En dag med Meja-citat


2013-01-31 | 21:10:47
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Jag sitter och blåser på Junos mat.
- Mamma! Vad mycket luft du har!

--------------------

Vi sitter och äter frukt. Meja kollar sig omkring.
- Mamma... Bor vi faktiskt här?! Detta huset ser ju så GAMMALT ut!

--------------------

Jag byter blöja på Juno och står och babblar med henne under tiden.
- Men sluta larva dig mamma!

--------------------

Vi är ute och leker och står högt upp på en sten.
- Oj, här ser vi nog ända till mormors hus. Åh, jag HOPPAS mormor älskar mig!

Trotsutbrott


2013-01-29 | 20:48:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Jisses och sautan vilket trotsutbrott Meja hade idag... När vi var på väg hem från förskolan och hade kommit drygt halvvägs hem orkade hon inte gå sa hon, och ville bli buren. Jag sa nej (för det är inte speciellt långt och jag vet att hon orkade egentligen) och de sista 150 metrarna hem tog nog 20 minuter. Hon låg på marken och gallskrek, satt på marken och skrek, och stod och hoppade och skrek. Till slut hade hon iaf, en bit bakom oss, vrålande gått med ända hem. Herregud vilken pers!

Annars spenderades förmiddagen med lite kladdmuffinsbak och föräldragrupp, och en Juno på ljuvligt humör. Eftermiddagen har varit lite värre.

 

Helt vanlig måndag


2013-01-28 | 11:59:27
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Äntligen är vi friska. Eller nja, men bara lite snuva/täppa kvar. Så nu är det som vanligt igen. Meja har varit på kyrkans barntimme och nu väntar vi in vuxen-barn :)

En utflykt till skidbacken


2013-01-27 | 21:44:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Igår på dagen bestämde vi oss för att gå ner till skidbacken för lite pulka-/snowraceråkning och fika, jag, lillasyster och barnen. Efter massa åkande tog vi picknick med varm choklad, ostmackor och lussekatter bredvid backen. Meja var för övrigt massa modigare än förra året då hon inte alls ville åka där, nu åkte hon ner själv utan problem.
 

Det går bättre nu


2013-01-27 | 21:05:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

De sista 3 dagarna har faktiskt humören, hos båda barnen, varit lite bättre. Tack och lov för det, för jag trodde jag skulle bryta ihop i mitten av veckan. Man vet ju att det går över, men när man är uppe i det känns det som det ska vara för alltid. Juno kan förstås fortfarande inte krypa, och vill vara uppe i princip hela tiden, men hon är gladare där i alla fall. Och oj vad härlig & go hon är när hon är glad! Älskade unge! Hon kommer förresten upp i krypställning, eller i typ planka med tårna och händerna i, men sen vet hon inte vad hon ska göra ;)
 
 
Meja är också så galet go när hon inte är på värsta trotshumöret. Hon är så rolig och kommer med så mycket roligt så man inte ens kommer ihåg hälften! Hon förklarar så mycket och förstår så mycket. Hon har ett helt galet minne också, kommer ihåg saker som knappt vi kommer ihåg att vi har sagt!
 

Meja ville fotas


2013-01-27 | 15:05:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Häromdagen sa Meja att hon ville fota med tygen, hör & häpna. Hon tyckte det var kul 1 kort, sen tröttnade hon, haha. Sen byggde vi koja med tygen i stället.
 

De där humören


2013-01-23 | 20:06:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013. Tankar, känslor & framtidsplaner.

Just nu är inget av barnens humör på topp här hemma :P Meja är trotsigare än någonsin, jag hoppas med allt jag har att detta är kulmen innan det blir bättre igen... Juno är (troligen) frustrerad över allt hon inte kan. Hon vill ju krypa. Därmed totalvägrar hon att vara någon annanstans än i famnen, ännu mer än hon gjort sedan hon föddes. Nu vill hon inte ens ligga själv de 5 minuter som tidigare fungerat. Är man med henne på golvet kan det fungera en stund och hon grejar och har sig för att ta sig framåt, men det går sådär. Hon förstår liksom inte att hon inte är så stor än.
 
