Min träning

följ mig på vägen!

Löppass 140427

Kategori: Konditionsträning.

Vaknade tidigt i morse, redan 06.15. Vid 06.30 tröttnade jag, gick upp och åt lite lätt & begav mig ut på ett tänkt milpass. Första kilometrarna kändes det rätt bra, inte riktigt samma flow som förra veckans långpass, men näst intill. Fick dock stanna och hämta andan efter 5 & 8 kilometer, och där efter 8 kände jag att jag inte kom igång igen, började må illa och kände mig svimfärdig. Kom på att jag glömt dricka innan. Smart!
 
 
Har mått lite konstigt hela dagen sen, så nää, nästa gång ska det drickas ordentligt!

Gymmet 140424

Kategori: Styrketräning.

Igår blev det veckans pass för ben & rygg, och lite mage, på gymmet. Superset-upplägg och jag har träningsvääärk i benen, magen och sidorna idag. 

Benböj smithmaskin +45 kg 4x10 reps
Benlyft på dipsställning 4x12 reps

Tåhävningar smithmaskin +55 kg 4x20 reps 
Rodd cablecross 55 kg 4x12 reps

Utsida lår/rumpa 82,5 kg 4x12 reps
Rygglyft på ställning +15 kg 4x10 reps

Latsdrag 40 kg 3x12 reps
Mage maskin 30 kg 3x10 reps

Utfallsgång +5 kg-hantlar 3x16 reps (8/sida)
Sidolut med viktplatta 20 kg 3x15 reps/sida 

Löppass 140323

Kategori: Konditionsträning.

I onsdags innan jag hämtade barnen på förskolan fick det bli veckans planerade backpass, som jag tänkt att köra i skidbacken. Tänkte mig 4 vändor uppför, och så gå ner. HERREGUD vad jobbigt det var! Lyckades med nöd och näppe ta mig upp för den nedersta, branta biten, sen fick jag gå/stå några sekunder innan jag fortsatte upp. Tänkte bara kört tre när jag väl hade börjat, men nej, 4 var bestämt så så fick det bli. Jogg dit och tillbaka och så var träningen avklarad! 

Veckosummering vecka 16

Kategori: 8 veckor extra fokus. Motivation, prat & målsättning. Vägningar & mätningar + kroppsbilder.

Kost: Denna veckan har varit lite jobbigare. Skött mig har jag gjort och bara ätit det jag "får" äta, men det har känts tyngre och jag har varit mycket sötsugen. Men visst, andra veckan "ska" väl vara jobbig. Ingen ätardag blev det, eftersom jag inväntade måndagens påskmiddag.
 
Träning: Det blev lite surt med ryggen som pajade lite i mitten på veckan, så jag fick vila ett par dagar. Men jag fick i alla fall till 4 av mina 5 pass med hjälp av helgens 2 pass, så jag är nöjd efter omständigheterna! Långpasset som kändes så sjukt bra lever jag på länge! 2 styrka och 2 löpning blev det i alla fall, helt okej.
 
Vikt&mått: Vägningen blev lite konstig då jag jobbade nätterna, men fick väga mig när jag vaknat i söndags på dagen. Visade dock bara -1 hg, vilket jag blev lite besviken på då jag tyckte att jag hoppat över så mycket jag velat ha i veckan. Hade väl iofs visat sämre om jag ätit de där sakerna... Dessutom vet jag inte riktigt hur pass nattjobbet ställer till kroppen, det återstår att se nästa vecka! Midjan visade i alla fall -1 cm, kärlekshandtagen -1 cm och runt låret -1 cm.

Löppass 140422

Kategori: Konditionsträning.

Igår skulle jag sprungit i stan på eftermiddagen, medan barnen var på barnpassningen på gymmet. Ha, trodde vi ja! Stora tjejen har ju gympa på tisdagar så det var bara att planera om (påsken ställde till det i huvudet!). På hemvägen från kören på kvällen, med start klockan 21, sprang jag sista biten hem. Inte kul att träna vid den tiden, men vad gör man...
 
Intervaller stod på schemat, blev ett pass fartlek av det hela. Riktade in mig på lyktstolparna, och efter jag värmt upp ca första kilometern ruschade jag ett par lyktstolpar, sprang ganska snabbt i några och så joggade igen. Sen höll jag på så ett tag, varierade längden på intervallerna och varierade mellan rusch, ganska snabbt, och sakta. Rätt så kul pass ändå, och snabbt kändes det! Hade aldrig för några månader sedan sett 5 km som ett kort pass ;)
 
Där ser ni fartskillnaderna ;) Blev dock lite besviken på tiden, men å andra sidan joggade jag sakta första kilometern och även nästan hela sista, så kan nog inte räkna med bättre.
 
Avslutade sedan hemma med 3x12 repetitioner med magträningshjulet.

Hemmaträning 140420

Kategori: Styrketräning.

Igår eftermiddag när jag vaknat efter nattens jobb blev det ett träningspass ute i solen eftersom jag inte var sugen på att gå in på gymmet när det var så varmt och skönt! Ben, rygg och mage blev det. 

