Lillebrors 18-årsfirande & tips på festlek


2016-06-29 | 16:02:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Sommar 2016.

Min kära lillebror fyllde 18 för någon vecka sedan (och är numera även körkortsinnehavare!) och i lördags på midsommardagen var det dags att fira detta med släkten. Jag hade förberett en liten tävling inför dagen, så när alla kom fick de gå en liten tipsrunda i trädgården med följande frågor:
 
1. Vem kan flyga längst?
2. Vem får sex lättast?
3. Vem är mest blåst?
4. Vem suger mest?
5. Vem får längst?
6. Vem är händigast?
7. Vem är uthålligast?
8. Vem tar ton bäst?
9. Vilka är stabilast?
10. Vilka litar på varandra mest?
11. Vem är snabbast?
12. Vem är surast?
 
Personer som medverkar på festen är svarsalternativ!
 
Vi bjöds på grillat till middag, och efter maten och efterhand under eftermiddagen tog vi sedan reda på svaren till tipsrundan. Perfekt aktivitet som aktiverar folk lite och dessutom går ju frågorna och aktiviteterna att variera hur mycket som helst beroende på vilka personer man riktar sig till och hur rumsren man vill vara! Nu körde vi en relativt snäll variant ;-)
 
 
Våra tävlingsvarianter blev såhär:
1. Vika pappersflygplan och kasta. Det som kommer längst vinner!
2. Slå en tärning under 30 sekunder. Den som får flest sexor vinner!
3. Blåsa upp och knyt ihop en ballong. Den som gör det snabbast vinner!
4. Fyll tre glas med vatten (eller annan dryck) och ha i sugrör. Den som dricker upp snabbast vinner!
5. Skala äpplen. Den som får till längst sammanhängande skal vinner!
6. Spika i tre spikar var i en planka. Den som gör det på kortast tid vinner!
7. Plankan-tävling! (eller jägarvila)
8. Dela ut varsitt Marie-kex. Den som ätit upp det och kunnat börja vissla snabbast vinner!
9. Två & två, jägarvila med ryggen mot varandra. De som klarar längst vinner!
10. Två & två. Finns ju mycket olika samarbets-/tillitsövningar. Vi körde att paren skulle ha en ballong mellan sina kroppar på något sätt och ta sig från en punkt till en annan, cirka tjugo meter. Först över mållinjen vann!
11. Flytta vatten med sked från ett glas till ett annat, upp till en viss markering. Snabbast vinner!
12. Ät en citronklyfta utan att göra en min. Snabbast utan min vinner!
 
I present fick lillebror lite bubbel & en biljett till Johan Glans till nästa vår. Vi ska gå tillsammans, blir kul!

Midsommardagens tradition


2016-06-29 | 11:40:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Sommar 2016.

Som vanligt på midsommardagen åkte jag och barnen tillsammans med pappa till hans/vår gamla hemby för midsommarfirande. Vi brukar ha hand om chokladhjulet så vi var lite där, och så red barnen "ponny"-ridning på den största hästen, vi åt korv med bröd och dansade runt midsommarstången innan vi var tvungna att åka vidare mot min lillebrors 18-årsfirande. Kul att vi hann med en liten sväng i alla fall.
 

Midsommarafton


2016-06-29 | 05:29:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Sommar 2016.

Jag inledde som jag skrev häromdagen midsommaraftonen med att jobba. När jag väl kom ifrån körde jag hem och lämnade bilen och gick bort mot fina vänner där vi skulle spendera eftermiddagen. M var redan där. Vi inledde med lite fotografering. Såklart, viktiga grejer ju!
 
 
Efter fotandet var det lunch som gällde med sill, skagentårta, färskotatis m.m. Gott! Jag som älskar plockmat och även älskar matjessill, skagen m.m. var mycket nöjd!
 
 
Barnen sprang i vattenspridaren och vi satt mest och latade oss och pratade i värmen. Och jisses vilken värme! Inte direkt vanligt på midsommarafton... Jag som älskar värme tyckte faktiskt att det var på vippen för varmt om man inte låg vid stranden, och då är det varmt!
 
 
Självklart lite jordgubbstårta med, Pinocchio-tårta blev det med jordgubbar och lite lime. Mums! Och efter lite pilkastning och mer prat och matfix blev det grillat med. Entrecote med två sorters potatissallad, mozzarellagratinerat vitlöksbröd och sallad, tryffelbearnasiesås och tzatziki. Ja, vi var ganska mätta sedan. Haha, ovanligt på midsommar! Var inte ens sugen på snacksen sen...
 