 
Sen mitt humör... Det är nog det värsta. Barnen kan ju liksom inte hjälpa att de är som de är. Det tillhör ju liksom utvecklingen. Men jag... Så arg som jag blir på Meja ibland, fast jag vet att det inte ens hjälper att skälla. När hon är riktigt vansinnig (över typ att hon inte får äta en kaka) hjälper det iofs inte att prata lugnt och försöka förklara heller, då är det bara att låta henne vara. Juno blir jag också irriterad på ibland, fast hon om någon inte kan hjälpa om hon är arg och ledsen. Jag har nu börjat jobba på att inte bli så arg så lätt, men det är inte det lättaste ;)

Sjukstuga & utelek


2013-01-23 | 13:54:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Här är det förkylt. Igen. Jag är väl den som klarat mig bäst, men gosh, jag & M har nog gjort av med 10 nässpray sedan jul...
 
Gårdagen var ingen höjdare, trots att  M var hemma. Meja trotsade som adrig förr & Juno bara gnällde. Så snorig och hostig som hon blev sen är det inte så konstigt iofs. Jag & Juno var på babycafét på morgonen innan hon blev helt nere, så vi kom i alla fall ut en runda.
 
För ett par timmar sedan bestämde vi oss för att förebygga samma humör hos Meja idag, så vi gick ut en runda. Lite frisk luft har aldrig skadat!
 
[ÄngjiBöds]-mössan skulle nödvändigtvis på!

Sovrummet just nu


2013-01-22 | 17:39:00
Kategori(er): Huset - Sovrum.

Åh, vad fint vi har det hemma nu! Sovrummet är typ sönderrivet och alla våra kläder uppehåller sig i Junos rum. Ordning och reda ♥
 
Skräpet i hörnan är dock inte kvar nu längre. Det är i stället utanför så det ser ut som en soptipp här. Längtar tills vi blir klara...

Översovning


2013-01-22 | 14:34:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

I lördags jobbade M eftermiddag och kväll. Jag och tjejerna hade dock sån tur att mamma och de skulle iväg över helgen och syskonen därför skulle "passas" av oss. Sällskap!
 
Vi åkte upp till dem först på dagen, och åt lite lunch, fikade och kollade på TV. Framåt kvällen åkte vi och hämtade pizza och åkte hem hit för mat, chips och film. Lillasyster skulle sova på soffan, så såklart ville Meja det också. De såg ut att ha det så mysigt så :) Lillebror sov ute i gäststugan, andra gången vi haft användning för den till sömn ;)
 
 
På morgonen gick jag och tränade medan syskonen hade Juno (och Meja när hon vaknat) och på hemvägen köpte jag med mig ciabatta som vi åt till frukost innan det var dags för Meja att gå till simskolan. Det gick jättebra och när jag hämtat henne igen tog vi lite lunch och mys så här hemma och uppehöll oss sedan hos mamma och de resten av dagen. Mysig helg!
 

Kursstart


2013-01-21 | 22:21:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Sista veckan har jag nästan längtat efter att läsa lite på kvällarna, och böckerna har legat i hyllan och väntat. Idag, när det var dags för kursstart, fick vi första uppgiften. En presentation om oss själva. Nästa uppgift kommer på torsdag. Bah! Visst, jag kan ju slöläsa lite i böckerna ändå, men vill ju veta vad som är bra att läsa på!
 
Vet i alla fall nu att vi kommer ha ett par diskussionsuppgifter på lärplattformen, samt två hemtentor innan kursen förhoppningsvis är avklarad i mars. Tycker nästan det var lite synd att båda var hemtentor, jag tycker nästan bättre om den klassiska varianten ;) Menmen!
 
Dagens uppgift, som tog mig sisådär 30 min att slutföra...
 
...och snälla, påminn mig om ett par veckor när jag sitter i hemtenteträsket att jag faktiskt ville plugga!

Tjejerna 5 månader


2013-01-21 | 22:09:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Akta er för oseriösa webshoppar!


2013-01-20 | 17:01:28
Kategori(er): Tankar, känslor & framtidsplaner.

Måste bara länka till ett inlägg min moster skrivit om en webshop hon beställt varor ifrån. Ibland är det nog bra att kolla upp dem innan man beställer, något jag är VÄLDIGT dålig på. Hittar jag något jag vill beställa så gör jag det...

I alla fall, här har ni inlägget - http://nillaw.blogg.se/2013/january/varning-for-oserios-webshop.html

Fredag


2013-01-18 | 21:34:36
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Meja har varit lite piggare idag. Hon har ingen feber längre, men är hostig och lite snuvig. Skönt det inte verkar bli värre i alla fall!

