Påskfrukost


2017-04-30 | 14:21:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2016 & Våren 2017.

M jobbade i påskhelgen så jag och barnen fick underhålla oss största delen av dagarna själva. På påskafton tyckte jag att vi var tvungna att ha lite extragod frukost, så jag gick bort och handlade lite. Under tiden hade de fina ungarna inte bara hållt sams, utan även målat ägg och findukat till frukosten. Ibland kan de minsann! 
 

Melodifestival på fritids


2017-04-30 | 09:08:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2016 & Våren 2017.

På påsklovet hade fritids planerat Melodifestival på torsdagen. Jag hade jobbat natt men lovade Meja att stanna uppe för att titta. Jag kunde ju inte missa så länge som hon laddat för detta! Hon hade valt en låt från filmen Sing vi såg i vintras på bio, och kollat massor på videon och övat. 
 
När vi väl kom dit på morgonen efter att vi hade gjort oss i ordning och det satte igång hann två låtar gå innan det plötsligt smällde till mitt i en låt och strömmen försvann... Hur ofta blir det strömavbrott? Som dessutom pågår i ett par timmar... Det var bara att traska hem och lägga sig. Och sedan gå upp igen när fritids ringde och meddelade att det skulle dra igång igen. Trött som tusan! Men vad gör man inte för barnen?! 
 
 
Hon och hennes kompis gjorde ett så bra jobb och jag var glad att jag gick upp för att titta på det. Men sen slocknade jag stenhårt...

Påskmys


2017-04-29 | 20:15:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2016 & Våren 2017.

På onsdagen i påskveckan skulle Junos förskola ha lite påskmys på förmiddagen. Juno bestämde sig för att vara påskhare, och blev så fin så. När hon skulle klä ut sig ville ju förstås Meja också, och blev påskkärring på fritids den dagen. Älskar att hon inte bryr sig om vad de andra gör! 
 

Skohylleprojekt


2017-04-29 | 14:26:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2016 & Våren 2017. Pyssel.

Vi har börjat projektet "Rensa på vinden". Spännande projekt kan jag meddela, eftersom ungefär allt hamnat där uppe. Alla kläder som sorterats bort, gamla möbler, speglar osv. Gamla papper osv i mängder. Så drygt! Men nu är det mesta slängt/sålt och en del uppsorterat i plastbackar, så lite till sen är det ordning och reda där uppe. Skönt! 
Ett "problemområde" var alla skor som slängs upp mellan säsongerna, eller de som inte används så ofta. Inte så smidigt att ha dem i en back i oordning så man bara hittar en åt gången... fick då en idé på en skohylla som jag gjorde en ritning på och slängde ihop under ett par lediga eftermiddagar. Blev rätt bra om jag får säga det själv! Inte snygg direkt men praktisk och bra! Passar perfekt på vinden och rymmer ett antal par skor (full blev den dock direkt...). 
 

Begravning


2017-04-29 | 09:36:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2016 & Våren 2017.

Eftersom min morbror hastigt och mycket tragiskt avled för ett tag sedan var det dags för begravning för ett par veckor sedan. En väldigt tuff dag såklart på grund av omständigheterna, men också en väldigt fin begravning. Akten inleddes med I can jive på orgeln vilket ändå satte en lite positiv stämning på det hela och fina ord sas under tiden och fin musik spelades. Den tuffa biten var farvälet vid kistan som blev mycket känslosam för väldigt många. 
 
Barnen var med på begravningen, jag tror att det är bra att de får vara med och se. Dessutom kände de också honom och har också rätt att få ett hejdå tycker jag. Båda tyckte det var jobbigt under slutet av begravningsakten när alla var väldigt ledsna, de blev tagna då båda två och satt och kramades i bänken. Fina ungar! 
 
 
Minnesstunden efter blev fin! Många minnen delades och mycket framtid pratades. Och helt andra ämnen förstås. Det lättade upp lite och gjorde dagen till ett ganska fint minne! 

Skolavslutning i april


2017-04-28 | 18:24:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2016 & Våren 2017.

Meja och de har haft besök på skolan från Sydafrika, och några av klasserna fick i uppdrag att visa upp olika traditioner från Sverige för gänget som var här. Mejas klass fick (tack och lov) skolavslutning (det var värre för de som fick luciatåg...). De sjöng Den Blomstertid och skulle ha somriga kläder på sig. Väldigt noga utvalda av damen dagen innan förstås! 
 
Barbent och sandaler fick vi dock hoppa över, någon måtta får det vara! 

Födelsedagsfirande


2017-04-28 | 13:19:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2016 & Våren 2017.

Min styvmamma fyllde år för ett par veckor sedan, så vi var ditbjudna på fika på helgen. Vi och pappa hade lagt ihop till presenter. Hon hade sagt att hon ville ha ett par Converse, så det fick hon ett par rosa, och så fick hon även en canvastavla med bild från deras bröllop för några år sedan (som hon även uppgraderade till en storlek större sedan, den blev superfin!). En blombukett beställde vi på Maxi också som blev så himla fin! 
 
