Jag sjunger på Torhamns marknad


2013-07-29 | 18:08:00
Kategori(er): Jag sjunger.

Ni kanske kommer ihåg att jag sjöng på en marknad för några veckor sedan?! Här har ni ett litet klipp därifrån med lite från varje låt!
 
 
 
Låtarna är:
Bro över mörka vatten
Your song
Himlen är oskyldigt blå
Imagine
Värld full av liv

Förlängning :D


2013-07-29 | 15:35:47
Kategori(er): Tankar, känslor & framtidsplaner.

Jag har gått och oroat mig lite i sommar. Det är planerat att Juno ska börja förskolan 1/11, och egentligen var det tänkt att M skulle ta föräldraledigheten i höst, precis som han gjort nu i sommar. Dock fick han en ny tjänst på jobbet och har därför lite svårt att vara hemma i höst, och vi bestämde att jag i stället skulle vara hemma igen efter sommaren. Skönt såklart, men ett litet problem då jag inte hunnit få någon fast tjänst sedan jag blev färdig sjuksköterska. Det är ju alltid lättare att få jobb precis efter sommaren, då folk ska börja plugga o.s.v. och jag nu ändå var inne i det efter sommarens arbete.
 
Men i alla fall, jag kontaktade chefen för bemanningsenheten på sjukhuset, och förra veckan fick jag besked att jag får förlängt! Jag kommer ha ett fortsatt vik direkt nu efter sommaren, men kommer att vara mammaledig de första månaderna av det, och sedan då börja i november. Så skönt att ha det avklarat! 85% valde jag, samma som jag jobbat i sommar, vilket känns lagom om inte barnen ska vara "för mycket" på förskolan och jag ska hinna ha lite tid för dem med.
 
 
 
Det var en stor klump som släppte från magen att få veta detta kan jag tala om. Jag hade dock en reservplan att jag får använda lite mer föräldradagar i "värsta fall" och vara hemma tills januari/februari, då det återigen är lättare att få jobb. Men, nu slapp vi slösa upp de sista dagarna ;)
 
Jag kommer ha min anställning, till att börja med, i bemanningen. D.v.s. jag kommer ha ett par avdelningar jag kan, och får vara där jag behövs. Har dock satt upp mig på att jag gärna vill ha ett fast vik på en avdelning i stället. Det tråkiga är att jag så gärna hade varit kvar en del på barn, men att få ett vik där är i princip omöjligt då jag inte är vidareutbildad barnsjuksköterska. Så, får se vart jag hamnar!

Ny header


2013-07-29 | 15:25:15
Kategori(er): Bloggdesign.

Fixade ihop en ny - med lite mer somriga bilder - header nu då jag vaknade efter nattens jobb, då barnen och M ändå inte var hemma ;) Vet inte riktigt hur jag vill ha det just nu, så fick bli enkelt och med samma design i övrigt som innan. Får uppdatera mig lite mer i höst i stället! Än är det ju faktiskt en bit kvar på sommaren ♥ Vi har ju Gotland kvar, och födelsedagsfirande och allting. 
 
 

Tråkdag & utekväll


2013-07-29 | 01:46:29
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Sommar 2013.

Dagen igår var den segaste på länge. Förmiddagen la vi lite tid i vardagsrummet innan M skulle in och jobba på eftermiddagen, och jag och barnen blev själva. Jag var på skithumör och visste inget om den planerade kvällen, Juno bara gnällde osv och var bara allmänt sur. Såna där dagar som kommer ibland ni vet... ;)

Som tur var vägdes dagen upp av bästa kvällen på länge! Mötte upp gamla vänner som är hemma från Oslo och några andra tjejer, och började kvällen med middag på Nivå. Därefter gick vi vidare upp till en av tjejerna för lite fest. Längesedan jag skrattade så mycket, jättekul verkligen. Tyvärr fick jag röra mig hemåt när de andra gick ut då jag skulle upp i tid, men hade en jättebra kväll fram tills dess!

Vardagsrumsrenoveringen


2013-07-27 | 10:15:00
Kategori(er): Huset - Vardagsrum.

I torsdags var det lite sämre väder, så jag & M passade på att fixa klart lite mer i vardagsrummet. I torsdags fick vi upp all "väv" på väggarna. Så galet skönt när det var klart på kvällen, runt fönstren och bakom elementen var inte kul, alls! Igårkväll började vi lägga golvet. Jag vet att det är helt hemskt att lägga över det fantastiska trägolvet, men som det är just nu, med små barn i huset, känns det som vääldigt mycket arbete för ett golv som antagligen blir en hel del märken i. Så, laminat it is!
 