Vi har haft en lugn dag. Har mest legat på soffan, men vi tog oss i alla fall ut en runda innan. Juno åkte i nya pulkan för första gången, och så band vi fast Mejas där bakom så jag kunde gå bort till affären och handla lite till middagen. Skönt och i alla fall få lite frisk luft.

Jag och Juno har varit på babysim med, och hon var lila glad som vanligt där, om inte mer. Haha, hon glädjetjöt halva lektionen ;) Meja var hemma med mormor så länge, så vi inte skulle smitta ner alla bebisarna.

Den där timingen alltså...


2013-01-17 | 14:56:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Senast vi var sjuka var vid nyår, så vi fick ställa in nyårsfirandet med vännerna som vi sett fram emot. Igårkväll fick Meja feber, började hosta massa (mer än hon gjort för övrigt i vinter då) och verkade hängig. Idag skulle vi träffat de mammalediga + bebisarna från jobbet ju, vilket jag också sett fram emot =/ Så tråkigt! Vi får ta en lugn hemmadag i stället, kanske gå ut en liten sväng sen och få lite frisk luft. Vi har bråkat om hostmedicin och nässpray, men nu är det äntligen i kroppen och hon sitter i soffan och tittar på Lejonkungen. Lilla hjärtat!
 
 
Tur vi i alla fall hunnit med lite innan i veckan. I tisdags var det ju föräldragrupp på BVC och Mejas gympa, och igår var vi och fikade i stan med MVC-föräldragruppen. Nu får vi isolera oss tills helgen åtminstone! Men, desto mer kanske det blir gjort hemma. M har nu, förutom att ha rivit ut den fasta garderoben, rivit ner själva ytterväggen på ena väggen i sovrummet, då den var i dåligt skick, och jag har rivit lite tapeter. Snaaart är det dags att börja med det roliga - att få det fint igen!

På måndag börjar allvaret


2013-01-17 | 11:42:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

På måndag börjar allvaret. Då ska jag förutom allt "det vanliga" och en sovrumsrenovering hinna med att plugga 50%. Ibland undrar jag om jag är klok... Men visst, vi tar det ofta ganska lugnt på förmiddagen om vi inte ska iväg på något, så då kanske jag har en stund över. Sen får jag väl läsa när jag går och lägger mig. Kursen är Sex & samlevnad i ett hälsofrämjande perspektiv och behandlar framför allt ungdomar. Bra kurs inför framtida barnmorskearbete!
 
 
Jag skulle ju egentligen läst ytterligare en kurs efter denna, men då det var väldigt dyra böcker och nästan all litteratur var på engelska kommer jag hoppa den. Känns som det kommer ta tillräckligt med tid med denna, relativt lätta litteraturen.

5 månader & framåt går det!


2013-01-16 | 22:07:00
Kategori(er): Junos vikt&längd. Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Igår blev lillpluttan 5 månader gammal. Vi började dagen på BVC (eller där ljög jag, jag började dagen på gymmet), där vi vägde och mätte henne och gav henne sprutor som hon uppskattade sådär mycket. Hon väger/är nu:
 
5900 g
63 cm
 
Efter detta stannade vi kvar på föräldragrupp där vi pratade lite infektioner, och massa annat som vanligt. Juno låg på bordet framför och höll som vanligt på att greja fram och tillbaka. Plötsligt fick hon syn på ett kexpaket en bit fram och tog sats och tog sig framåt! Lilla barn, nu är snart "lugnet" slut. Framåt tar hon sig alltså nu, en liten liten bit i alla fall. Snart går det nog snabbt. Fördelen med detta är att hon förhoppningsvis kan gå med på att ligga på golvet lite längre än 2 minuter åt gången!
 

Sovrumsrenovering på G!


2013-01-16 | 15:40:00
Kategori(er): Huset - Sovrum.

Såhär fint gör vi i vårt sovrum just nu ;) Haha, sedan vi flyttade hit har vi bara rivit ut en massa... Snart dags att börja fixa tillbaka lite med!
 

Kalas & sovrumsfix


2013-01-14 | 16:50:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

I lördags åkte vi på födelsedagsfirande hos M:s bror. Tacogratäng och glass bjöds det på och vi var kvar ända till kvällen.
 
Meja slog in paket alldeles själv!
 