Lövmarknaden


2016-06-28 | 03:26:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Sommar 2016.

Dagen innan midsommarafton är det alltid Lövmarknaden här i Karlskrona. Det är tradition att åka dit - även om det alltid är samma samma... Jag hade tagit semester dagen till ära eftersom vi ändå hade folk på jobbet, och jag och barnen var inne en runda på förmiddagen tillsammans med lillasyster och min pappa. Vi inledde med lunch på Stars'n'stripes innan pappa dök upp. Mycket gott! 
 
Vi har en liten tradition att köpa Foppa-tofflor till barnen på Lövis, så det blev det. Och även lite brända mandlar, Slush, karusellåkning och så. Alldeles vanlig marknadsdag! Juno blev helt slut och somnade sittande i vagnen ;-) 
 

Midsommarafton i två bilder


2016-06-25 | 13:52:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Sommar 2016.

 

Träning vecka 24


2016-06-21 | 09:40:21
Kategori(er): Träning.

Har varit ett par veckor som varit lite "stökiga" med mat och träning. Vi var ju föräldralediga två veckor, med Londonresan och semesterfeeling. Lite träning har det i alla fall blivit! Sisådär 1-2 styrkepass per vecka och 1-2 löppass. Tre pass i veckan ungefär tror jag jag skrapat ihop de senaste veckorna. Någon vecka 2 kanske. 

Men förra veckan var det fokus som gällde igen! Och vilken skillnad man känner i kroppen direkt! Ingen svullen mage, inte samma typ av trötthet och lust att bara ligga i soffan. 

Måndag Styrketräning för underkroppen på jobbets gym.Tränade tillsammans med svärmor och hade galen träningsvärk i baksidan av benen i ett par dagar efter. 

Tisdag Styrketräning för överkroppen. Tränade med lillasyster, så skönt att ha lite sällskap på gymmet igen när hon haft lite "uppehåll" :-) 

Onsdag Backträning. Jag, barnen och lillasyster joggade ut i skogen, och körde 12 st backintervaller där nere (relativt korta). Spöregn blev det efter hälften, ganska dyngsura när vi kom hem! 


Torsdag Vila. 

Fredag Styrketräning för underkroppen och lite mage. Med lillasyster på gymmet. 

Lördag Vila

Söndag Långpass löpning. Tog ett pass direkt på morgonen med lillasyster. Hade sovit väldigt dåligt men blev ändå ett helt okej pass på ca 9 km. 

Dop


2016-06-19 | 21:00:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Sommar 2016.

Idag har vi varit på dop för min lilla minsta kusin! Mysigt med dop hemma, och sen fick vi lite god exotisk planka innan jag tyvärr fick röra mig mot jobbet. Men kul att jag i alla fall kunde vara med en stund! 
 
 
Så söt och glad liten unge! 

20-årsfirande


2016-06-17 | 13:27:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Sommar 2016.

Förra lördagen fyllde min näst äldsta kusin 20 år, och detta firades med middag m.m. på Café Utkiken med Karlskronas bästa utsikt (vad jag vet i alla fall). I födelsedagspresent (inte det lättaste med killar i den åldern...) köpte vi ett presentkort på Clas Olsson och en ljuslykta + ljus. Kändes som det blev ganska bra i alla fall!
 
 
Det var god middagsbuffé, med både hamburgare, fläskfilé och lax, potatis, potatisgratäng och massa grönsaker. Till efterrätt fick vi chokladfondant med glass och hallonsås. Det var som vanligt trevligt att umgås lite med släkten, det är ju bara synd att det måste till födelsedagar för att det ska bli av, haha.
 

Vänner-middag


2016-06-17 | 10:01:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Sommar 2016.

Förra fredagen (alltså redan en vecka sedan... Jisses!) körde vi en spontan midsommarplaneringsmiddag här hemma. Blev lite annat prat än midsommar med möjligen, vi höll nästan på att glömma att det var det vi skulle göra, haha!
 
Vi passade på att skåla i lite bubbel för bästa C som numera är 35 sedan i helgen, och maten blev väldigt lyckad! Vi gjorde fetaostfyllda nötfärsbiffar med ugnsrostad färskpotatis, sallad, tomat- och mozzarellasallad & svampsås. Riktigt gott! Till efterrätt blev det lite jordgubbar, grädde och glass. Och Irish coffee!
 