När golvet är klart ska det målas, sen ska tapet + brädvägg upp. Kommer bli så fiiint!
 

Sol, bad och grillmiddag


2013-07-27 | 10:00:24
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Sommar 2013.

I onsdags bestämde vi oss för att testa Alljungen, en större sjö här i närheten. Jag blev positivt överraskad, det var bra bad och vindstilla. Vi låg där i några timmar, badade massor och till och med Meja (som blivit badkruka som bara den i år) fick jag till slut att hoppa ute på det djupa till mig. Jättekul tyckte hon!
 
 
Efter detta åkte vi raka vägen till några kompisar för grillkväll. Fläskytterfile, ugnsstekta nypotatisklyftor och hemgjort vitlöksbröd + sallad. Mums! Himla trevlig kväll, som vanligt. Fick träffa lilla nytillskottet Loke, som inte var så liten längre, hunnit bli 3 månader. Alldeles för länge sedan med andra ord!
 

Strandhä... Eh, affärshäng!


2013-07-25 | 11:21:39
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Sommar 2013.

I måndags tänkte vi oss en dag på stranden när det var så fint på morgonen. Sekunden vi gick ur bilen försvann solen, och kom inte tillbaka... När vi suttit och frusit en stund gav vi upp och åkte på en tur till lite bygghandlar o.s.v. i stället.
 

Födelsedagen


2013-07-25 | 11:13:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Sommar 2013.

I tisdags blev ju vår stora lilla Meja hela 4 år gammal. Vi började morgonen med att gå in till henne (som tack och lov låg kvar i sin egen säng för en gångs skull) med sång, lite kex och 2 paket innehållande filmen Dumma Mig och en tröja med Pippi hon kollat på på Astrid Lindgrens Värld, vilket hon faktiskt kom ihåg!
 
 
Därefter visade vi ut henne i trädgården för ytterligare en present, som hon och Juno (som ju fyller om ca 3 veckor) får tillsammans. En sandlåda. Åh, så glad hon blev :)
 
 
Efter den beställda frukosten (som blev äggröra med bacon och en smörgås) och en första målning av sandlådan gick vi till utebadet för sol och bad i några timmar. Vi hade med oss pannkakor till lunch (vilket vi ätit varje år på hennes födelsedag hittills) och Meja vågade bada och hoppa även i stora bassängen.
 
 
Efter badet snabbade vi oss hem för att förbereda mat innan Mejas morfar med fru kom på middag. Lite studsmattehoppning för alla hanns också med ;) Maten bestod av grillade biffar med pestopastasallad, sallad & vitlöksbröd. Till efterrätt snabbfixade jag ihop ett glasståg på några sekunder innan glassen höll på att smälta bort!
 

Hipp hipp hurra...


2013-07-23 | 09:40:06
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Sommar 2013.

...för bästa Mejan idag!

Födelsedagspresent


2013-07-21 | 23:25:04
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Sommar 2013.

Tror ni Mejas ögon blev stora ikväll när vi kom hem från stranden och detta var vad hon fick se i trädgården?!
 
Inte med sig själv i såklart ;)
 
Mamma och resten hade varit här medan vi var borta och monterat upp en "liten" förskottspresent som Meja har önskat sig! Tror ni det varit full fart på hennes ben ikväll?! ;)
 

Mejas prinsesskalas och Barbietårta


2013-07-21 | 23:13:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Sommar 2013.

Idag var det alltså dags för Mejas efterlängtade barnkalas med självvalt prinsesstema. Kl 11 dök 6 kompisar upp, vissa prinsessor och ett par st inte :) Meja hade hjälpt till och delat ut befallningar om dukning o.s.v. tills hon blev nöjd ;)
 
 
Som första aktivitet hade Mejan bestämt dans till sina favvo-låtar (Gosa, Copacabanana & You) och därefter blev det mat bestående av pasta med spett med köttbullar, korv, minimajs, körssbärstomater och gurka.
 
Klart lillasyster med skulle vara prinsessa, i en av Mejas "gamla" klänningar ända från Disney World i USA.
 
Efter det lekte de lite i lekstugan, gungade m.m. och sedan blev det skattjakt (där de hittade godispåsar och varsin prinsesskrona) följt av kurragömma.
 
