Min träning

följ mig på vägen!

Överansträngning & förkylning

Kategori: Motivation, prat & målsättning.

I helgen bestämde jag mig för att vänta någon vecka med löpningen. Jag har ända sedan samma eftermiddag som jag sprang Tjejmilen haft känningar i foten, det har gjort ont i vissa lägen och förvärrats då jag sprungit. Både jag och Ida tolkade det som överansträngning och bestämde att jag skulle vila från löpningen tills det känns bättre (förhoppningsvis bara tills på söndag).
 
Jag hade planer på att i stället träna lite alternativt denna veckan, simma och cykla typ, men för säkerhets skull dök det upp en förkylning med, igen. Menmen, det var väl på sätt och vis bättre nu när jag ändå inte skulle springa, än någon annan gång. Förhoppningsvis hinner jag simma något pass ändå framåt slutet av veckan, och köra ett pass styrka!
 

Jag försöker i alla fall hålla mig till bra mat!

Gymmet 130915

Kategori: Styrketräning.

Igår morse brände jag av ett ben- & magpass på gymmet innan vi skulle iväg till IKEA. Härligt härligt! Uppvärmningen blev bara promenaden dit. 
 
Styrkepass
Benböj i smithmaskin +30 kg 4x8 reps
Utsida lår 80 kg 3x8 reps
Baksida lår 37.5 kg 10 reps, 40 kg 2x8 reps
Vader i benpressmaskinen 130 kg 3x20 reps
Plankan 60+45+30 sek, 15 sek vila
Rumplyft med raka ben 60+45+30 sek, 15 sek vila
Statisk situp med vridningar 60+45+30 sek, 15 sek vila
 
 

Löppass 130912

Kategori: Coachning med Alla kan träna. Konditionsträning.

Ikväll var det dags för backpass. Inte så jobbigt då det inte var så många omgångar. Trodde jag. Fy. Fasen. Det var jobbigt om ni undrade. 

Löppass 130910

Kategori: Coachning med Alla kan träna. Konditionsträning.

I morse begav jag mig med skräckblandad förtjusning ut på första löprundan enligt mitt nya träningsprogram. Intervaller var det som gällde, och för mig som brukar köra sisådär 30 sekunders-intervaller var det långa sådana ;) Jag genomförde det jag skulle och överlevde gjorde jag med. Det var till och med lite kul, efteråt.

Styrketräning 130909

Kategori: Styrketräning.

Igår kväll var jag med sambon på gymmet i stan för ett styrkepass. Körde rygg tillsammans med honom, och så resten av överkroppen förutom mage.

Värmde upp med Cykel motstånd 8 i 2 minuter

Breda latsdrag 35 kg 15 reps, 45 kg 3x8 reps
Biceps multistation 15 kg 2x10 reps
Tric multistation 20 kg 2x10 reps
Smala latsdrag 25 kg 15 reps, 35 kg 3x8 reps
Bröst maskin vinklad 20 kg 15 reps, 27.5 3x8 reps
Rygg yttre och inre handtag (funktionell styrka maskin, superset) 12+12 kg 3x10+8 reps
Axellyft åt sidan 7 kg 3x8 reps

Jag har ONT mellan skuldrorna och utanför skuldrorna idag. Bra det :-)

Och nästa mål är...

Kategori: Coachning med Alla kan träna. Motivation, prat & målsättning. Veckoscheman.

Jag lovade ju förra veckan att jag skulle "outa" nästa mål här i bloggen idag, och hintade om att det kommer bli en rejäl utmaning. Det kommer det verkligen, jag är nämligen anmäld till Göteborgsvarvet 2014! Det ni ;) Jag som tyckte milen var jobbig och dessutom bara har sprungit en mil ett par gånger, ska nu (eller ja, i maj) springa 2,1 mil... Herrejisses, vad har jag gett mig in på!
 