 
Som vanligt en väldigt trevlig kväll med bästa C & A! Och barnen =)

Påbörjat panelbyte


2016-06-16 | 11:18:00
Kategori(er): Huset - Utomhus. Mamma till Meja & Juno - Sommar 2016.

Vårt hus har vi ju renoverat invändigt ungefär sedan vi flyttade in för snart 5 år sedan. Sovrum, lilla hallen, vardagsrummet, köket, Mejas rum & hallen har nya utseenden (och även väggar o.s.v. då allt har varit i så dåligt skick när vi väl börjat riva i det). Tro inte att det gick enklare utomhus... När M förra sommaren rev bort en bräda på panelen på den väggen som var i sämst skick märkte vi att den äldsta delen på huset knappt ens är isolerad... Härligt! Konstigt att huset är kallt om vintrarna!
 
I alla fall så orkade vi aldrig börja panela om då, eftersom det blev ett "lite" större och dyrare projekt än tänkt när hela väggen skulle byggas ut och isoleras, och vi då lika väl kunde passa på att byta fönstren på samma gång. Men nu fick vi ta tag i det! Första väggen är påbörjad och nästan snart klar för den delen, för nu är det "bara" resten av panelen som ska sättas. Vi satte de första 6 raderna igårkväll. Hela helgen har M & hans pappa fixat med bortrivning och uppbyggning av själva innerväggen, med reglar, isolering och luftspalt, samt att fönstret har bytts. Vi har beställt fönster från Skånska Byggvaror som vi fick hem förra veckan. Jag själv grundmålade panel i lördags, och så har barnen förstås med hjälpt till med det de kunnat!
 
 
 

Mejas skolavslutning


2016-06-14 | 20:18:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Sommar 2016.

I torsdags hade Meja sitt livs första skolavslutning. De hade förstås övat i flera veckor, och sedan träffades förskoleklasserna i utebadet för sånger och lite genomgång av vad de gjort under året. Meja vågade minsann prata i mikrofonen, hon hade laddat för det i ett par veckor innan, så vi väntade oss något rejält! Väl där sa hon "Kommer ni ihåg när vi jobbade med den första rosetten?!", hehe. Söta unge!
 
 
De fick gelehallon på spett av sina fantastiska pedagoger. En liten stund med kompisarna, och sedan gick vi hem en sväng, och åkte vidare till glassiären som vi lovat henne hela terminen!
 

Ledighet!


2016-06-09 | 11:57:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Sommar 2016.

Nu är det bara några dagar kvar på denna ledigheten, men oj vad skön och värd den har varit! Det tar ju alltid någon vecka innan man hinner känna att man är ledig, framför allt eftersom vi stressade med Londonresan första dagarna ;-) Men nu så är vi inne i lite semesterlunk, och det är så skönt! Riktig försmak av semestern som vi längtar till ordentligt nu! Vi har så sen semester i år, så dessa veckorna kändes verkligen välbehövliga. Dessutom sista gången vi kan ta ut dagar tillsammans såhär, för nästa år finns det ju inga föräldradagar kvar på Mejan längre...
 
I tisdags passade vi på att ha en riktig "semesterdag". Fixade matsäck och tränade medan Meja var i skolan, och sedan åkte vi till stranden i Alljungen för sol och bad. Inget bad för mig dock, men det var skönt ändå! Dessutom var vi alldeles ensamma på stranden största delen av tiden, det är man inte direkt mitt i sommaren.
 

Rödebydagen


2016-06-08 | 23:35:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Sommar 2016.

I lördags var det dags för årliga Rödebydagen. Tyvärr var barnloppet struket i år, vilket märktes. Betydligt mindre folk än det brukar vara! Synd. 
 
Det var i alla fall lite minimarknad, med langos, lite smycken och sådär (dock väldigt få), och så fanns det lite för barnen så som hoppborg och titta på brandbilen. 
 

Familjedag på travet


2016-06-08 | 21:22:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Sommar 2016.

I måndags - på nationaldagen - blev det en tripp till travet i Kalmar för lite familjedag tillsammans med min pappa. Vi kom dit lagom till Duran & Mollan (fast utan Mollan som var sjuk) hade uppträde. Detta var inga vi tidigare har sett eller hört, men Meja var helt lyrisk. Det var verkligen någonting för henne! Hon dansade och hade sig hela tiden, medan Juno var sur och inte ville och gick och satte sig i stället. De är olika mina barn!
 
 
Efter uppträdet gick vi upp på stallbacken och barnen fick prova att köra häst samt att pyssla lite med en ponny, rykta den och fläta manen. Hur mysigt som helst tyckte de båda!
 
