Lillebrors 18-årsfirande & tips på festlek

Min kära lillebror fyllde 18 för någon vecka sedan (och är numera även körkortsinnehavare!) och i lördags på midsommardagen var det dags att fira detta med släkten. Jag hade förberett en liten tävling inför dagen, så när alla kom fick de gå en liten tipsrunda i trädgården med följande frågor:
 
1. Vem kan flyga längst?
2. Vem får sex lättast?
3. Vem är mest blåst?
4. Vem suger mest?
5. Vem får längst?
6. Vem är händigast?
7. Vem är uthålligast?
8. Vem tar ton bäst?
9. Vilka är stabilast?
10. Vilka litar på varandra mest?
11. Vem är snabbast?
12. Vem är surast?
 
Personer som medverkar på festen är svarsalternativ!
 
Vi bjöds på grillat till middag, och efter maten och efterhand under eftermiddagen tog vi sedan reda på svaren till tipsrundan. Perfekt aktivitet som aktiverar folk lite och dessutom går ju frågorna och aktiviteterna att variera hur mycket som helst beroende på vilka personer man riktar sig till och hur rumsren man vill vara! Nu körde vi en relativt snäll variant ;-)
 
 
Våra tävlingsvarianter blev såhär:
1. Vika pappersflygplan och kasta. Det som kommer längst vinner!
2. Slå en tärning under 30 sekunder. Den som får flest sexor vinner!
3. Blåsa upp och knyt ihop en ballong. Den som gör det snabbast vinner!
4. Fyll tre glas med vatten (eller annan dryck) och ha i sugrör. Den som dricker upp snabbast vinner!
5. Skala äpplen. Den som får till längst sammanhängande skal vinner!
6. Spika i tre spikar var i en planka. Den som gör det på kortast tid vinner!
7. Plankan-tävling! (eller jägarvila)
8. Dela ut varsitt Marie-kex. Den som ätit upp det och kunnat börja vissla snabbast vinner!
9. Två & två, jägarvila med ryggen mot varandra. De som klarar längst vinner!
10. Två & två. Finns ju mycket olika samarbets-/tillitsövningar. Vi körde att paren skulle ha en ballong mellan sina kroppar på något sätt och ta sig från en punkt till en annan, cirka tjugo meter. Först över mållinjen vann!
11. Flytta vatten med sked från ett glas till ett annat, upp till en viss markering. Snabbast vinner!
12. Ät en citronklyfta utan att göra en min. Snabbast utan min vinner!
 
I present fick lillebror lite bubbel & en biljett till Johan Glans till nästa vår. Vi ska gå tillsammans, blir kul!

Midsommardagens tradition

Som vanligt på midsommardagen åkte jag och barnen tillsammans med pappa till hans/vår gamla hemby för midsommarfirande. Vi brukar ha hand om chokladhjulet så vi var lite där, och så red barnen "ponny"-ridning på den största hästen, vi åt korv med bröd och dansade runt midsommarstången innan vi var tvungna att åka vidare mot min lillebrors 18-årsfirande. Kul att vi hann med en liten sväng i alla fall.
 

Midsommarafton

Jag inledde som jag skrev häromdagen midsommaraftonen med att jobba. När jag väl kom ifrån körde jag hem och lämnade bilen och gick bort mot fina vänner där vi skulle spendera eftermiddagen. M var redan där. Vi inledde med lite fotografering. Såklart, viktiga grejer ju!
 
 
Efter fotandet var det lunch som gällde med sill, skagentårta, färskotatis m.m. Gott! Jag som älskar plockmat och även älskar matjessill, skagen m.m. var mycket nöjd!
 
 
Barnen sprang i vattenspridaren och vi satt mest och latade oss och pratade i värmen. Och jisses vilken värme! Inte direkt vanligt på midsommarafton... Jag som älskar värme tyckte faktiskt att det var på vippen för varmt om man inte låg vid stranden, och då är det varmt!
 
 
Självklart lite jordgubbstårta med, Pinocchio-tårta blev det med jordgubbar och lite lime. Mums! Och efter lite pilkastning och mer prat och matfix blev det grillat med. Entrecote med två sorters potatissallad, mozzarellagratinerat vitlöksbröd och sallad, tryffelbearnasiesås och tzatziki. Ja, vi var ganska mätta sedan. Haha, ovanligt på midsommar! Var inte ens sugen på snacksen sen...
 
RSS 2.0