Mitt 2016 - Januari till Mars


2016-12-30 | 14:39:15
Kategori(er): Tillbakablickar på åren.

Vi är tillbaka från Thailand helskinnade och vi har firat jul och lekt med julklappar. Blogg-lovet är nu slut och jag inleder med lite tillbakablick på året som gått innan det är dags för massa inlägg om Thailand och julfirande m.m.
 
Januari
 
Vi filade på det sista på magisteruppsatsen, och jag höll igång med träning och bra mat. Examensdagar i Stockholm då jag avslutade min tvååriga halvfartsutbildning till barnsjuksköterska. Jag fick blombud för första (och andra) gången i mitt liv, och jag, mamma och barnen var en helg i Norrland för påhälsning av mammas gamla bästa vän. Lite snö hade vi dessutom till och med här hemma.
 
 
Februari
 
Jag började vänja mig vid att jobba dag efter att ha jobbat natt, och dessutom jobba heltid i stället för halv- då jag pluggade. Vi hade wild west-fest med kliniken, och hade en fantastiskt trevlig kväll. Lillasyster firade 15-årsdagen och vi mös hemma på alla hjärtans dag med hembakade semlor. Bio- och bowlingeftermiddag med barnen hann vi också med och Meja var på skoldisco. Det var även dop för barnens lilla första kusin.
 
 
Mars
 
Jag höll igång med löpningen, även Meja var med och sprang backträning. Jag och hon var även med på lillebrors galamiddag med kanotklubben. Vi fick lite vårväder och det var påskfest och påskdisco för barnen. Påsk firade vi hemma hos oss redan på skärtorsdagen för att få ihop något. Påskkärringar på jobbet var vi också i påskhelgen!
 

 

Bröllopet - Mingel


2016-12-07 | 09:22:00
Kategori(er): Bröllop 2016.

Efter vigseln blåstes det bubblor och skålades i bubbel. Till det hade vi lite snittar - tunnbrödsrullar med lax, dadlar med färskost (usch, M:s val) och chokladdoppade jordgubbar. Mums! Man började bli lagom hungrig vid den tiden, så det kan väl erkännas att man kanske överåt lite. De var även väldigt goda till frukost nästa dag ;-) All mat vi hade på bröllopet kom från Kinas kakor & Catering. Supernöjda! 
 

Bröllopet - Partytältet


2016-12-05 | 09:15:00
Kategori(er): Bröllop 2016.

Jag och lillasyster hjälptes åt att pynta "lokalen" hemma i trädgården dagen innan. Det gick åt metervis och åter metervis med fiberduk, men himmel så bra det blev också! Det blev så mycket mysigare än med de vanliga väggarna. Färgtemat kom såklart igen i dekorationerna. Jag rekommenderar för övrigt ingen att köpa pompoms eller pompomgirlanger. Fina, men fy vilket jobb det var att fixa dem! Honeycombs är bättre då...
 
 

Bröllopet - Lite porträtt


2016-12-03 | 09:08:00
Kategori(er): Bröllop 2016.

I anslutning till vigseln tog vi även lite porträttbilder. Och bilder tillsammans med alla gäster, som är kul att ha. Tur vi inte hade så många gäster ;-)
 

Bröllopet - Vigseln


2016-12-01 | 14:55:00
Kategori(er): Bröllop 2016.

Jag var som sagt sjukt nervös när vi gick mot vigseln, och det höll i sig lite där framme också, även om det blev lite lugnare när vi väl gått förbi familjerna och kunde fokusera på det som hände. Piano spelades av bästa körledar-Håkan. Ingångsmusiken blev Your song. Därefter inleddes vigseln med att Meja sjöng Vad det är bra att jag har dig. Så himla fint! Så glad att hon vågade för det blev ett fint minne. Min syster sjöng även A thousand years, som också var så fint, en av de finaste sångerna jag vet. När vi väl sagt ja och trodde det var slut så kom nästa låt - min kusin och min pappa sjöng Du är allt. Oj, vilket överraskning! Jag som klarade mig från tårar hela vigseln där jag stod i min bubbla, fick faktiskt ett par där på slutet. När vi gick ifrån vigseln igen spelades Nothing else matters. Så nöjd med all musik och att vi höll vigseln kort för övrigt. Det blev fint!
 
 
Alla foton är tagna av Linnéa Olsson.

Bröllopet -


2016-12-01 | 09:16:06
Kategori(er): Mamma till Meja.

 

Succé-insamling!


2016-12-01 | 08:25:00
Kategori(er): Mamma till Meja & Juno - Hösten 2016 & Våren 2017.

Under november månad har vi kört "Movember" - mustaschkampen på jobbet. Eller vi och vi, killarna har odlat och vi andra har röstat och skänkt pengar. Då tidningarna snappade upp detta blev det även så att vi fick in lite pengar "utifrån", allt från 10:- upp till 1000:-. Vi hade succé första veckorna och efter tre veckor hade vi samlat in över 6600. Målet från början var "det hade ju varit kul med ett par tusen...". Vi satte ett nytt mål efter de 6600 - 10000 hade varit grymt! Jag - som hade hand om Swish-insamlandet tyckte dock att det sackade av lite och var tveksam till om det skulle gå. Men när Maxi skickade över 1500:- tänkte jag att nu nådde vi det nog!
 
När jag kom till jobbet igår för avslutningsfesten räknade vi samman allt, och jag trodde inte riktigt på vad jag såg. TRETTONTUSEN! Helt galet. Jag blev nästan lite rörd. Vi hade alltså samlat in i princip lika mycket den sista veckan som vi gjort på resten av månaden innan.
 
Det firades med tårta och presenter till vinnarna, och vi är så nöjda med denna intensiva månad. Kul!
 
RSS 2.0