 
Karuseller fanns det också, så efter ponnypysslandet gick de och åkte lite i dem. Lite synd tyckte vi det var att inte karuseller och hoppborgar var öppna längre än de var, då barnen tyckte det var lite tråkigt sedan när vi "bara spelade" och de inte hade så mycket att göra. Två lopp typ, sedan var de ganska mätta på hästarna som sprang.
 
 
Lite blåsigt och halvsvalt emellanåt, men överlag hade vi verkligen tur med vädret! Lite tacobuffé blev middagen i deras "Nationaldagstält". Både barnen slocknade ordentligt i bilen på vägen hem sen, helt slut efter en hel dag ute och massa skoj.
 
Vi tackar pappa så mycket för denna dagen!

Dop


2016-06-08 | 08:52:40
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2015 & Våren 2016.

För sisådär några veckor sedan var vi på dop för M:s bästa kompis dotter. Mitt minneskort "försvann" sedan och det har därför inte blivit något blogginlägg om det tidigare. Men nu har det dykt upp minsann, och här kommer lite bilder =) Jag och barnen matchade faktiskt, i nyinköpta klänningar från Fröken Söt jag hittade på Facebook. Så himla fina! Smidig affär, rekommenderas. Vi fick dessutom med fina röda rosetter till håret!
 
 
Efter dopet bjöds vi på smörgåstårta och kladdkakebuffé, och lite bebisgos förstås ;-) I doppresent hade vi köpt en snutte i kossa-tema, och en drömfångare.
 

Londontripp, dag 3


2016-06-07 | 10:01:51
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2015 & Våren 2016. Weekends m.m..

Vi tog oss upp relativt tidigt på morgonen, för att hinna med en liten turistig tur till Big Ben m.m. Vi tog tunnelbanan till Westminster och kom upp precis vid Big Ben, gick sedan lite över bron och kollade på byggnaderna från andra sidan vattnet, och gick en tur på framsidan också av Houses of Parliament. Maffigt! Det var typ lika tråkigt väder denna dagen, dock utan regn åtminstone, så det var skönt.
 
 
Efter att vi varit och ätit lite frukost och sen hämtat väskorna i lägenheterna och checkat ut, så tog vi en liten snabbtur genom London. Först åkte vi till King's Cross station för att Meja har längtat efter att se bagagevagnen som Harry Potter kör genom väggen sedan vi bokade Londonresan, och såklart ta ett kort vid den. Vi tänkte att det var bara att göra det, men när vi kom dit var det ju organiserat och med kö på över en timme för att komma fram... Det hade vi inte alls räknat in tidsmässigt och kände att vi inte skulle hinna innan vi var tvungna att åka till flygplatsen. Stackars Meja blev jätteledsen förstås, så jag var framme och frågade om hon inte skulle kunna smita mellan mellan två stycken medan nästa "gjorde sig klar". Tyvärr kunde de dock inte godkänna det då alla hade väntat så länge, och det är ju förståeligt. Men, sen sa de underbara tjejerna som stod längst fram i kön att hon fick gå med dem fram, för det var klart att hon skulle få göra det! Så himla gulligt! Meja blev förstås jätteglad, och det var nästan så jag fick en liten tår i ögat. Så som hon sett fram emot detta kändes det hemskt om hon inte skulle fått göra det!
 
På väg mot Hogwarts! Stolt tjej!
 
Barnen hade fått presentkort på Disney Store i påskäggen av mamma och de, så sista stoppet fick bli där. När jag sökte så var Covent Garden det första som kom upp, så vi åkte dit och hittade affären ganska snabbt. Barnen valde ett par grejer, jag var dock inte så imponerad av affären. Ganska litet tyckte jag. Men när vi sedan pratade med M:s föräldrar som var på annat håll så fick vi höra att de varit i en Disneyaffär som var mycket större och med mer att se. Vi valde fel helt enkelt... Men det blev lagom tidsmässigt och sedan hoppade vi på tunnelbanan mot Heathrow för incheck där!
 
 
(Men tro inte att motgångarna hade slutat, på väg in genom säkerhetskontrollen fick vi höra att M:s mamma inte kom igenom med sitt boardingpass, och fick krångla en del innan hon kom igenom, vi hittade ingenstans att äta lunch, så vi fick ta en macka och slutligen av planet så hittade inte M:s systers sambo sitt pass och fick springa tillbaka till planet där det tack och lov låg mellan sätena. På tåget hem var dessutom AC:n sönder så det var omkring 30 grader varmt i vår vagn...)