 
Därefter åts det Barbietårta och lektes lite mer innan det var hemdags vid 13. Var alldeles lagom med 2 timmar för ett gäng 4-åringar!
 
 
Det var en jättenöjd tjej vi sedan tog med till en liten sjö för bad under eftermiddagen :)

What a wonderful day


2013-07-20 | 21:48:58
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Sommar 2013.

Vilken härlig dag det har varit idag! Jag vakade ut från tredje och sista natten för ett tag i morse (fjärde denna veckan) och köpte med mig lite frallor m.m. hem, som vi avnjöt i solen innan jag gick och la mig några timmar.

Väl uppe blev det nästan raka spåret inåt stan för att sjunga på finaste lilla Emmys dop. Meja ville gärna följa med och M och Juno var en runda på stan så länge. Gick väl hyfsat, det gick kanon på övningen, men kom lite i otakt och så på själva dopet sen. Jaja!

Efter det hamnade vi på Stars'n'stripes uteservering för lite tilltugg och glass/milkshake innan vi åkte och handlade det sista till Mejans barnkalas imorgon och har plockat och grejat lite här hemma. Nu avslutar vi kvällen med toast Skagen, drinkar och Independence day!

Vardagsrummet


2013-07-20 | 13:38:00
Kategori(er): Huset - Vardagsrum.

Som ni kanske misstänkte på min bild häromdagen är det nu dags för vardagsrummet att få sig ett lyft. Vi (eller mest M som är ledig får jag väl erkänna) har strippat väggarna helt och rivit ner spännpappen som satt i taket innan. Nu igår sattes takplattorna klart och spackling av väggarna har påbörjats. Det kommer bli så förbannat fint tror jag!
 
 

Nöjd tjej


2013-07-20 | 10:32:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Sommar 2013.

Såhär nöjd blir man när man klarar att gå lite alldeles själv ;) Bilderna tog jag häromdagen precis i samband med att de allra första stegen togs. 5 st är rekordet just nu!
 

En dag på stranden


2013-07-19 | 18:28:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Sommar 2013.

I onsdags var som sagt jag och tjejerna på stranden en runda, tillsammans med Jossan och hennes små tjejer. Himla trevligt att prata av sig! Dock blir man lite sliten till slut av att vara "ensam" med barnen på stranden, inte direkt så man kan lägga sig och läsa en bok i lugn och ro ;) I alla fall, jag tog ett ordentligt dopp och Meja & lilla Nea badade i alla fall fötterna och benen lite där de sprang och lekte med sand. Även Juno stod med fötterna i strandkanten och tyckte det var jättekonstigt!
 

Tack för en mysig förmiddag!

Nyttig blåbärs-"paj"


2013-07-19 | 18:10:48
Kategori(er): Mat & bak - Övrigt.

Förra veckan gjorde jag en goood kvällsmat som jag nog kommer göra om en del tror jag :) Improviserade lite, och det blev faktiskt över förväntan!
 
Smörj en liten ugnsform med lite kokosolja. Häll i frysta blåbär som som du blandar med litegrann potatismjöl (alternativt färska blåbär eller andra bär du har hemma). Blanda ca ½-1 dl (beroende på hur mycket mat du vill ha) havregryn med en nypa vaniljpulver och så mycket kokosolja att det blir lite smuligt / degigt. Lägg havregrynsblandningen över bären. Sätt in formen i ugnen i ca 15 min på 200 grader, eller tills den fått lite färg.
 
Serverades med lite kvarg som jag vispat upp med vaniljpulver!

En lugn natt


2013-07-18 | 05:41:26
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Sommar 2013.

Igår var jag och barnen på stranden med en kär vän, men mer om det i ett eget inlägg när jag lagt över bilderna från kameran.

I alla fall, efter det när vi ätit middag och så så passade jag på att slänga ihop en deg till lite pizzabullar som kan vara bra att ha hemma till lite mer strandhäng eller så. Sov en stund medan den jäste och bakade sedan ut dem, gooott var det! Sov dock inget bra alls, men natten har varit luuugn här på barnavdelningen inatt. Lite antibiotika och så, annars inget speciellt. Har passat på att läsa igen alla massa blogginlägg jag låg efter typ ett par veckor via bloglovin i telefonen. Det ska bli ruskigt skönt att hem och sova sen!

För övrigt bakade ju jag och Meja hamburgerbröd häromdagen med, så nu är frysen full med lite nybakat!

Vårt otroligt vackra vardagsrum


2013-07-16 | 21:32:00
Kategori(er): Huset - Vardagsrum.

