Min träning

följ mig på vägen!

My Best Shape, dag 10-11

Kategori: World of Shape 2014.

Det flyter forfarande på, otippat nog, så det är skönt! Igår blev det en promenad hem från praktiken och sedan ett pass box på kvällen tillsammans med min lillebror, vilket precis som MyBestShapepasset är både kondition och styrka och för hela kroppen. Idag har jag cyklat till och från praktiken (6+6 km, ca 45 min totalt), och hade sedan tänkt köra passet på kvällen. Hann dock tyvärr inte det efter en jobbig eftermiddag med barnen, gnäll och skäll och så. Jaja, tur att jag cyklade i alla fall! 

My best shape, dag 9

Kategori: World of Shape 2014.

Igår skulle jag börja dagen tidigt med träning. Det blev dock så att morgonbestyren drog ut lite väl mycket på tiden, så plötsligt var det bara drygt en halvtimme innan jag skulle åka mot praktiken... Jag fick träna hemma, och köra endast styrkeövningarna. Inte optimalt, men det måste passa i livet också. Nästa gång går jag upp lite tidigare till! 

Maten fungerade bra! Har inte haft några problem där hittills (förutom i lördags när det var "planerat").

I tidsbrist blev det även en questbar till kvällsmat, annars hade det gått alldeles för lång tid mellan målen... 

My Best Shape, dag 5-8

Kategori: World of Shape 2014.

I fredags hann jag tyvärr inte med något träningspass. Maten gick dock bra, och det blev tacomiddag på kvällen! För min del serverad med ris i stället för chips =)
 
 
Lördagen hade jag bestämt mig för att inte räkna, men åt dock som vanligt under förmiddagen. På eftermiddagen var det dock för thaimat, vilket jag planerat i förväg att jag skulle äta av, och nybakad kanelbulle blev det också. Ett tillfälle i veckan tänker jag ha kvar till lite extragott, tror inte det skadar! Hann bara med halva träningspasset tyvärr, men det blev svettigt ändå!
 
 
Söndagen var bra, skrev inte in i matdagboken och räknade alltså inte kalorierna, men ska ha hållit mig ungefär inom ramarna ändå. Middag hos sambons föräldrar med creme fraiche i köttfärssåsen och så var väl inte det bästa, men med ganska litet intag resten av dagen bör det ha blivit bra! Träningen blev ett pass "cobraträning" för mage och rygg, eller snarare helkropp.
 
Idag har det gått utan problem. Praktikstart idag och det har fungerat bra. Träningen fick bli här hemma nu ikväll, och den kändes bra, förutom att det blev lite sent så jag mest ville att det skulle vara avklarat. Utöver det som står nedan bev det en Questbar till mellanmål i eftermiddags, nöden har ingen lag och sådär...
 

My Best Shape, dag 4

Kategori: World of Shape 2014.

Flutit på bra idag också! Hann inte det allra sista på träningspasset när jag var på gymmet, så fick köra lite mage hemma sedan, men det funkade det också =) Förutom det som står nedan har jag även ätit lite fröknäcke ikväll, så kom upp i nästan 1500 med lite mer fett och kolhydrater än på "cirkeln".
 

My Best Shape, dag 3

Kategori: Styrketräning.

Ännu en dag avklarad, utan några större problem. Var iväg på barnklädesparty hos en kompis ikväll, och hoppade fikan där (utan att ens vara sugen, trots att det fanns gula rutor!). Hade i stället med mig lite hallon med keso/kvarg då jag skulle träna efter och behövde äta något. Träningen gick bra med. Jag har lite träninsvärk, typ överallt! Det känns också att jag inte är van att köra så pass mycket uthållighetsstyrka, inte alls så jag brukar träna. Men det känns bra, svettas enormt och blir trött!
 

My Best Shape, dag 2

Kategori: World of Shape 2014.

Nu har det ju bara gått två dagar på programmet, men jag måste säga att det flyter på bra! Maten har inte alls varit ett problem, och för en gång skull har jag inga problem att hålla mig till så pass lite kalorier. Träningspasset gick bra med, svettigt som attan och sen hade jag en hel del träningsvärk sedan dagen innan. Den blev INTE bättre sen kan jag säga ;-) 

30 dagar med World of Shape

Kategori: World of Shape 2014.