Härligt vårväder...

Pirat-Meja


2017-04-28 | 09:14:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2016 & Våren 2017.

För ett par veckor sedan var Meja bjuden på maskeraddisco hos en klasskompis. Hon bestämde sig för att vara pirat och blev så snygg så! Barnen har bestämt sig för att ha piratkalas när de fyller år i sommar, så det var ju perfekt att prova outfiten nu så hon vet att det funkar tills dess! 
 
Perfekt vid såna här tillfällen att man inte hunnit slänga strumpbyxor som gått sönder - de fick gå sönder lite till... ;-)

Vuxen?


2017-04-28 | 01:10:19
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2016 & Våren 2017.

Jag tror jag har blivit vuxen! Denna "våren" (ehm...) har jag börjat uppskatta de där allmänna sakerna med. Ni vet fina himlar och utsikter, vitsippor och sådär. Jag känner mig liksom helt uppfylld och blir alldeles pirrig. Om jag börjar bli vuxen, om det beror på saker som hänt runt omkring på sista tiden eller om jag helt enkelt brukar känna såhär på våren - det får vara osagt... 
 

Första grillningen


2017-04-22 | 20:17:22
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2016 & Våren 2017.

För ett par veckor sedan hade vi första grillningen här hemma (och enda hittills, vad hände med vårvärmen liksom?!). Varför smakar det så gott just med grillat? Ljuvligt. M:s syster med sambo kom också och sällskapade, trevligt. 
 

Tur till Wämöparken


2017-04-13 | 21:03:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2016 & Våren 2017.

När en kompis skrev på Facebook förrförra helgen och undrade om någon var sugna på Wämöparken på söndagen hakade vi genast på, framför allt eftersom M jobbade så var vi extra sugna på att hitta på något kul. 
 
Vi hade en mysig förmiddag med häng i lekparken, koll på djuren och matsäck. Enkelt och mysigt! 
 

Våffeldagen med nyttigare våfflor


2017-04-13 | 15:50:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2016 & Våren 2017.

På våffeldagen "måste" man ju äta våfflor, så det gjorde även vi. För att få det lite matigare hade vi "langosvåfflor" och toppade med vitlöksgräddfil, räkor m.m. Så himla gott! Och så en med grädde och sylt till efterrätt förstås ;-) Gjorde egen smet till de matiga med lite havregryn i och på fullkornsmjöl, det blev bra. Och så vanlig smet på vetemjöl till efterrättsvåfflorna. Bjöd hem M:s bror med familj också, alltid roligare när man är flera ju. 
 

Johan Glans


2017-04-13 | 10:34:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2016 & Våren 2017.

När min lillebror fyllde 18 förra sommaren fick han biljetter till Johan Glans i present. För ett par fredagar sedan var det äntligen dags! Det kändes lite konstigt att åka iväg på skrattfest efter en tuff vecka, men var så välbehövligt. 
 
Vi åkte iväg mot Kristianstad när Meja var lämnad på baletten på eftermiddagen, och hade stora problem att hitta ett matställe som inte var fullt. Hade tänkt boka men det stället vi ville till tog inte emot bokningar och var förstås fullt när vi väl kom dit. Dock hittade vi till sist ett Steakhouse vid torget där vi hade parkerat som turligt nog hade två platser kvar i ett hörn, och en väldigt god grillbuffé intogs. 
 
Johan Glans och hans turné The world tour of the world intog Kristianstad arena och var fantastiskt bra. Det var "förband" med en kvinna som körde en kortare stand-up som var bra (men inte Johan Glans-klass) och sen började han. Jag tror på riktigt att vi skrattade konstant hela tiden han stod på scen. Det tog liksom aldrig slut. Galet bra! 
 

Spa-besöket som kom av sig


2017-04-13 | 00:19:03
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2016 & Våren 2017.

Ja här inne har det ekat ordentligt de senaste veckorna. För några veckor sedan var jag, mamma och syskonen på spa i Kosta och fick där plötsligt ett chockbesked och jag har inte riktigt haft tankarna på bloggen, såklart. Eller tankar har jag haft, men har liksom inte haft lusten att skriva och inte vetat VAD jag ska skriva. Allt har liksom känts så futtigt. Menmen, vidare måste man ju gå och livet fortsätter ju faktiskt i en rasande fart även om man ibland känner att det satts på paus en stund. 
 
Jag har ärligt talat fått lite kramp i magen av att ens ta fram bilderna nedan, men nu känner jag att det känns okej. Innan beskedet hann vi äta en fantastiskt god frukostbuffé och njuta en stund av poolen, bubbelpool och kall pool ute och bubbelpool inne. Men ingen av oss vill nog tillbaka på ett bra tag, dock inte pga något fel på stället, det var fint och jag kan rekommendera det. 
 
 
RSS 2.0