Söndagen inleddes ju med simskola, och sedan var vi bara hemma. Vi började rensa lite i sovrummet inför kommande renovering, flyttade ut byråerna och så. Jag provrev i tapeten och det projektet kommer nog bli sådär skoj... Åkte av typ en-centimeters-bitar... Men det kommer bli så fint när det är färdigt!
 
På kvällen gick jag och simmade med lillebror. Så galet skönt efteråt när man hoppade in i bastun!

Mina finingar


2013-01-14 | 10:34:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Simskola


2013-01-13 | 14:17:06
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Idag på morgonen/förmiddagen började Meja på simskola! Eller simskola och simskola, men Minisim, från 3 år. Hon skulle börjat redan i höstas men vi hoppade det då eftersom hon var för kort för att nå i lilla bassängen. Nu har hon dock växt till sig och vi fick en plats!

Det gick jättebra, och Meja hängde med precis på vad de skulle göra, trots att de flesta hade gått där redan förra terminen så de körde på i ganska högt tempo. De sjöng och doppade kroppsdelar, skvätte vatten (på de som ville), hoppade från kanten och sprang i vattnet. Tror hon kommer utvecklas massor av detta! Framför allt tyckte hon det var roligt.

Fredagsdejt & babysim


2013-01-12 | 18:33:19
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Igår var vi hemma hos söta lilla Haley och hennes höggravida mamma tillsammans med ett par andra kompisar med barn. 4 mammor, 3 2-3-åringar och 3 bebisar. Trötta hjärnor när vi väl kom iväg till babysimmet sen :) babysimmet gick jättebra! Juno verkade ha saknat det för hon började vifta och tjuta så fort vi kom in i omklädningsrummet. Hon log sig sedan igenom hela lektionen.

Malmöweekend bokad


2013-01-10 | 18:51:00
Kategori(er): Weekends m.m..

Jag har varit sugen ett tag på att boka någon liten tripp i vår, innan jag sedan ska börja jobba. Efter att ha letat runt lite och funderat bestämde vi oss för att göra det enkelt för oss och bara åka ett par dagar till Malmö. Hyfsat nära och finns lite av varje att göra.
 
Riktigt vad vi ska göra vet vi inte än, men blir nog lite shopping, kanske något lekland och bara njuta. Förslag mottages tacksamt!
 
Vi kommer i alla fall bo på alldeles nyöppnade Scandic Triangeln.
 

Äntligen träning!


2013-01-09 | 19:26:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Jag kom ju igång med träningen lite i höstas, men p.g.a. en viss mammasjuk Juno fick jag lägga ner det projektet. I månadags körde jag i alla fall ett gympass igen medan tjejerna var med sin faster. Det hade gått jättebra med Juno och hon tog flaskan med det jag pumpat utan problem. Success! Hoppas detta håller i sig nu så hon klarar sig lite utan mig, jag behöver komma iväg och göra något för mig själv! I alla fall är nu början av träningen inför Tjejmilen upplagd. Mer om det här inne.

Årets första gympa


2013-01-09 | 17:21:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Igårkväll började Mejas gympa igen, och oj som hon hade längtat! Hon tyckte det var jätteroligt och gjorde allt utan minsta sura minen.
 
 
Hon valde att gympa med pappa igår, så jag och Juno satt vid sidan och tittade på. Juno som aldrig brukar vara nöjd längre stunder på golvet eller så, satt / låg på sin filt hela gympalektionen utan ett pip, förutom lite glädjetjut. Hon gillar verkligen när det är liv och rörelse runt omkring! Hon hade för den delen gympa hon med. Upp och ner med rumpan, upp och ner med huvudet, rullade fram och tillbaka och satt och lutade sig framåt och tillbaka upp. Puh!
 

Härlig dag


2013-01-09 | 14:06:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Gårdagen var jättebra! Jag har varit lite depp sista tiden annars, inte känts som någon mening med något och det mesta har varit rätt trist. Skönt med lite vardag igen då så man har lite mer aktiviteter! Jag tror det är det jag behöver. I alla fall, M var ledig igår med oss. Jag lämnade Meja på förskolan på morgonen första gången efter julledigheten och sen gick jag hem igen och vi somnade om. Till 20 i 11 ;) M tog sig sedan bort till gymmet och hämtade upp Meja igen, jag passade på att måla naglarna och gosa med Juno.
 
 
Vi tog sedan en promenad runt byn hela familjen innan vi förberedde maten och gick till första gympan för terminen. Gick sedan hem, gjorde klart fiskgratängen, åt och hamnade i soffan när Meja lagt sig. Plöjde Sons of Anarchy som M fick i julklapp, nya beroendet på kvällarna!
 

Mejas lugg


2013-01-09 | 10:16:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Det är iofs ett tag sedan nu (typ 2 månader), men jag har ju glömt informera er om detta... En dag här hemma kom Meja gående ut till oss i köket, med en sax i ena handen och en hårtuss i andra. Hon sa: Jag vill inte ha lugg längre.
Till saken hör att vi bara ett par veckor tidigare varit hos frisören, och då bestämt att vi skulle spara ut hennes lugg. Så gick det med det! Får snart dit igen och fixa till så det ser normalt ut...
 

Sittvagn


2013-01-08 | 14:54:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

I söndags gick jag och tjejerna upp till mamma och de för middag. Passade då på att byta till sittdelen på vagnen till Juno. OJ, vilken skillnad! Hon som hatat att åka vagn förutom då vi haft bilstolen på var plötsligt helnöjd och satt och kikade. Varför kom jag inte på det tidigare?!
 

Amningen med andra barnet


2013-01-06 | 17:05:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Oj, vilken skillnad det kan vara med amning från ett barn till ett annat.
 
Med Meja fick jag väldigt ont i början & stora sår på bröstvårtorna. Detta i kombination med att hon gick upp dåligt i vikt gjorde att amningen mest blev ett stressmoment och jag tyckte att det var väldigt jobbigt. Hon fick lite ersättning som tillägg från en månads ålder, och från fyra månader slutade hon ammas helt (har för mig att hon brukade få en gång på natten ett tag till). Jag hade alltså inte så höga förväntningar denna gången, det fick bli som det blev, och jag vägrade må dåligt om det inte skulle funka.
 
Denna gången fick jag också väldigt ont i början, men började med amningsnapp tidigare, innan såren blivit helt outhärdliga. Men visst, jag hade så ont att jag nästan skrek när hon tog tag de första dagarna. Efter detta har det dock gått så mycket bättre denna gången! Juno har också gått upp dåligt i vikt, men eftersom jag visste att Meja gick upp dåligt även med ersättning var det inget jag stressade upp mig över. Jag stod på mig på BVC då hon aldrig verkat hungrig eller så. Hon är liten helt enkelt! Och efterhand har de också förstått att det är sån hon är. Nu helammar jag fortfarande, det trodde jag inte för en sekund innan hon föddes!
 
Liten nyfödd & mätt Juno!

Juno, maten & magen


2013-01-06 | 13:56:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Åh, detta barn alltså. Jag tycker så synd om henne :( Om man bara visste vad som var fel...

Vi började låta Juno smaka lite gröt på morgonen ungefär när hon blev 4 månader. Hon verkade gilla det, men när hon började med antibiotikan p.g.a. öroninflammation ett par dagar senare, pausade vi då det påfrestar på magen nog i sig självt. Under antibiotikakuren blev hon rätt kass i sin mage och det var blöjbyten måååånga gånger om dagen. Detta har tyvärr hållt i sig även efter kuren, inte riktigt så illa som då, men betydligt mer än förut. Hon verkar även, framför allt på kvällarna, ha ont i magen när hon ska bajsa.
 
 
Vi började med lite gröt på morgonen igen för någon vecka sedan, och hon tycker verkligen om det. Häromdagen kokade jag även lite blåbärspuré till henne, i ett försök att lugna ner magen lite, men det verkar inte gjort så mycket skillnad. Möjligen lite fastare.
 
Då hon har fortsatt ha ont har vi fr.o.m. igår pausat matintaget igen, men för en stund sedan hade hon ett hysteriskt utbrott på någon halvtimme och verkade återigen ha väldigt ont i magen. Vet inte vad vi ska göra... För en gångs skull har vi i alla fall något att ta upp med BVC! Kanske är något jag äter...
 
Annars älskar hon att få äta. Anledningen till att vi började var att hon är så intresserad av mat, och sitter hon med vid bordet blir hon tokig om hon inte får smaka något. Hoppas verkligen att detta löser sig snart så hon kan få äta ordentligt. Hon vill ju det.

Hiss eller diss?


2013-01-06 | 12:08:49
Kategori(er): Bloggdesign.

Lekparksbesök


2013-01-05 | 13:15:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Influensan har övergått i förkylning med rosslig hosta och snuva, som känns som det aldrig kommer försvinna. M har i alla fall varit hemma pappaledig ons-fredag, så det var skönt. Har inte gjort så många knop, städat lite hemma och så bara, och mest suttit inne och kurat. Ingen av oss har varit så värst pigga, så....

