blir inte alltid som man tänkt sig!

Gymmet 140521

Kategori: Styrketräning.

Onsdagens pass blev biceps och rygg (och en övning mage) på kvällen.
 
Bicepscurls i cablecross 27 kg 4x12 reps
Rodd i cablecross 55 kg 4x12 reps
Koncentrationscurls 8 kg 4x7-8 reps
Latsdrag 42,5 kg 3x10 reps
Rygglyft på ställning +10 kg 4x15 reps
Benlyft på dipsställning 3x15 reps

Gymmet 140519

Kategori: Styrketräning.

I måndags förmiddag tyckte jag det var lika bra att ta tag i träningen igen efter Göteborgsvarvet, så tog och körde ett pass för triceps, axlar och bröst.
 
Dips 3x4 reps
Alternerande axelpress hantlar 7 kg 4x12 reps/sida
Tricepspress hantel 7 kg 4x10-12 reps
Bröstflyes med hantlar 7 kg 4x12 reps
Axellyft maskin 20 kg 8 reps, 15 kg 3x10 reps
Bröstpress maskin 25 kg 3x10-12 reps
Tricepspress maskin 30 kg 4x15 reps
Plankan 3x45 sek

Göteborgsvarvet 2014

Kategori: Konditionsträning. Tävlingar, lopp m.m..

I lördags var det alltså dags, att genomföra mitt livs första halvmara! Jag hade inte kunnat springa på två veckor innan tack vare en rejäl förkylning som tog tag om mig (och inte alldeles helt hann släppa, men nästan), och hade dessutom haft en släng av rejält illamående i början av veckan, i kombination med att inte kunna äta ordentligt. Sådär bra uppladdning alltså!
 
Menmen, det blev i alla fall lite bättre uppladdning på slutet - med fullkornspannkakor på tåget upp på fredagen, och en rejäl hotellfrukost på lördagsmorgonen. Hotellet hade fixat uppladdningssmoothie till oss och det fanns god hemjord müsli & äggröra, och så grov fralla samt knäcke & frukt. Höll mig ordentligt mätt kan jag tala om!
 
 
Då till själva loppet... De första två kilometrarna efter start kändes sjuuukt långa! Det var dessutom väldigt varmt i början, vilket säkert spelade in på den känslan, samt lite bristfällig uppvärmning. Efter det kändes det i alla fall som att det rullade på lite bättre, och när jag efter 5 kilometer kollade klockan och den stod på 35-36 minuter, kände jag att det var alldeles perfekt. Jag kom redan från början in i det tempo jag hade tänkt hålla för att klara min måltid jag hade satt upp - 2.30. Det var svårt att inte springa på snabbare än så då alla sprang om. Jag tror inte jag sprang om några på den första milen... Men jag hade bestämt mig för att hålla mitt tempo, och det gjorde jag. Efter ungefär 6 km var det en vätskekontroll med även sportdryck, vilket jag bestämde mig för att ta. Det skulle jag inte ha gjort. Strax innan 8 km-markeringen började jag må fruktansvärt illa och var tvungen att börja gå. Illamåendet höll sedan i sig tills jag kommit ca en mil, och jag kunde bara springa korta sträckor i taget. Varje gång jag sprang förbi en restaurang eller några som grillade höl jag på att kräkas rakt ut och var tvungen att hålla andan. När jag väl kom till mil-markeringen var klockan på 1.17 och jag hade alltså förlorat nästan 5 minuter... Andra milen kunde jag återigen springa den mesta tiden, men bestämde mig för att ta det ganska så lugnt till en början ändå. Nu började jag springa om betydligt fler människor, som säkerligen sprungit för fort första halvan ;) När man sprang på Avenyn var det mindre än 5 km kvar, och jag kände att jag kommer ju i alla fall klara det. När jag kollade klockan insåg jag att om jag skulle klara tiden fick jag minsann ligga i... Vid 20 km var jag på precis 2.30, så måltiden klarade jag alltså inte. Men sista kilometern är jag jättenöjd med, jag sprang hela tiden och spurtade sista kanske 4-500 metrarna, med ordentlig fart på upploppet. Ca 6 min tog den kilometern, så hyfsat bra spurtfart! Hade det inte varit för illamåendet och uppladdningen i veckan är jag säker på att jag även hade klarat 2.30-målet. Menmen, en annan gång! Känslan när man sprang över mållinjen var i alla fall otrolig, väldigt nöjd att jag klarat att ta mig igenom över 2 mil och att ha klarat det förhållandevis som jag hade tänkt mig.
 
Bilderna är från Marathonfoto som fotade under och efter loppet!
 

Tiden blev 2.35.52.