Londontripp, dag 2


2016-06-03 | 13:57:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2015 & Våren 2016. Weekends m.m..

När vi vaknade på tisdagen fortsatte motgångarna. Meja hade feber... Plus att det var spöregn (det slutade dock någon gång sedan mitt på dagen). Det var inte mycket annat att göra än att trycka i henne Alvedon och ge oss iväg ändå, kunde ju inte sitta instängda i en lägenhet när vi hade två dagar i London liksom.
 
Vi tog tunnelbanan till Green Park och gick till Piccadilly Cirkus för lite frukost och sedan shopping på Regent Street och ett par tvärgator. Lite fish & chips-lunch och lite koll på China Town och så, innan vi till sist avslutade med middag på Pizza Hut. Dagen gick snabbt! Var väldigt trötta i ben och fötter sen, framför allt eftersom vi fått bära barn mer än beräknat p.g.a. febern.
 
Höjdpunkten för barnen var Hamley's förstås! 1½ timme gick det där inne, jisses vad stort! De hade fått pengar med sig från mamma och de, så för en del av dem köpte de ett kitt att göra klistermärken med.
 
 
På kvällen samlades vi en stund i vår lägenhet för lite bubbel och firande av M:s syster som fyllde år. Rätt trötta igen dock, så efter en stund delade vi på oss och slocknade.

Londontripp, dag 1


2016-06-03 | 10:34:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2015 & Våren 2016. Weekends m.m..

I måndags bar det alltså av till London. M:s mamma fick ju det i 50-årspresent av oss alla, så nu var det dags. Juno hade ju haft hög feber på söndagen, men hon var faktiskt lite piggare på måndagen tack och lov. Med lite Alvedon i kroppen var hon alldeles som vanligt - överaktiv med andra ord! Dessutom på ruggigt dåligt humör den mesta tiden... Menmen, det bar av med tåget tidigt tidigt på morgonen, ner till Köpenhamn och Kastrup. Lite frukostmatsäck på vägen ner.
 
 
Väl framme på Kastrup satte vi oss ute en stund, vissa ville starta dagen med lite bubbel eller öl, själv nöjde jag mig med lite mellanmål. Alldeles för tidigt på morgonen för det andra! Barnen hann leka av sig lite också - perfekt!
 
 
Vi var inne på terminalen i god tid, men efter att check-in-apparaterna krånglade och personen som skulle checka in oss vid disk krånglade med bokningarna och vagn o.s.v. så var det väldigt stressigt till sist. Det var 15 minuter tills gaten skulle stänga när vi väl gick mot säkerhetskontrollen, och väl igenom kollade vi på listorna... GATE CLOSED! Panik! Vi sprang genom typ hela terminalen (såklart låg gaten nästan längst bort), med barn på armarna (Meja sprang dock själv, men väska och allt, galet duktig). Genomsvettiga kom vi fram och tack och lov stod de då och vinkade in oss. Jättegullig personal sedan på flyget som gav oss fuktiga handdukar att torka av oss med och lugnade oss. Fy vilken pers!
 
Väl framme i London kom nästa problem. Vi kom med tunnelbanan ordentligt och hittade dit vi skulle checka in i våra lägenheter, men då låg lägenheterna i två hela olika stadsdelar. Iofs med kanske 15 minuters gångväg mellan, men ändå. De kunde ju inte hjälpa det då vi var bokade på två olika bokningar och inte hade meddelat att vi gärna ville bo på samma ställe, men vi hade inte en aning om att de hade sina lägenheter på olika ställen. Det var bara att se glada ut och göra det bästa av det!
 
Lite god hamburgermiddag fick vi i oss innan vi slocknade på kvällen, helt slut allihop!

Febrig Juno


2016-06-03 | 09:41:57
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2015 & Våren 2016.

I lördags var Juno lite hängig, och på kvällen hade hon mycket riktigt feber när vi kom hem efter att ha ätit middag hos pappa o Co. Söndagen var hon ännu hängigare och var uppe på 40 grader i temp. Lite panik eftersom vi skulle åka iväg till London dagen efter...
 
Alldeles kokhet!
 
Vi är inte alls vana att se henne så hängig som hon var i söndags. Hon låg i soffan precis hela dagen! Hon har ju feber och så med jämna mellanrum, men brukar ändå orka hålla igång litegrann. Nu var hon helt tagen stackarn. 
RSS 2.0