45 sek per övning, 15 vila. 1 min vila mellan varven och 4 varv. Snabbt och effektivt! 

Utfall bakåt 
Planka 
Bred statisk benböj med tåhävningar 
Hantelrodd 
Statisk situp 
Benböj 
Flyes med hantlar 
Liggande benlyft

Löppass 140419

Kategori: Konditionsträning. Motivation, prat & målsättning.

Ikväll innan nattens jobb var det dags för veckans långpass (haft träningsuppehåll ett par dagar pga ryggen jag vred till häromdagen, men idag kände jag inget längre!). Jag tänkte sprungit till jobbet, men kom på att det inte var så smidigt när jag skulle ha lite påskmat och så med mig. 

I alla fall bestämde jag mig för att åka till jobbet, lämna maten, och sen utgå därifrån, för att slippa hemmarundorna. Blev runt stan, med lite omvägar.

Och för första gånger kände jag idag den där känslan, att det var skönt att springa, den jag velat ha så länge! Om det berodde på de vackra omgivningarna jag hade idag, på att jag inte sprungit sedan i måndags, på att jag börjar bli mer vältränad eller på något annat vet jag inte, men jag njöt. Otroligt fint var det också! Kändes som jag kunnat fortsätta ett tag till, men var tvungen att ta mig till jobbet... 

Gymmet 140416

Kategori: Styrketräning.

Ikväll var det dags för styrkepass, för armar, axlar och bröst. Skulle egentligen tränat på dagen när barnen var på förskolan, men hade för mycket plugg, så jag hann inte det. Så drygt att träna på kvällen, för man är så osugen! Menmen, dit gick jag!
 
Bröstflyes 8 kg 3x15 reps
Alternerande axelpress 6 kg 3x15 reps/sida
Alternerande hammercurls 7 kg 3x12 reps/arm
Tricepspress hantel 8 kg 3x12 reps/arm
Bänkpress smithmaskin +10 kg 16 reps, +15 kg 2x12 reps
Axellyft åt sidan 6 kg 3x12 reps
Tricepspress cablecross 41 kg 2x8 reps
Bicepscurls cablecross 32 kg 2x8 reps
 
Skulle kört tre omgångar på sista med, och så lite bålträning också. Men pang sa det i ryggen när jag tog i på sista repetitionen, och jag fick ont på samma ställe jag haft problem med tidigare. Får en låsning i musklerna på ena sidan om ryggraden. Vågade därför inte fortsätta. Det är än så länge inte riktigt lika illa som det brukade (är nog över 2 år sedan sist jag kände av det), så hoppas det går över. Jag vill träna imorgon!
 

Träning med Tjejplanet till Tjejmilen 140414

Kategori: Konditionsträning. Tjejmilen 2014.

Ikväll var det dags för träningspass med Tjejplanet-gänget igen. Wellivate-Anna hade som vanligt massa bra tips att tänka på under löpningen, och jobbigt var det. Var fruktansvärt slö i benen efter två tidigare dagar med löpning, och fick lite ont i benhinnorna/vaderna, så nu blir det minsann välförtjänt löpvila tills i helgen. 

Veckosummering vecka 15

Kategori: 8 veckor extra fokus. Motivation, prat & målsättning. Vägningar & mätningar + kroppsbilder.

Kosten: Förra veckan startade jag en period på 8 veckor med extra fokus på maten, för att "skala" av lite fett inför sommaren och faktiskt se lite resultat av allt tränande. Jag äter hyfsat bra i vanliga fall och bara onyttigheter en gång i veckan, men nu ville jag köra en period med extra bra. Jag höll mig till mitt matschema bra hela veckan, och åt lite extra på lördageftermiddagen och kvällen, vilket jag hade bestämt i förväg att jag skulle. Kommer inte längre ha en hel dag i veckan att äta extra på, utan mer en eftermiddag eller sådär, när det är något speciellt. Men bara en dag fortfarande! På söndagen var vi på middag hos sambons föräldrar och då fick det bli matlåda och utan semla. Den var lite jobbig!
 
Träning: Jag genomförde mina 5 planerade pass - 1 ben/ryggpass, 1 backpass, 1 intervallpass med långa intervaller och 1 milpass, samt ett valfritt som då blev hinderbana. De flesta passen har känts bra, har inte alltid varit sugen innan, men gjort ändå. Tagit ut mig på alla!
 
Vikt&mått: I morse var det då dags för att se om kosten gett några resultat sedan förra måndagen. Och jodå, senaste veckan har det försvunnit 1,4 kg (förhoppningsvis av fett, delvis vätska med såklart) och i midjan 2 cm, kring kärlekshandtagen 3 cm och runt låret 1½ cm. Bra resultat tycker jag och fortsätter som innan! 

Hinderbaneträning 140413

Kategori: Konditionsträning.