Tjusigt va?! ;) Men, det kommer bli! Redan nu är det åtminstone tak i största delen av rummet.
 
Idag har jag beställt tapeter, tjoho!

Planering av barnkalas


2013-07-16 | 21:23:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Sommar 2013.

När jag frågade Meja för ett par veckor sedan om hon ville ha barnkalas då hon fyller år blev det ett självklart ja! Jag frågade om hon ville ha något speciellt kalas, och svaret blev - ett prinsesskalas! Eh okej, lite otippat men klart hon ska ha ett prinsesskalas om hon vill det. Så vi delade ut inbjudningkort till några av bästa vännerna förra veckan och på söndag smäller det. Meja har själv bestämt mat och efterrätt och att de ska dansa till några av hennes favoritlåtar samt leta efter godispåsar. Någon som har tips på någon annan lek lagom för 4-5-åringar?
 
Framgooglade bilder ↑

Vinnaren är...


2013-07-16 | 14:44:39
Kategori(er): Tävlingar, tips m.m..

...Marike!
 
Det var hemskt så dåliga ni var på att tävla! Men nu är i alla fall vinnaren utsedd, med följande motivering:
 
"Jag gillar skarpt wraparmbandet med klocka o fjäril. Jag borde definitivt vinna eftersom jag är född 5 minuter försent och därför ALLTID kommer 5 minuter för sent till avtalade tider. Behöver en extra klocka eftersom den jag har är för "fin" och då får den ligga oanvänd hemma på byrån istället. Smart? Nää"
 

Juno 11 månader & första stegen!


2013-07-16 | 00:29:31
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Sommar 2013.

Idag blev lillfisan 11 månader gammal! Det har hon minsann firat av ordentligt, med att ta sina första steg alldeles på egen hand, och några minuter senare dessutom ställt sig upp utan stöd. Lilla fina barn, så löjligt stolt man blir!

För övrigt har hon de senaste veckorna förvandlats till typ jordens goaste unge. Smilar upp sig så man inte kan hålla sig för skratt så fort man kollar på henne och babblar och skäller konstant. Pratat tycker vi nästan har gått tillbaka lite och just nu är det mest pappa som kommer. Gnällig och skrikig är hon fortfarande ibland, främst på kvällarna innan sovdags, men det är vi liksom vana vid nu...

En sommardag


2013-07-15 | 23:24:51
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Sommar 2013.

Idag på förmiddagen tyckte vi vädret var så fint, så vi gick till utebadet ett tag och solade, badade lite och åt lunch. Tyvärr tornade det upp sig massa moln sen och blev lite kyligt så blev lite mindre badat än tänkt :( inte skönt att bada om det inte är varmt när man kommer upp ju! Väl hemma slängde vi ihop några hamburgerbröd och så sov jag en stund innan middag, träning och sen biltur mot jobbet där jag ska spendera natten. Fyra nätter denna veckan, nästa vecka är det dags för lite ledighet! :-)

75-årskalas


2013-07-15 | 09:38:59
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Sommar 2013.

I lördags efter träning och hem för lite uppfräschning blev det överraskningskalas för M:s farmor som fyllde 75. God mat, fika, 5-kamp och prat blev det, så vi kör väl lite bilder på det!
 

Träningspass med duktiga tjejer


2013-07-15 | 09:25:31
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Sommar 2013.

I lördags morse var jag iväg för att träna med Militärmamman Frida som hade bjudit in AllaKanTräna-Ida att hålla pass med ett gäng härifrån! Perfekt inför Tjejmilen... Hur trevligt och kul som helst, och jobbigt. Ida körde löpskolning och intervaller och därefter (när vi redan var trötta och svettiga) höll Frida i ett styrkepass i stationer. Jag har haft träningsvärk på ställen där jag inte ens direkt kände så tydligt att jag tränade, typ mellan skuldrorna och baksida lår. Annars blev det mycket plankan-övningar m.m. Jag har stulit lite bilder av Frida & Ida som ni kan få ta del av för att se vad vi gjorde :)
 

Bildbomb Astrid Lindgrens Värld, dag 2


2013-07-11 | 22:42:06
Kategori(er): Weekends m.m..

Nyvaken Juno i tältet
Frukostbuffé! Till Mejas stora lycka fanns det gröt... ;)
Mooot Saltkråkan!
Hos Nils Karlsson Pyssling
 
 
Framåt eftermiddagen åkte vi mot Bullerbyn i stället, för hopp i höskullen och gungning, innan vi styrde hemåt!
 