Motivationsdippen efter Tjejmilen har varit ordentlig, som vanligt efter att jag kommit fram till en deadline och ska fortsätta utan specifikt mål (jag har två stora mål i vår/sommar, men det är liksom för långt fram för att min hjärna ska förstå att jag behöver träna!). Några pass har jag tränat de senaste veckorna, ett pass på crosstrainern, två cirkelfyspass och några promenader inkl. lite löpning på en. I slutet av förra veckan kände jag dock att nu får det vara nog! Jag kände att jag behövde en liten extrakick mitt i annalkande höstdepp, och impulsbokade 30 dagar med World of Shape och programmet My Best Shape med start idag. Jag har ju tidigare kört Fitnessfighten med dem, och var nöjd då. Dock tror jag egentligen inte riktigt på det där med att leva på så lite som 1500 kcal när man tränar, men som en kickstart/deff tror jag att det kommer funka bra. Känner jag att jag får i mig alldeles för lite får jag helt enkelt bara höja intaget lite =)
 
Jag har tagit förebilder och mått idag, så nu kör vi! Första träningspasset klarade jag av i morse, och maten har fungerat bra idag. Jag har ätit gröt & äggviteomelett, kvarg med rivet äpple och kanel, pasta, skinka och broccoli från salladsbaren + ½ avokado, smoothie på kvarg, hallon, lakritspulver och vatten, och så lax med fullkornsris och kokt broccoli ikväll. Strax är det dags för kvällsmat som jag planerat kommer bestå av 1 ägg, 2 finncrisp och ½ avokado. Haha, jag har ätit en del gånger idag ;-)
 
 
 

Rapport: Tjejmilen 2014

Kategori: Konditionsträning. Tjejmilen 2014. Tävlingar, lopp m.m..

Idag var det dags för Tjejmilen. Uppladdningen har i princip blivit sämsta möjliga med förkylningen som härjat i kroppen i två veckor. Jag fick dock fixat lite kortisontabletter igår för andningen och tro det eller ej, men när jag vaknade i morse var det den bästa morgonen på länge förkylningsmässigt! Bestämde mig för att trots allt ge det en chans och försöka komma under timmen på milen trots förutsättningarna.

Uppladdningen blev även den sådär, med en alldeles för lång toa-kö och därmed min questbar i lite för nära anslutning till loppets start. 

Loppet inleddes ungefär som jag hade tänkt, med lagom tempo som det kändes som att jag skulle kunna hålla länge. Tempot låg i snitt på 6.17 första kilometrarna och jag tyckte det kändes lagom, men insåg att det är ganska mycket tid att ta igen för att komma under timmen. Ville dock inte öka mer än vad som kändes bra heller, för att undvika att riskera att ta ut mig och behöva gå. Jag drack litegrann på alla 4 vätskekontroller, vid de första sprang jag, och de andra två gick jag några steg för att kunna dricka ordentligt. För övrigt sprang jag hela loppet. 

Efter 5-6 kilometer kände jag att jag måste öka litegrann, och sprang därefter på ca 6 min per kilometer, det var vad jag orkade. Någon (8:e tror jag) gick på 5.47. Vid 8 km var tiden på 50 minuter och jag insåg att det skulle bli väldigt svårt att hinna till timmen, men att jag fortfarande hade chans på personligt rekord (sprang på drygt 1.03 förra året). Jag sprang på och lyckades ta mig upp för hela långa backen vid 9 km, den var verkligen hemsk i år! Började sedan spurta sista biten, vet dock inte om det gick så snabbt egentligen ;-) kom i mål på 1.02.39 enligt hemsidan, vilket stämde bra med det jag fick på pulsklockan också. Lite besviken såklart, men med tanke på förutsättningarna var det egentligen bra ju! Sjukt skönt att komma i mål var det i alla fall! 

Ingen träning - Ändring av maten

Kategori: Mattips m.m..

Eftersom jag inte kunnat träna nu pga min förkylning har jag dragit ner litegrann på kolhydraterna nu sista dagarna. Behövs inte lika mycket av det nu. Äter det dock fortfarande, har ätit gröt / knäcke till frukost och någon frukt och sådär. 


Timingen...

Kategori: Motivation, prat & målsättning. Tjejmilen 2014.

Om ni tycker jag har tränat dåligt sista dagarna så tycker ni alldeles rätt... Det är nämligen så att häromdagen, med två veckor kvar till årets stora mål Tjejmilen, åkte jag på en ordentlig förkylning. Det har gått en del Alvedon och astmamediciner här sista dagarna. Timing när den är som bäst! Samma visa förra året, dock ännu närmre inpå då. Jag hade planerat träningen in i minsta detalj fram tills dess, men det skiter sig nu. Får planera om lite och helt enkelt hoppas på att jag hinner bli frisk och köra något pass till så jag får lite fart i benen. Tur jag tränat bra annars i år i alla fall... 

