Min träning

följ mig på vägen!

Mattips: Dinkelpannkakor med keso, banan & hallon

Kategori: Mattips m.m..

Förrförra helgen åt jag och dottern goood lunch! När vi ska göra pannkakor här hemma gör vi i princip alltid fullkorn, smakar i princip likadant och är rätt mycket nyttigare (känns det som i alla fall :P). Så, här har ni mitt recept på de lite nyttigare pannkakorna!

Per portion

1 ägg
1 dl fullkornsdinkelmjöl
2 dl lättmjölk
Lite vaniljpulver

Vispa ihop ägg, mjöl & hälften av mjölken till en jämn smet. Vispa sedan i resten av mjölken. Smeten kan med fördel stå över natten eller ett tag i kylen och svälla till lite, då blir pannkakorna godare :) Grädda sedan pannkakor.

Detta serverade vi inte med grädde och sylt, utan vi provade att äta med MiniKeso, hallon & banan. Det var faktiskt supergott. Och tänk vilken skillnad på lunch mot om vi hade ätit vanliga vetemjölspannkakor med grädde eller glass och sylt!


Kommentarer


Kommentera inlägget här: