101231 - Nyårsafton

Igår var det alltså jobb som gällde på förmiddagen, och förskola för Meja. Igår var de bara 3 barn på hela förskolan (3 avd.) :O Både denna och förra veckan har det varit väldigt lite barn, och jag bara undrar, vad f*n jobbar alla med? :O Eftersom alla kan vara lediga? Jag menar, vården, handels o.s.v. måste ju jobba lika mycket även om det är jul-/nyårsvecka eller annat? Vi har ju iofs bara haft Meja där 2 dagar denna veckan, men det är ju för att jag har jullov. Missförstå mig inte, jättebra att barnen får vara hemma, men så många?

I alla fall, jobbet ja... Mycket folk var det när de väl hade vaknat, massa oxfilé (99:-/kg) såldes och jordgubbar och sallad m.m. i långa rader =) Jag själv handlade när jag hade slutat eftersom mamma erbjöd sig att hämta Meja så jag slapp köra fram och tillbaka. Skön att ha massa normal mat hemma efter all julmat ;)

På kvällen avslutade vi det onyttiga december med pizza. Barnpizza blev det för mig, alldeles lagom =) Orkar inte mer än så av just pizza.

Idag jobbar M igen och jag och Meja är bara hemma och myser än =) Vi har lyssnat på musik och lekt med lera och nu tänkte jag försöka få henne att somna. Idag blir det ingen väckning efter en timme, för det är bara bra om hon orkar vara vaken ikväll, misstänker att hon kommer ha svårt att somna iaf.

Här kommer ett par videos på Meja, första när hon dansar, andra när hon gör rörelser till Imse Vimse Spindel (hon provar sin nyårskjol, därför hon har lite omatchande kläder ;)):
Och så några bilder på leraleken och våra reslutat......slutligen, GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA! Hoppas på ett nytt bra bloggår med lite mer uppdaterande än senaste tiden :)


Bild från 08-09

101230 - Jobb / jullov

I måndags var det jobb som gällde för min del, 9-14.30, så Meja var på förskolan igen. Det var ingen av pedagogerna från hennes avdelning där och bara ett barn från hennes avdelning, så jag var lite orolig för hur det skulle gå, men det hade gått superbra =)

Hon har varit jättetjurig på kvällarna sista tiden (i typ 2 veckor) och inte somnat förrän 22-23 någonting. Därför bestämde vi oss för att prova att hon bara får sova en timme på dagen (hon brukar sova ca 2), alltså att vi väcker henne. De började på dagis i måndags, och oj vilken succé! Det hade gått lätt att väcka henne, och hon somnade strax efter 7 på kvällen =) Detta har sedan funkat sen dess, så hoppas det håller i sig!

I tisdags hade vi jullov igen jag och Meja, men blev inte så mycket gjort. Skruvade lite på hennes bord hon fick i julklapp men eftersom det inte funkade att skruva en grej med vår skruvmejsel fick det vänta (den var för tjock för att "komma i hålet", ändå är det IKEA:s skruvmejsel och IKEA:s möbel, smart va?!).

På eftermiddagen åkte jag in på dejt med mina luciatjejer medan Meja stannade hos lillebror. Vi var på bio och såg Svinalängorna, åh vilken film! Den var jättebra, och absolut en gråtfilm, vi kom ut därifrån ganska rödögda ;) Det sjuka är ju att det pågår i verkligheten. Storyn var ungefär full pappa, slår mamma, barn mår dåligt. Uscha! Ingen tvungen just biofilm, men bör ses!


Sorry suddig mobilbild, glömde såklart kameran hemma.

Efter bion satt vi på treG länge och åt bakpotatis och fikade =) Mycket trevligt hade vi!

Igår hade vi också jullov! Städade en del här hemma, byggde klart Mejas bord och stolar, och åkte pulka med syskonen en runda på eftermiddagen. När vi kom in igen fick vi varm choklad och årets (eller ja, säsongens) första semlor! :) Mums! Dock lär det inte bli så många fler, för efter nyår är det skärpning!


Idag är det jobb som gäller igen, 9-14. Måste handla med, så får se om mamma kanske kunde hämta Meja sen så jag kan handla efter jobbet och slipper fara fram och tillbaka.

Förresten handlade jag lite för Mejas julklappspengar med i måndags. Hon fick sig en egen eltandborste eftersom hon vägrar borsta tänderna nu för tiden och älskar våra såna. Hon fick även en overall till nästa eller nästnästa vinter i 92 ;) (Älskar den, och nu för 175:-, kunde inte låta bli!) och en tröja till nyår. Nu är hon alltså helt färdigekiperad till dess!


Lite roligare, men inte när mamma ska hjälpa till...

De sista kvällarna har jag och M haft kvällsmys i sängen med kex och creme bonjour + Lost på TV:n. Bra med egentid nu när Meja börjat sova om kvällarna igen =) Gott att inte äta julmat längre också, allt smakar så bra (även om jag älskar julmat med).


Gårdagens middag - Pressad potatis, kyckling, currysås och sparris


Kvällsmys

- Maddes blogg

Igår fick jag äntligen tid att fixa Maddes blogg, som jag tänkt göra ett tag. Blev ganska nöjd! Jag funderar dock på att unna mig ett Photoshop snart, för jag börjar bli sugen på mer funktioner än mitt Gimp har, även om det funkar bra det med =)


Klicka på bilden för att komma till bloggen!
RSS 2.0