Jag vill svettas! Och bli andfådd av annat än att bara stå upp... 

Gymmet 140821

Kategori: Styrketräning.

Igår var det axlar, triceps och bröst som gällde på gymmet. Var verkligen osugen på att träna, så blev inget superpass, men jag genomförde det. Blev bättre efter en stund i alla fall kändes det som. Ca 50 minuter var jag där.

Militärpress med liten stång, +15 kg 4x12 reps
Dips mot bänk, 4x15 reps
Bänkpress, 30 kg 4x12 reps
Axellyft åt sidan med hantlar, 7 kg 4x10 reps
Tricepspress enhands med hantel, 8 kg 4x15 reps/sida
Alternerande axelpress med hantlar, 7 kg 4x10 reps/sida
Armhävningar på tå, 4x15 reps
 

Löppass & simning 140820

Kategori: Konditionsträning. Simning.

I onsdags hade jag bestämt mig för ett kombinerat pass löpning och simning. Hade ordentlig träningsvärk i ben och rumpa efter måndagens styrkepass, men det var bara att bita ihop. Jag inledde med löpintervaller, 1-minuts med 1 minuts vila mellan. 12 stycken blev det, och "vilan" bestod av jogg och ett par gånger lite gång - när det var uppförsbacke under vilan.
 
 
Inte alls lika tydliga intervaller på pulsen som när jag körde backe sist, men de är där och går att räkna =)
 
Löpningen tog inklusive 1 km jogg som uppvärmning cirka 35 minuter, och sedan hoppade jag direkt i bassängen där jag simmade 1200 meter, vilket tog cirka 25 minuter. Passet tog alltså en timme allt som allt. Crawlade hela tiden utom två längder. Hade egentligen tänkt mig ett lite längre pass och skulle simmat åtminstone 1500 meter, men jag fick kramp i foten de sista längderna och kunde verkligen inte fortsätta längre. Låter lite fjantigt med kramp i foten, men det gick verkligen inte att simma med det, haha.

Gymmet 140819

Kategori: Styrketräning.

I morse direkt när jag vaknat gick jag iväg till gymmet för lite styrketräning för rygg och biceps. Skönt att ha det gjort! Och himla gott med frukost när man kommer hem... :-)
 
Marklyft, 40 kg 5x12 reps
Bicepscurls med hantlar med vridning, 9 kg 4x10 reps/sida
Liggande rodd i cablecross med brett grepp, 68 kg 4x10 reps
Bicepscurls på ställning med Z-stång, +10 kg 4x12 reps
Rodd i cablecross, 59 kg 4x12 reps
Bicepscurls med rep i cablecross, dropset från 27 kg

Gymmet 140818

Kategori: Styrketräning.

Idag, trots att jag kände mig exremt trött i benen efter gårdagens långlöpning, fick det bli lite ben på gymmet. Inte mitt allra starkaste pass, men jag gjorde det!
 
Liggande benpress i smithmaskin, +80 kg 4x12 reps
Utfall i smithmaskin, +60 kg 2x10 reps/sida
*Utsida lår/rumpa maskin, 75 kg 4x15 reps
*Insida lår maskin, 75 kg 4x12 reps
Baksida lår maskin, 45 kg 4x10 reps
Benindrag på pilatesboll, 4x12 reps
Gång på löpbandet, 10% lutning 6km/h 5 min
 
* = i superset

Löppass 140817

Kategori: Konditionsträning.

Igår, innan sista jobbnatten av 3, var det dags för långpass till jobbet. Jag hade bestämt mig för att springa en liten extrasväng också för att komma upp i en lite längre runda än de "vanliga" 11,5 eller vad det är.
 
Efter cirka en mil öppnade sig himlen ordentligt och jag blev verkligen dyngsur. Duggade lite när jag sprang hemifrån, men var himla friskt och skönt, och det slutade efter en stund. Men sedan började det alltså ordentligt. Skorna var helt genomblöta efter några nedtrampningar i djupa vattenpölar. Men fram kom jag, och höll ett jämnt tempo hela vägen. Blev cirka 7 minuter per kilometer, och med tanke på de två jobbnätterna innan och att jag hade tänkt springa ett lugnt långpass så var det helt okej!
 
 
Dränkt!