Igår var det dags för veckans valfria pass (har planerat ett sånt per vecka nu när jag gör mitt eget träningsschema igen), och när jag funderade över det förra veckan bestämde jag mig för att jag ville prova att köra militärhinderbana, då jag vet att det finns en här i närheten, och luskade reda på vart den låg. Jag fick med mig sambon, hans bror och min lillasyster och körde dit. Vi hade dock inte direkt tur med vädret. Det var väldigt varierande, och under tiden vi var där hann det både duggregna, vara sol, hagla och spöregna i ett par omgångar. Det blev bara 4 varv i stället för 5 som jag hade tänkt, mycket då det under sista varvet öste ner regn vilket gjorde både att hindren blev hala och vi blev alldeles dyblöta. Fick jogga tillbaka till bilen sen och hoppa snabbt in i duschen när vi kom hem! Det var kul i alla fall! Vi fick hoppa, klättra, krypa och springa (ett par hinder struntade vi i då det blev lite väl svårt/farligt).
 

Löppass 140412

Kategori: Konditionsträning.

I lördags förmiddag tog jag mig ut på ett löppass, hade milen planerad. Det kändes hyfsat förutom att det är så förbannat backigt här i vår by, när jag springer långpass vill jag hellre ha det hyfsat flackt... Backe kan man träna när det ska tränas ;) I alla fall, det kändes hyfsat, men jag börjar känna nu att jag vill komma upp lite mer i farten. Det går liksom inte riktigt så fort som jag tycker att det borde göra vid det här laget. Menmen, det kommer väl. Blev i alla fall nästintill 10 km och på 1.11.
 

Löppass 140409

Kategori: Konditionsträning.

Igår blev det ett löppass, med långa intervaller. Var av någon anledning sugen på att ta det på löpbandet, så det fick bli så! 

40 minuter svett! 3 minuters intervaller på 11 km/h med 1 min joggvila x 10. Helt slut! 6,7 km blev det. 

Gymmet 140408

Kategori: Styrketräning.

I tisdags var jag på gymmet med en kompis, för veckans pass ben/rygg, denna vecka med lite extrafokus på rumpan. 

Crosstrainer 3 min motstånd 10
Marklyft 50 kg 3x12 reps 
Benpress 120 kg 15 reps 130 kg 2x12 reps
Vader i benpressmaskinen 150 kg 3x25 reps
Enarms hantelrodd 12,5 kg 3x10 reps/sida 
Utsida lår/rumpa 80 kg 3x12 reps 
Latsdrag 40 kg 3x12 reps 
Enbens höftlyft på boll 3x30 sek/sida 
Löpband 15% lutning, gång 6km/h, 5 min 

Löp- och styrkepass 140407

Kategori: Konditionsträning. Styrketräning.

Idag var det dags för start av mina 8 veckors extra fokus! Valet från veckans träningspass föll idag på backintervaller. Valde en jobbig backe på slingan, joggade dit, körde lite löpskolningsövningar, körde backen 10 gånger och joggade hem igen. Klar på drygt 30 min! 

Väl hemma tränades det mage också, då det ibland är svårt att hinna få in det, men det är ju så viktigt! 

Magträningshjul 3x10 reps
Statisk situp 3x45 sek
Planka med benlyft 3x30 sekDags för "deff" och egenträning

Kategori: 8 veckor extra fokus. Mattips m.m.. Motivation, prat & målsättning. Veckoscheman.

Jag känner att det har hänt mycket med muslklerna de senaste månaderna, men däremot har jag fortfarande kvar lite mer fett än jag skulle önska över dem. Så, nu blir det 8 veckor med lite extra fokus på maten, för att definiera musklerna lite mer och tappa ett par kilo (fett). Har fixat ihop mig ett enkelt kostschema att följa och så ett träningsschema för sista veckorna innan Göteborgsvarvet! Heja heja! 
 

Löppass 140404

Kategori: Konditionsträning.

Ikväll när jag ändå skulle jobba passade jag på att ta långpass i samband med det, till jobbet. Himla bra när man ändå ska iväg! Fruktansvärt stel/slö i benen första 5-6 kilometrarna, men därefter kändes det ganska så bra! 

Ingen jättefart, men lagom långpassfart för mig! 

Gymmet 140402

Kategori: Styrketräning.

Igår var jag på gymmet tillsammans med sambon, där vi körde ett pass för rygg och ben i ca 55 min. Han hade dragremmar med sig, och oj vad mycket lättare marklyften blev! Eller lättare och lättare, men jag kunde hålla fast stången, så jag slapp lägga fokus på det :-) 

Benböj Smithmaskin +45 kg 10 reps 
Marklyft 40 kg 12 reps, 50 kg 3x10 reps 
Benböj Smithmaskin 45 kg 4x8 reps
Rodd i cablecross 50 kg 4x12 reps (2 set höga, 2 låga) 
Rotation med skivstång +7,5 kg 8 reps/sida, 10 kg 2x6 reps/sida 
Framsida lår 45 kg 3x10 reps 

Nääästan samma vikt på mina och sambons marklyft ;)