Mejas bowlingkalas

Förra lördagen var det dags för barnkalas för Meja. I år ville hon ha kalas själv, och då bowla med några kompisar. Annars har hon haft kalas tillsammans med klasskompisar nu två år i rad, vilket ju också varit bra. 
 
I alla fall så blev det picknick till att börja med, vilket hon också bestämt själv. Hon hade valt mackor, köttbullar och rödbetssallad. Och miniondrickor vi hittade på Bornholm! 
 
 
Efter det var det dags att gå in och bowla. Vi hade bokat kalas i 2 timmar med fikapaus mitt i, och det var perfekt. Ett par stycken tröttnade framåt slutet och satt och tittade på, men annars kändes det lagom. Vi bokade faktiskt själva på en bana dagen innan lite spontant, och det var skönt, för barnen klarade ju sig själva! Det var kul att bowla lite vi med. Det gick bra för mig första rundan, sen gick det bara utför, haha. 
 
 

Camping på Öland, dag 3-4

På tisdagen bestämde vi oss för att "byta sida" pga blåsten, efter tips på sociala medier. Vi åkte därför uppåt Löttorp (nära Böda) och hamnade på Sonjas camping och vid stranden där. Lyckat drag! Väldigt fint väder hela dagen, fantastisk strand/sand och betydligt mindre störda av blåsten på den sidan ön. När vi blev lunchhungriga tog vi oss till förra årets favorit, Bykrogen i Löttorp, för plankstek. Jag valde den grekiska som är så god! Perfekt när barnen kan leka av sig när de ätit klart också.
 
 
Väl tillbaka på campingen fick vi faktiskt en fin sista kväll med lite mindre blåst, och vi passade på att spela kubb och sitta ute. Fantastiska solnedgångar var fördelar på denna sidan ön! 
 
 
På onsdagen var det dags att åka hemåt, så vi spenderade morgonen med att packa ihop allt. Åkte sedan en sväng till en badplats i närheten av campingen för att njuta av solen en stund till innan vi åkte hemåt. Dessutom hade jag lovat Meja att köra gokart, så på vägen neråt bron passade vi på att göra det också några av oss. Så kul! 
 
 
Allt som allt hade vi en väldigt bra vistelse på Öland och hade ändå förhållandevis tur med vädret. Skönt! 
 
(Sen var det bara hem och förbereda för helgens båda kalas, packa inför att Meja skulle iväg och förbereda sig på att börja jobba...) 

Camping på Öland, dag 1-2

Förra söndagen, som inledning på sista semesterveckan, åkte vi iväg med fullpackad bil igen. Mot Öland och Borgholm denna gången, tillsammans med M:s bror med familj. Vi kom fram och hann precis få upp allt innan himlen öppnade sig och det regnade resten av kvällen. Vi hann grilla lite middag medan det var en stunds uppehåll, men resten av kvällen fick allt spenderas i förtältet... 
 
Nästa morgon vaknade vi förvisso till sol, men massa blåst. Vi tänkte att det kanske blåste mindre uppe på stan, vilket stämde bra när vi kom dit. Det blev lite shopping (mest för barnen) och glass. Och vilken glass! Turkiskpepparsmaken var galet god! Ett tag senare tryckte vi i oss goda kroppkakor med, mums! 
 
 
Kvällen spenderades på campingen med grillning och lite lek i lekplatsen. Juno ville ta kvällsdopp också men insåg ganska snart att det var iskallt i vattnet ;-) 
 
 
Vi bodde på Kapelluddens camping som ligger inne i Borgholm precis vid havet. Perfekt läge med nära till både stad och bad. Två badplatser och två badbryggor fanns längs med havet. Nackdelarna var att det dels blev lite väl stort, vilket tar bort mysfaktorn lite, sen var det sådär underhåll av servicebyggnaderna. Dels kändes de lite gamla och slitna och dels var tvålen slut vid handfatet vid toaletterna i nästan ett dygn innan den fylldes på. Fördel att man själv valde plats via karta när man bokade och som sagt läget. 
RSS 2.0