Idag är han dock och jobbar igen, så jag och barnen har "vardag" igen. Lite skönt på sitt sätt, men vi saknar ju M. Jag tog i alla fall med tjejerna en sväng till lekparken innan, vi behövde komma ut lite. Meja ringde efter min kusin med, som också följde med. Hon ville ringa efter något BARN och leka med, för mamma duger ju INTE till det...

Vår lilla gymnast!


2013-01-03 | 19:41:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Den här lilla minstingen här hemma har blivit väldigt rörlig på golvet på sista tiden (eller ja, rörlig är väl relativt, men för en 4½.månaders). Det körs både armhävningar, plankan, stående hund, rotation, rygglyft & rullningar, till viss del även lite backning. Undrar om hon försöker inspirera mamman..?!
 

Som ni ser fuskas det lite under plankan & stående hund, bröstkorgen & huvudet är i golvet. Men, vi får vara nöjda med det lilla!

Nyårsafton 2012/-13


2013-01-01 | 23:22:00
Kategori(er): Mammaledig med Juno - Hösten 2012 & Våren 2013.

Vi var ju sjuka här hemma igår, så nyåret fick firas in lugnt och stilla. M kom hem från jobbet på eftermiddagen så vi vilade lite och så och slängde sedan ihop lite mat. Den ytterst festliga menyn fick bestå av:
 
Förrätt: Nada
Varmrätt: Skinkschnitzel med krämig pastasallad och fetaostsallad
Efterrätt: Kladdkaka med grädde
 
Jag och Meja slängde ihop kladdkakan ganska sent, bara för det skulle bli lite fest ;) Vi målade naglarna på dagen också, feststämningen var på topp!
 
Efter middagen var vi ute och skickade upp en japansk lykta och ett par raketer, vi la oss sedan tidigt och jag och M var de enda som vaknade till av allt pangande vid 12-slaget, för att sedan somna direkt igen.
 
Det blev ju ganska mysigt ändå!

- Mitt 2012, juli till december


2013-01-01 | 20:08:00
Kategori(er): Tillbakablickar på åren.

Juli
 
Jag gick hemma och blev mer och mer höggravid. I var på diverse marknader och jag höll på att fixa och dona här hemma. Jag började öva mig på att fota manuellt. M gick äntligen på semester och vi njöt av massa god sommarmat. Vi fick i alla fall några fina sommardagar. Mejas födelsedag firades med smörgåstårtor och kolatårtor.
 
 
Augusti
 
Jag började tröttna på graviditeten, och var nog ganska grinig. Försökte dock njuta av vår gemensamma ledighet ändå. Jag fyllde år mitt i den utdragna förlossningen. Ut kom sedan världens finaste Juno! Meja blev en stolt storasyster! Hon började även på sin efterlängtade gympa.
 
 
September
 
Vi sprang på mamma-barn-aktiviteter och kom in i vardagen någorlunda. Jag var lite ledsen för kameran var ivägskickad av Expert, som gick i konkurs under tiden. Det löste sig i alla fall till sist, men inga roliga bilder togs den månaden ;)
 
 
Oktober
 
Vi hade härligt höstväder och var ute en hel del! Jag och tjejerna skådespelade i en film... Det firades lite halloween och Meja blev på begäran en fin pirat! Sista dagarna på månaden var jag och Juno i Ullared och shoppade julklappar och annat.
 
 
November
 
Meja gympade på, och älskade det mer och mer för varje gång. Juno började på babysim,vilket hon älskade! Vi firade M på fars dag med frukost på sängen och ett par små paket. Juno döptes och firades av nära och kära med sällskap och fina presenter. Avslutade månaden med lite julbak och adentspynt.
 
 
December
 
Meja hade avslutning på gympan och det genomfördes några luciatåg för henne och även ett för Juno. Stackars Juno fick öroninflammation och fick genomgå en antiobiotikakur. Jag inhandlade fotobakgrunder som vi övade lite med, och insåg att jag behöver en bra blixt för att ta bra bilder med dem. Det firades, såklart, jul med nära och kära och året avslutades sådär med influensa, vilket gjorde att vi fick fira in det nya året hemma själva.
 
 
Hoppas alla får ett bra 2013!
RSS 2.0