- Svar

Tyckte att denna frågan var lite relevant för själva bloggen, så därför får svaret hamna här i stället för att svara till Malin =)

Malin
: Tycker du att det funkar bra att ha barn och plugga samtidigt?

Svar: Ja, jag tycker nog faktiskt att det på ett sätt är bättre än att jobba och ha barn :P Självklart beror det på ens personlighet lite och så med, men anledningen till att jag tycker det är att vi inte behöver ha Meja på förskolan så hemskt mycket, eftersom man ofta inte är i skolan så mycker då man läser på högskola, och den resterande tiden kan man lägga upp själv. Jag har Meja där även dagar då jag inte är i skolan, just för att få tiden över att plugga, så den tiden hon är hemma kan jag lägga det mesta på henne =) Har till exempel lagt lite extra timmar den veckan vi ska ha tenta och så. Det blir inte så långa dagar heller för det mesta, för mina "pluggdagar" då hon är där har jag bara lagt sådär 5 timmar =)
Förutom förskoletiderna så känns det ju bra att skaffa sig en utbildning även för hennes skull, för att få lite självutveckling och förhoppningsvis en lite högre inkomst i framtiden.

100831 - På allvar

Nu är ju faktiskt inskolningen slut, och allting har börjat på allvar. Det är såhär vår vardag kommer de ut de närmsta åren, eller ja, i alla fall det närmsta 1½ året, för när skolan är slut är det ingen som vet hur det blir!

I söndags var det plugg som gällde på förmiddagen, läste på om depression mest. Blev klar hyfsat fort, men har ju inte fått mina böcker än, så får komplettera när de har kommit på allt jag har gjort hittills :(
Meja sprang omkring här och gnällde lite på förmiddagen och pekade på dörren till uteplatsen, så jag antog att hon ville gå ut. Vi hade dock inte tid, M städade och jag pluggade. Till slut orkade jag inte lyssna på hennes gnäll längre så jag klädde på henne så fick hon gå ut själv :P Jag satt ju ändå precis innanför. Gullungen åkte rutschkana för glatta livet, hon har verkligen fått koll på det där nu :)
På eftermiddagen gick vi först ner till M:s föräldrar en runda innan det var dags för kalas för min kusin Alva som fyllde hela 7 år :) Vi fick smörgåstårta och smarrig efterrättstårta, och hon fick en barn-scrap-set + en mapp att ha såna saker i. Hon verkade i alla fall jättenöjd! :) 
Av respekt för de andra lägger jag inte upp så mycket bilder, då det var ganska många med på varje bild, orkar inte fråga alla ;)


Andra bilden ser ni att hon har lärt sig rörelserna (okej, rörelsEN) till "Kalle Anka satt på en planka..." Haha, hon är så söt när hon gör "...se så stor jag äääääär!"

Åkte och handlade lite efter kalaset, och hade även gjort matlista för hela denna veckan, så skönt att ha det gjort så det blir lite ordning =)

Igår var det alltså första "allvars-dagen". Jag stannade en liten stund på förskolan på morgonen eftersom hon som sagt var borta lite förra veckan och var lite klängig på morgnarna då. Igår gick det i alla fall jättebra, hon brydde sig inte så mycket om mig när jag var där, och gnällde bara till lite när jag skulle gå, sen när hon vinkade i fönstret var hon jätteglad =) (hon vill dock alltid försöka öppna det :P)
Jag åkte till skolan på basgruppsträff där vi gick igenom deppression som vi hade pluggat på, och bestämde vad vi skulle göra till nästa gång. Känns faktiskt som att denna basgruppen kommer bli riktigt bra! Trivs än så länge i alla fall :) Efter det hade vi några timmar tills nästa grej, så då satte vi oss i biblioteket ett par stycken och påbörjade en uppgift som ska redovisas nästa vecka, la upp vem som ska göra vad och så. Lunch åkte jag till Maxi och åt med mamma och de, ingen som hade med mat till skolan och ville inte äta själv ;) 
När jag kom tillbaka till skolan igen var det dags för "bibliotekslaborationer" där vi gick igenom igen hur man söker vetenskapliga artiklar i våra områden, och det var verkligen välbehövligt! Det är ganska svårt innan man fått kläm på hur man ska göra, men nu tror jag allt jag har koll på det! =) Behövs inför att skriva projektplanen i vinter...

Kl 15 var det dags att hämta upp Mejan igen (hon var alltså där 7.30-15 igår) och oj vad mitt hjärta svällde upp när jag kom dit och fick se henne =) Jag tycker inte att det är så himla farligt att lämna nu, men det kändes ändå när jag kom och skulle hämta henne att jag hade saknat henne massor! De sa i alla fall att det går bra där, hon går mest omkring och tittar på alla och är nöjd =)
När vi kom hem lekte vi lite i lekrummet och så, innan det var dags för gnället igen :( Det är så tråkigt när hon är på det humöret, för hon är ju verkligen världens underbaraste annars, och jag blir så irriterad när hon är sån -> hon blir ännu mer gnällig o.s.v. Menmen, mat blev lagad medan Meja tittade lite på Chuggington - biffar med potatis, sås och haricot verts, några av biffarna fick lite fetaost i sig med, mumma =)

Idag lämnade jag också Meja vid halv 8, och idag var det i princip bara in och ut för min del. Det gick dock lika bra som igår, lite gnäll precis vid lämningen och sen glad i fönstret igen =) Har pluggat lite nu innan jag pausade med ett blogginlägg, och nu ska jag börja igen. Det är till den där uppgiften som ska redovisas nästa vecka. Vi ska låtsas att vi ska till skolan och informera personalen där om olika neuropsykiatriska störningar (autism, ADHD m.m.) och jag och min lilla grupp på 2 till ska prata om Aspergers syndrom. Intressant med sånt man antagligen kommer stöta på lite varstans! Det är dock bara dagis till 12 idag, lite skönt att få hem henne tidigt när jag ändå inte ska till skolan =)


Innan vi gick till dagis idag!

Haha varje dag när vi kommer till dagis ställer sig Meja och kollar ut genom fönstret i hallen ut mot lekparken och blir helt lycklig och pekar ut där =) Sötnos!

När jag har hämtat Meja är det dags för mig att åka till frisören och få lite slingor eller nåt i håret, får se vad jag gör =) Puss på er mina söta läsare!
RSS 2.0