110328 - Förkylning

I lördags var klockan ställd eftersom jag skulle iväg och sjunga på dop på förmiddagen. Lägligt nog vaknade jag förkyld, tack och lov inte så farligt i halsen, mest lite täppt i däsan. Trots förkylningen kändes det faktiskt som att sången gick helt okej :) Var först och övade med han som skulle spela, en himla trevlig man! Han gillade min röst väldigt mycket sa han, så sjukt kul att höra! De som hade dopet har filmat, så jag ska se om jag kan få tag i det sen. I alla fall så blev sångerna "Älskade barn", som vi även hade på Mejas dop, och "Som en bro över mörka vatten".På hemvägen åkte jag förbi och hämtade upp Disa (mammas och deras hund) som vi skulle passa, och när vi kom hem var det förberett här hemma för lite langos-våfflor på uteplatsen. Så förbaskat gott var det, och att vi satt ute gjorde ju inte saken värre precis ;) Både vi (jag, M & hans bror) & Meja bara vräkte i oss!...och om ni undrar varför vi bara har ett minibord så rasade snön ner och tog sönder vårt andra =/

Efter maten satte jag mig i solen en liten stund, både jag och Disa bara njöt i de varma strålarna!På eftermiddagen blev det lite promenad och sådär, bara riktig mysdag! :)

Igår var det dags för simskola på morgonen igen. Inte sådär jättesugen på att gå upp och bada då förkylningen var värre, men jag hade inte hjärta att skicka och säga att jag inte kom så samma morgon. Tiden gick ganska snabbt i alla fall, sen blev det hem igen för lite god brunch med mina hjärtan hemma. Äggröra och bacon :) Mmm!
På eftermiddagen hade vi möte med kören om vår show vi ska ha i höst, eller ja inte hela kören, men vi i "planeringsgruppen". Det kommer nog bli super tror jag :D

Då vi åt lunch ganska sent igår blev det bara lättare kvällsmat sen på kvällen, frågade Meja om hon ville ha gröt eller så, men nej, och inte yoghurt, och inte macka o.s.v. Frågade sen om hon ville ha pannkakor, och det ville hon! Så det blev lite pannkaka med skivad banan till henne, det gick minsann ner, 1½ pannkaka! :)Idag började dagen med skola, intro till vår valbara kurs "Teknik i vården". Det ska nog bli bra det här! :) Lite studiebesök och så inplanerat, så det ska bli kul.

- Matiga våfflor

Det var ju våffeldagen i fredags, så igår blev det våfflor här hemma :) För att göra det lite matigare gjorde vi som vi gjort en gång innan, fullkornsvåfflor & hade lite typ "langos-tillbehör" till.

Våfflorna

3 dl fullkornsdinkelmjöl
1 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 st ägg
50 g smör/margarin

Rör ihop hälften av mjölken med de torra ingredienserna, häll sedan i resten av mjölken. Blanda i äggen och blanda allt till en jämn smet. Grädda våfflor.

Tillbehören

Här kan man så klart ha vad man själv tycker passar, men vi hade:

 - Vitlökssås (kvarg & vitlök)
 - Räkor
 - Rödlök
 - Ost
 - Caviar

Superdupergott var det! :)


RSS 2.0