För att reda ut detta på ett okej sätt, har jag tagit lite hjälp. Jag har anlitat Ida som driver bloggen Alla kan träna för coachning, och hon har lagt upp ett träningsprogram till mig som börjar gälla idag. Jag kommer fortsätta med min styrketräning två gånger i veckan, och på detta även springa tre. Jag hoppas på att lyckas få in detta utan problem, i alla fall nu tills jag börjar jobba igen den 1 november efter mammaledigheten. Därefter kanske jag / vi får revidera lite, det får vi se då!
 
Idag är det i alla fall "mjukstart" med styrketräning ikväll. Morgondagens löpning har jag redan lite ångest för, haha!
 
VAD har jag gett mig in på?!

Tjejmilen 2013

Kategori: Tjejmilen 2013. Tävlingar, lopp m.m..

I lördags var det alltså dags för årets stora mål - Tjejmilen! Jag hann precis bli av med förkylningen, så det var i alla fall skönt, dock blev ju inte formtoppandet på slutet riktigt som jag hade tänkt mig. Jag tänkte dra ett litet sammandrag av mitt lopp för er som är intresserade :)
 
Inför loppet: (med moster på första bilden)
 
Jag kom iväg smidigt i starten och hängde mest på alla andra i vår startgrupp i början fartmässigt. Första kilometern gick snabbt märkte jag när jag kollade klockan - 5.25. Det kändes dock bra och jag fortsatte hålla ungefär samma fart ett tag till. Vid 3 km kollade jag klockan igen, då började jag känna mig lite trött. Klockan stod på under 17 minuter, så jag kände att jag kunde dra ner liite på farten om jag ville, då jag var trött och målet var 60 min på de 10 kilometrarna. Jag började även bli väldigt varm. 25 grader, stekande sol och vindstilla var inte riktigt optimala löparförhållanden kände jag. Vid 5 km var det dricka och när jag kollade klockan där var den precis under 30 minuter, jag höll mig alltså till målfarten än så länge. Härefter blev jag dock trött. Mellan 5 och ca 7½ km var det riktigt jobbigt och jag fick gå ett par gånger. Vid 7 km delades det dock ut druvsocker, så efter det och en mugg vatten i munnen / över huvudet så piggnade jag till lite tack och lov. Vid 8 km såg jag att klockan stod på 50 minuter, och fick erkänna för mig själv att jag inte skulle klara målet. Jag kände dock att jag skulle bli nöjd ändå, för jag hade verkligen gjort det så bra jag kunde. Sprang 9:e kilometern ganska sakta och drog sedan på i 10:e och sista, som jag tror blev ganska snabb. Jag spurtade som attan på upploppet, vilken känsla det var att vika in på det! Såg på klockan att den stod på nästan precis 63 minuter och spurtade lite till sista biten.
 
Sluttiden blev 63.02. Jag är nöjd, med tanke på förkylningen och värmen var det det bästa jag kunde göra. Jag var stolt att jag bara genomförde det. Träningsprogrammet jag började följa innan sommaren för att klara timmen höll bara i sig ungefär halva tiden, sedan halkade jag efter. Så 63 minuter var ändå okej kände jag!
 
Trött, men nöjd!

Vila & promenad

Kategori: Motivation, prat & målsättning. Vardagsmotion & promenader.

Den förbannde förkylningen kom ju i vägen för sista formtoppningen inför Tjejmilen på lördag. Lite snuva hänger kvar, så vågade inte springa idag heller (sista chansen då jag vill vila 2 dagar innan). Vill absolut inte riskera att göra det värre igen. Blev i alla fall en morgonpromenad med lite puls och svett för att få igång kroppen lite. Förhoppningsvis har min "vila-dig-i-form-taktik" funkat, det återstår att se på lördag!
 
 
På måndag vettni, då avslöjas nästa mål och träningsupplägg. Missa inte detta! Jag kommer utmana mig själv. Ordentligt.