Veckosummering vecka 17-18

Kategori: 8 veckor extra fokus. Motivation, prat & målsättning. Vägningar & mätningar + kroppsbilder.

Kost: Kosten har känts bra dessa veckorna. Jag har gjort det jag ska liksom, utan att tänka så mycket på det. Dock blir jag ju sugen ibland, men i och med att jag har ett tillfälle i veckan då jag "får" äta det där jag är sugen på, så går det att hålla sig. Dock blev jag magsjuk på natten till måndag vecka 18, så maten den dagen och dagen efter var ju inte så bra. Måndagen åt jag knappt någonting, men fick i mig lite läsk, blåbärssoppa och ljus smörgås på kvällen. Maten på tisdagen bestod av rice krispies, nudlar, blåbärssoppa och ljusa mackor. Men så får det bli när man inte får i sig något annat!
 
Träning: Vecka 17 blev det 4 av 5 pass, därför att ibland kommer livet i vägen... Vecka 18 blev det bara 3 p.g.a. magsjukan, vågade inte träna förrän torsdagen. Känner i alla fall att jag har haft kvalitet på de pass jag har kört, och har inget dåligt samvete då jag haft "giltiga ursäkter" för att inte genomföra alla passen. Så är det ibland! Börjar dock känna mig lite stressad att det är mindre än 2 veckor kvar till GBG-varvet nu, och jag i stort sett ska vara färdigtränad...
 
Vikt&mått: Vecka 17 hade jag gått ner 1 kilo, troligen var en del av det från veckan innan då det bara visade etthg när jag jobbat natten innan vägning. Måtten visade däremot inte så mycket. Nu hade jag tills denna veckan gått ner 4 hg, så sammanlagt på 4 veckor är det 2,9 kg. Ungefär den takt jag hade tänkt mig! Nöjd! Bara att fortsätta likadant i 4, eller 5 veckor till. Funderar på att lägga till en vecka då Varvet nästa vecka kommer ställa till det lite med hur jag äter och så då. Måste ju ladda och sen njuta av en extragod hotellfrukost dagen efter ;)
 
Lite skillnad ser jag faktiskt!

Löppass 140504

Kategori: Konditionsträning.

Igårkväll innan jag skulle åka till jobbet blev det ett löppass. Sambons mamma skulle ändå springa hem från oss, så passade på att springa med henne halvvägs och sen vända. Blev ett intervall-/fartlekspass, joggade lugnt första ca 10 minutrarna, sedan la vi in snabba rusher lite här och där, relativt korta. Runt en minut skulle jag tro att många var! Jag fortsatte sedan med det upplägget på tillbakavägen, någon lite kortare runt 30 sek och någon var nog uppåt 1 1/2 min. Lite fart i backarna också! Till och med en extra sväng runt min hat-backe... ;) 

Gymmet 140503

Kategori: Styrketräning.

Idag på morgonen gick jag bort till gymmet. Eftersom jag var sjuk i början av veckan och inte kunnat träna som jag velat fick det bli helkroppsstyrka för att hinna med hela kroppen denna veckan. Fick till ett rätt bra pass ändå kändes det som! Superset fast med lite vila mellan. 

Benböj smithmaskin +40 kg 4x12 reps
Tåhävningar -||- 4x25 reps

Alternerande axelpress hantlar 7 kg 3x12 reps/sida 
Bröstpress hantlar 7 kg 3x12 reps 

Rygglyft på ställning +15 kg 3x12 reps
Triceps maskin 45 kg 3x12 reps

Alternerande Bicepscurls med vrid 8 kg 3x10 reps/sida 
Enarms hantelrodd 12,5 kg 3x10 reps/sida 

Enbens benböj med hantel 10 kg 3x12 reps/sida 
Plankan 3x45 sek

Promenad 140501 & Löppass 140502

Kategori: Konditionsträning. Vardagsmotion & promenader.

Igår var jag och barnen och umgicks med mamma och syskonen, och när minstingen skulle sova passade jag och mamma på att gå en långrunda med vagn och hund. Massa babbel och en skön runda i ganska härligt väder.
 
Det blev: 10.1 km1 h 53 min.
 
 
Idag var det dags för veckans långpass och då jag bestämt mig för att inte köra fler "riktigt långa" nu innan GöteborgsVarvet (för mig är riktigt långa de som är mer än typ 11 km...), så det fick bli milen. Precis lagom att springa iväg och handla, sedan ta bilen hem som sambon ändå hade där =)
 
Telefonen dog lite innan jag stannade så jag tror jag lyckades ta mig upp till milen, eller i alla fall precis strax under. Det gick litegrann snabbare idag och kändes faktiskt väldigt bra! Denna farten hoppas jag kunna hålla den mesta tiden på Varvet!