Onsdagen bjöd på jättefint väder, perfekt för ALV-besök, och vi hade en trevlig andra och sista dag i parken. Lunchen var raggmunkar & stekt fläsk. Maten i parken är jättebra, inga pommes och hamburgare, utan ekologisk, närodlad & hemlagad mat. Gott var vårt iaf!

Piratkalas & finväder


2013-07-09 | 10:38:30
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Sommar 2013.

Jag har varit ledig söndag-måndag nu, så skönt! I söndags började jag med lite sång i kyrkan, och att skicka iväg Meja på piratkalas hos en kompis :) Nöjd hon var att det var just pirat, är ju en av favoriterna här hemma!
 
 
Alldeles ljuvligt väder hade vi med, så resten av dagen i princip spenerade jag och M i en solstol här hemma. Bara ett barn hade vi hemma med då Meja var i Skåne med mormor & Co.
 
Även igår var det härligt väder, så vi bestämde oss för en tur till stranden. Efter jag hade tränat på morgonen gav vi oss iväg mot Saltö och köpte med oss lite salladsbaren på vägen. Årets första dopp (den 8:e juli, är ju helt sjukt) blev taget och vi hade en härlig förmiddag :)
 

En ledig dag och en full med jobb


2013-07-06 | 22:52:14
Kategori(er): Önskelistor.

Igår var jag ledig, och passade på att åka en runda till stan med barnen på förmiddagen. Hittade otippat nog en snygg klänning (eller två, men var ju tvungen att välja) på MQ till mig själv. Blev en lunch också med mamma och Co.

Idag däremot jobbades det för fullt, började förmiddagen med att åka till Torhamns marknad där jag skulle sjunga, vilket gick helt okej! Från ena jobbet till det andra och åkte raka vägen till sjukan för en kväll där. Lugnt var det ikväll...

Lite fler önskningar


2013-07-06 | 22:42:39
Kategori(er): Önskelistor.

Var inne på Enkla här i stan häromdagen och kom på ett par saker till jag hade kunnat tänka mig i födelsedagspresent ;) en stooor kandelaber i silver, vet att det även finns liknande på Cervera, och en burk till knäckebröd så vi slipper ha fula paketen framme.

Bildbomb Astrid Lindgrens Värld, dag 1


2013-07-05 | 22:11:17
Kategori(er): Weekends m.m..

Ditväg...
Pannkaksmatsäck väl framme.
Godisaffären i lilla lilla staden. Som förr i tiden!
Nils Karlsson Pyssling-teater
Villa Villerkulla
Lite bio...
Dags för Ronja Rövardotter-teater
Avslutning vid Katthult
 
Vi hade okej tur med vädret i tisdags. Väldigt omväxlande, mest uppehåll men även ett par skurar. Vi parerade dock dem så vi gick i lite affärer och kollade på bio o.s.v. just de stunderna. På kvällen checkade vi in på campingen, genomförde en misslyckad grillning (förbannade engångsgrill) och åt chips och spelade spel i tältet.

Tävla med er!


2013-07-04 | 16:22:00
Kategori(er): Tävlingar, tips m.m..

Glöm inte tävla nu då! Här!

Minisemester


2013-07-03 | 22:08:56
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Sommar 2013.

De två senaste dagarna har spenderats med lite "semester" i Vimmerby, med Astrid Lindgrens värld och idag även en liten stund i Bullerbyn. Det har varit kul, men oj så trötta vi är nu. Dags att sova så kommer jag bildbomba er lite framöver ;)

Midsommarsöndag med trav & kalas


2013-07-01 | 23:52:09
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Sommar 2013.

Detta har jag ju helt missat att informera er om! Förra söndagen var en fullspäckad, men himla trevlig, dag. På morgonen efter frukost åkte vi mot Kalmar för det årliga besöket på travet där det alltid är V75 söndagen efter midsommar. Brassestolar och matsäck var med, och Meja red ponny, åkte karusell, blev ansiktsmålad m.m. Trevligt för hela familjen!
 
 
När vi väl, efter mycket om och men (hej kaos i trafiken...), kom iväg hemåt igen körde vi i full fart mot min kära mosters ... eh, 25+-kalas! =) Mat, fika och tävlingar bjöds det på innan vi nöjda begav oss hem till slut!
 
Finaste lillasyster!
RSS 2.0